Kom, ik ga!


Ons bereiken diverse verse linktips van Dineke, die in de Volkskrant las over het nieuwste procédé voor de verwerking van stoffelijke overschotten: ‘lyofilisatie’ of vriesdrogen. Ze is gaan Googlen In het Frans met Lyophilisation en vond onder meer het verhaal over hoe het erg in de mode is om bijvoorbeeld je huisdier zo voor eeuwig bij je te houden. Tenzij het diertje te vet is, want vet droogt natuurlijk niet en dan kan het op warme dagen gaan lekken.
Bello plasje?
Ook vond ze een een serieuze gezondheidsvragensite, met daarop onder meer de vraag van iemand wat toch die vreemde uitdrukking “La petite mort” betekent. Het antwoord is behoorlijk opwindend. Want het blijkt hier om een bijzonder romantische benaming voor het doodgewone (of wellicht juist spectaculaire) ‘orgasme’ te gaan. Klaarkomen dus.
Prachtig! Maar het geeft ook wel weer te denken. Enerzijds zeggen de Fransen: “Partir, c’est mourir un peu.” Ofwel “Weggaan is een klein beetje sterven.” (mijn reactie is dan altijd “Mourir, c’est partir beaucoup!”). Maar nu blijkt dus dat ze komen óók een klein beetje sterven vinden. Dus of je in Frankrijk nu gaat of komt, sterven doe je toch.
Ach, zo is het leven. En is hieruit niet een wijze les te trekken, vrienden Hollandplakkers en Frankrijkwijkers? Of je blijft waar je bent of ver gaat, uiteindelijk vergaat het ons allen gelijk en komen wij allen te vergaan.
(…)
Ik ga naar de kroeg, een stuk in me kraag drinken.

6 reacties op “Kom, ik ga!

  1. In mijn studententijd hadden wij een jaarclub genaamd P.C.M.U.P, of te wel Partir cést mourir un peu. Lang niet meer gehoord deze kreet. Was een gevleugelde spreuk van mijn helaas verschenen vader. Hij rust in vrede….. Even gauw naar Roger voor een roseetje.

  2. hmm, plastinatie of vriesdrogen… dat geeft een hele nieuwe wending aan het begrip necrofilie!
    om het in die context over het vriesdrogen danwel plastineren van je huisdier maar niet eens te hebben… 😛

  3. Ik heb mij altijd afgevraagd of Boudewijn B. misschien iets heel anders in gedachten had bij de Kleine Blonde Dood. Maar dat zal mijn vunzige geest wel zijn. Hoewel, met zo’n broer is dat natuurlijk niet zo’n hele gekke gedachte van mij.