Je fais appèl à vous tous

Ik ben altijd hard op zoek naar extra materiaal, zodat mijn leerlingen geboeid blijven.
Niet alleen maken we een frisse start met de diverse weblogs, (de kaartjes zijn reeds geschud en ‘men’ denkt inmiddels hard na over namen), we hebben met een innovatief plan een aardige subsidie weten los te peuteren voor de MVT (moderne vreemde talen).
Van dat geld kopen we gebruikersvriendelijke cameraatjes en de nodige software, zodat de leerlingen korte filmpjes kunnen maken. Uiteraard in de vreemde taal.
Misschien dat we op die manier in dit huidige uitgeholde schoolsysteem aan voldoende spreek- en luistervaardigheid kunnen doen.

Behalve het naspelen van huis- tuin- en keukensituaties is het natuurlijk leuk om op een bestaand thema te variëren. Wanneer ze een bepaalde rap of chanson ‘doen’, zijn ze weliswaar aan het playbacken, maar moeten ze de tekst goed kennen om het geloofwaardig te houden. Een beetje zoals deze meisjes.
Zelf zingen kan ook.
Of je speelt een clip na zoals Patricia et Colette, wat ongetwijfeld problemen gaat geven met ouders dan wel directie (overigens ga es kijken bij die 2 meiden, ze maken geinige dingen!)
Of je maakt je geheel eigen compilatie, zoals ik er al meerdere heb gezien op “Les épices du souk de Caire” van Benabar: 1, 2, 3

Ik roep jullie bij deze op mij te melden wanneer je iets dergelijks (Frans, Engels Duits) tegenkomt.
Alle hulp is welkom!!!

N.B.: De Franse sectie heeft inmiddels een francofone stagiaire die –zogenaamd- geen Nederlands verstaat. Ongelooflijk hoe de leerlingen zich dan verstaanbaar weten te maken! Een compliment uit haar mond is ook veel vetter.

Reacties zijn gesloten.