Stegeligheden


Aaaaaaah, kijk ’s wat ik van de week in onze tuin vond…
le hérisson Naast egel betekent dit woord ook in overdrachtelijke zin: flessendroogrek, een ontoegankelijk persoon en zo’n ronde bezem aan een ketting, gebruikt door schoorsteenvegers.
Die voetjes!

12 reacties op “Stegeligheden

 1. weet je waar die voetjes me nu aan doen denken, aan de leraar van de hoofdpersoon van Star Wars, weet zijn naam niet meer, maar omdat Jorgen het nog steeds een geweldige film vind heb ik hem helaas meerdere malen verplicht gezien….8)

 2. wow, Krek, wat een fantastische foto! Dat zijn echt voetjes inderdaad, onmogelijk om dat een pootje te noemen!! Mooi!!

 3. Kan me herinneren dat ik vroeger eens een egeltje gevonden heb dat onder de teken zat (en nee, dat was niet in de Lot ;)). Het beestje ontdaan van al zijn teken, maar als dank zat ik zelf nadien onder de vlooien!!
  Zie ze hier de laatste tijd vooral in grote getale in platte vorm op de weg :(. En dan bedoel ik ook ‘echt in grote getale, het is idioot gewoon!! Het zal wel een heel erg egel-rijk jaar zijn (geweest) ofzo. Een heel triest geval gezien van twee egeltjes die plat en wel, neus aan neus op het wegdek lagen… da’s wel een heel bruut einde aan een stekelige romance!

 4. vroeger gaven we egeltjes wel eens een schoteltje melk, zat me af te vragen of dat eigenlijk nou wel zo goed voor ze is… nee dus!! kijk hier maar!

 5. Nee, geen melk. Kattevoer is het jeware, moet je ze eens horen smakken! Mijn moeder gaf ooit een restje peperpaté…

 6. mijn schoonmaker gaf haar kippen altijd de raarste dingen. Ze maakte zelf bessenjenever en toen de bessen hun werk hadden gedaan vond ze het zonde om ze weg te gooien, ze gingen dus naar de kippen. Waren de hele dag boven hun theewater. Wel eens een dronken kip zien waggelen/horen kakelen? Ze vielen gewoon om!

 7. Dineke, dat lijkt me een uitermate bijzondere ervaring, dronken kippen…..volgens mij zijn hun eieren dan uitermate geschikt om bv advocaat mee te maken of een lekkere space-cake.
  Ik ben er gister trouwens achter gekomen dat onze kippen geen worteltjes lusten, raar he?

 8. Oei, ik heb wel een heel Freudiaanse verschrijving gedaan… …schoonmaker? Ik bedoelde mijn schoonmoeder (al heel lang zaliger) en zij was overigens beslist geen Miep Kraak