Chez Roger et Françoise – 26 augustus


Hoe zit dat eigenlijk mensen? Ik vind het natuurlijk gezellig dat jullie allemaal hier in de kroeg komen zitten consumeren en omzet draaien, maar ik heb buiten op het prikbord ook nog wat aardige dingen opgehangen en daar hoor ik nooit iemand over. Een link naar een verantwoorde kindersite, een prachtige site over WOII, een stukje over het sexueel hoogtepunt… allemaal 0 reacties!
En dat terwijl ik met name op dat laatste stukje – geïnspireerd door Dineke – behoorlijk heb zitten zwoegen. Ik wil niet meteen beweren dat het literatuur is, maar er is wél over nagedacht.
Voor het woord van de dag verwijs ik dan ook graag naar het logje van gisteren, over La petite mort

130 reacties op “Chez Roger et Françoise – 26 augustus

 1. Ik zag het René. Bedankt. Ga ik zeker in duiken. Nog tips voor restaurants en zo? We wonen op Rue de LaFayette.
  Alien8 moet inmiddels toch ook wel een paar leuke eettentjes gevonden hebben, als werkslaaf in de lichtstad?

 2. Ferry….FERRY…..Waar ben je nu? ben ik hier netjes om 16.00 uur zoals je gister had gevraagd, zie ik hier helemaal niemand……Nou dan ga ik maar in mijn eentje zitten zuipen, doe mij maar een pastis, roger8)

 3. Ha Marjan! Stilletjes hier hoor… zijn we alleen maar met zijn tweetjes? En waar is feestbeest Ferry dan?
  Nou Roger, doe mij maar een pression…

 4. He, he ben je daar eindelijk ferry
  Hoi anne-lise, alles goed?
  Ik ga even weg, want mijn pc doet heel erg raar, mijn scherm staat als een debiel te flikkeren, ga even kijken of ik het op kan lossen…..Tot zo!

 5. typisch Frans, iedereen altijd te laat
  Roger, als we het record breken zijn de friandises voor mijn rekening (als ik dat nog kan onthouden)

 6. Jahoor Ferry, met die kantklosjes is het nooit meer wat geworden, maar ik ben weer helemaal de oude!

 7. Roger, geef mij maar een roseetje, dan zal ik de meiden eens laten zien dat ik er ook nog ben. Ik ben wel iedere dag langs gelopen en heb naar binnengegluurd om te kijken wat er gebeurde. Neem er nog een van mij.
  Proost,zo heerlijk weekend……

 8. Dames en heren, ik moet jullie melden dat mijn scherm blijft flikkeren, het is echt heel erg, ik ga stoppen en op zoek naar mijn persoonlijke helpdesk (lees : mannie), misschien dat die een idee hefet hoe ik dit moet oplossen….

 9. @Ferry, ik zie dat het toch wel leuk is om een keertje mijn naam in te vullen, zodat je kan zien wie er online zijn. Eigenlijk zou iedereen dat moeten doen, dan weet je wie er binnen zijn. Twee schermen explorer openen dan blijf je altijd bij als je voor je pc zit.

 10. … Ik zit in Nederland en heb ADSL; dus ik kan www gewoon open latenstaan. Ik vergat even dat sommige van jullie inbellen….

 11. ik heb ook ADSL hier, thuis is die al sinds zondag overleden. net een nieuw modem aangeschaft, heb ik weer wat te installeren

 12. in Nevers zit mijn huisleverancier van bouwmaterialen de BRICO DEPOT. deze vakantie toch wel 4 keer geweest en naast noodzakelijke spullen ook een hoop hé-dat-kan-ik-in-de-toekomst-wel-eens-nodig-hebben spullen aangeschaft

 13. 65 km vlakbij Moulins-Engilbert, voorlopig nog vakantiestek voor een aantal malen per jaar
  zie bij de links de derde van onderen 8)

 14. Inderdaad nu kan ik je naam weer plaatsen. Ik had deze site al een keertje bekeken en bewonderend naar de hoeveelheid werk gekeken, die je al verzet had.
  Wij gaan eind volgend week voor een paar dagen naar Corancy, bij Chateau-Chinon. Wij hebben een paar afspraken om huizen te bekijken. Ik kijk er al naar uit
  Wij willen echter iets meer klaar. Ik heb in mijn leven al zes huizen verbouwd en nadat ik vorig jaar mijn nu woonhuis voor 9 maanden avond na avond en weekend na weekend verbouwd had, hebben wij samen gezegd: Nou is het mooi geweest…..

 15. he, ik ben niet vertrokken hoor! Ik probeer alleen met gevaar voor loopbaan dit kroegbezoek te combineren met m’n alledaagse werkzaamheden en dat vergt wat gluip en sluip (en zuip!) werk!

 16. Ik zie dat er een inconnue op het web.log zit. Even registreren en dan weten we wie je bent.

 17. ik ben zwaar teleurgesteld 🙁
  Dames waar zijn jullie nou?? Laten jullie me hier alleen zitten tussen al die heren terwijl het hier toch een behoorlijk hanen-arm kippenhok was de laatste tijd!

 18. Oke dan, nog een rondje van mij. een laatste roseetje en dan ga ik boodschappen doen/koken. Mijn wederhelft werkt 2 dagen en dan mag ik vor het eten zorgen. Als ik dan hier aan de rose blijf dan wordt het niks……

 19. tjongejonge, zoveel bedrijvigheid kan chez RF niet eens aan!! Bij mij ging de boel helemaal raar doen, kreeg opeens met geen mogelijkhied de reacties te zien en mij laatste bijdrage kwam er niet meer door 😕

 20. Ferry, volgens mij zijn we ook nog even met zijn zessen geweest hoor!
  Maar goed, mijn dag zit er weer op, ‘k ga naar húús!
  Roger, geeft de aanwezigen nog een drankje van mij…
  à demain, tout le monde!

 21. Goger, luister eens… volgens mij moet je de boel eens restylen…
  zakken met je prijzen anders?
  Francoise buiten de deur zetten?
  Het is hier weer eens uitgestorven! Man! Waar leef jij van??

 22. Vanmiddag was het anders aardig druk, Anne-Lise. Zelf was ik er niet, wegens drukke werkzaamheden aan de vooravond van mijn Pareis, maar de stamgasten hebben zich flink geweerd. Volgens mij heeft Roger een topdag gedraaid en is hij dus blij dat het nu even rustiger is.

 23. Wat er gebeurd is, weet ik niet, maar mijn scherm doet het weer, en ja Ferry er staan hier meerdere elektrische apparaten in de buurt, o.a. printer en 3 andere p.c.’s allemaal op een rijtje zodat iedereen tegelijkertijd op internet kan….Keuken nog niet klaar, kan pas sinds een maand of 2 fatsoenlijk douchen hier, maar internet is al een jaar prima in orde….in wat voor wereld leven we toch…..zucht…….zucht….doe mij maar een cointreau kan ik even bij komen8)

 24. Roger,mij een whisky en geef Marjan er ook een
  Marjan, onze douche is ook pas net klaar. tot-nu-toe moesten we ons in de keuken wassen

 25. krek, ’t was inderdaad zo druk dat de boel even op tilt sloeg, maar we waren hooguit met 6 man/vrouw! Daarvoor en daarna was het oorverdovend stil…

 26. hmm, ik zie steeds een heleboel inconnues… maar die durven kennelijk allemaal hun mond niet open te doen 🙁
  Mensen kom toch binnen, de deur staat open! Moet ik hier dan helemaal in mijn eentje meewarig aan de bar gaan hangen??
  Roger, schenk nog maar een in!

 27. Heé beste mensen, wie zegt er weer eens wat. Wat was het druk vanmiddag. En iedereen maar door mekaar heen kwekken. Volgens mij heeft Roger een perfecte omzet; het wordt tijd voor een rondje van de zaak.
  Ik zag de foto van Krek’s voeten, wel stekelig, hoor….

 28. @Ferry, inderdaad is het een mooie streek omgeving Chateau-Chinon. Wij gaan ook een huis bekijken in Onlay, bij jou is dat vlak in de buurt. Heb even op je site gekeken waar je precies zit….

 29. Tja, wat moet ik dan zeggen? Ben een beetje te dronken om een zinnige opmerking te maken. Geef nog maar een biertje
  Alex

 30. Even een technische vraag: Hoe kan ik ook al weer instellen dat mijn explorer iedere minuut ververst wordt; ik heb dat ergens gezien, maar ik weet niet meer waar je dat moet instellen….

 31. @hee Alexander, nieuw hier, welkom neen er eentje van mij. Woon je in Frankrijk of in Nederland. Licht een tip van de sluier voor ons op. Waarom nu al dronken? Te hard gewerkt of juist niet…..

 32. Frank
  Extra – internet Opties – tijdelijke internet bestanden – instelling en dan op automatisch zetten
  maar F5 wil ook goed werken
  8)

 33. Het staat op automatisch. Maar toch moet ik iedere keer vernieuwen; F5 is handig, maar je moet het wel doen iedere keer. Er moet ergens een instelling zijn waar je kan instellen om de hoeveel minuten je automatisch ververst wordt of is dat alleen bij de post ophalen in outlook express?

 34. @Ferry: jij hebt wel ongelooflijk veel ruimte in je stallen en op de zolders. Wat ga je daar allemaal meedoen…

 35. Frank, dat weet ik nog niet. In de stal heeft afgelopen weken een paard gestaan
  en slapen onder zo’n groot dak is echt waanzinnig

 36. Ik stel voor dat het blokje van ingelogde vrienden naast het duit in het zakje vakje komt te staan, dan hoef je niet iedere keer naar boven om te kijken. Twee mag ook, één boven en één beneden. Weet jij hoe dat moet, Ferry of is dat voor Krek een vraag voor de lay-out…..

 37. “Alex: doe mij nog maar een biertje jongens!”
  Heren, dames, even een momentje stilte, volgens mij hebben we bezoek van……..
  PRINS PILS!
  en wat die met de koningin heeft, daarover willen we nou niet Oidipoes gaan doen.

 38. Zie je dat de teller het aantal reakties niet niet meer bij kan houden. EEN RECORD !!!!!!!!!!! Rondje voor de zaak en leve de koningin……

 39. @He Krek, waar was je nou. Op één van de drukste dagen. Zat je met je egeltje te spelen….

 40. Ik weet het niet ik weet het niet. Gaat het nou om de kwantiteit, tegenwoordig. een goeie mop heb ik bijvoorbeeld nog niet langs zien komen, en ook die gevraagde restaurantips voor Parijs mis ik node.
  Overigens heb ik nu al heimwee. Straks ben ik een heel weekend weg. Hoe moet dat nu zonder mijn uurlijkse update van RF?

 41. YESSSSS! 8 hollandias tegelijk! Het record is gebroken! Een rondje van de beste Liddl-wisky voor de helke zaak!

 42. sorry, op de plee in slaap gevallen, maar daar ben ik weer!!
  nou heb ik het gemist! Record gebroken!!
  mensenlief, kan Alex nog staan??

 43. Ik was vandaag aan het werk ja! Een nieuw huis op Immogo.com gezet en nog niet eens aan de Franse en Engelse vertaling toegekomen. Is dat trouwens niet wat voor jou Frank?
  Verder schreef ik vandaag twee mailings voor Start Uitzendbureau, een wervingsadvertentie voor topdetacheerder Balance en een vast zeer effectieve mailingbrief voor Goois beveiligingsbedrijf WCS: het snelst paraat bij onraad. Dus om nou te zeggen dat ik met mijn duimen heb zitten draaien… nee.

 44. Woehaha! Die is inderdaad leuk. Mijn favoriet:
  Komt een goudvis bij de dokter. Zegt die dokter: “Ik zie het al… uit de kom.”

 45. he, ’t is net zo lekker druk, maar ‘k val om van de slaap. Morgen weer vroeg dag, dus ik kruip erin! Krek en je Krekkertjes: veel plezier in Paris! Voor allen :Bonne nuit et dorme bien!

 46. ja hmm, nou maken jullie het weer erg moeilijk om de daad bij het woord te voegen! Die zij inderdaad leuk! 😀

 47. al 115 reakties… weer een record.
  @Krek, samen met toos het huis bekeken. Toevallig zag ik het vanavond. interieur sprak me nog niet echt aan. Schrotofiel, heeft wel mogelijkheden. Wij hebben het op de kaart op gezocht en we vroegen ons af of het niet in een gebied ligt dat veel bebost is en misschien niet echt een open gebied met vergezichten. Het was niet meteen whow…., maar dingen moeten groeien,

 48. Is dit een absoluut record? 117? Ik ga d’r niet meer aantoevoegen, ben afgepeigerd. Heb ruzie met me baas ( en morgen wéér een soll.gesprek, gnagna)
  Truste, nee Françoise, ik hoef niks meer, zelfs geen slaapmutsje….

 49. Zal je altijd zien, valt er een prins om, heb ik mijn camera niet bij me. Zullen we ‘m achterin leggen? Hier doe een plaid over hem heen, voordat Joop van Tellingen of hoe heet die vent uit de bosjes komt springen. Het mag dan een telg van Oranje zijn, het is ook een gast van RF, dus verdient hij toch respect.
  Overigens heb ik een groot portret van zijn moe in mijn kantoor, dus je kunt mij lastig van antiroyalistische gevoelens betichten. Hé, zijn portemonnee valt uit zijn zak, open… Is dat niet een fotootje van dat vorige vriendinnetje van ‘m? Hoe heet ze…

 50. Ik ga ook slapen. Het is weer mooi geweest. Morgen vroeg op; caravan uit de stalling voor de naseizoenplaats in Vrouwenpolder. En nu maar hopen op vele mooie weekends.
  Welterusten allen , Krek, Ferry, Dineke, Anne-Lise en Alexander, maar die slaapt al…..

 51. Emilie! Enfin, het “Je Maintiendrai” heeft ook een flinke knauw gehad vanavond. Oranje-Kronenbourg: 0-1.
  Ik ga lekker slaapjes doen, mensen. Wil de laatste gast de deur goed dicht trekken en het licht uit doen? Andersom dan.
  Toedeledokie!

 52. Oh, Marjan was ik nog vergeten, het was een drukke dag vandaag, niet waar Roger……