Joke Frima geeft schilderles in de Morvan

Er zijn heel goeie schilders. Er zijn ook heel goede schilderdocenten. Maar niet zo heel veel écht goede schilders kunnen ook goed les geven. Dat maakt de schilderstages van Joke Frima extra bijzonder. Joke Frima weet wat les geven én lessen volgen is. Ze heeft haar schildertalent een stevige technische basis gegeven in Florence, waar ze jarenlang lessen volgde en – de laatste jaren van haar verblijf in Italië – ook gaf. Haar werk is technisch zeer sterk, waardoor een bijna fotografisch realistisch effect ontstaat.

Joke Frima geeft elke zomer een stage van twee weken in haar atelier, een voormalige basisschool in de Morvan. Vooral voor gevorderde schilders, die al de nodige basis hebben, is het zeer interessant om bij Joke in de leer te gaan. Zelfs als je al best goed bent, kun je tóch nog veel opsteken.

Overigens kan niet iedereen zomaar bij Joke les nemen. Het voert te ver om van een ballotage te spreken, maar ze selecteert wel degelijk ‘aan de poort’. Je moet echt een bepaalde basisvaardigheid hebben en regelmatig schilderen en eventueel ook exposeren. Dit enerzijds om een homogene groep te krijgen en anderzijds omdat de lessen voor echte beginners gewoon te moeilijk zijn.

Dus kun je schilderen en wil je beter worden? Wil je schaven aan je techniek, kleurgebruik, perspectief, penseelvoering, materiaalkennis? Dan kun je twee ‘groeizame’ weken beleven tijdens de Joke Frima Zomeracademie 2011, van 4 tot 17 juli. Kijk voor meer informatie op www.jokefrima.com.

Reacties zijn gesloten.