chez Roger et Françoise – 27, 28 en 29 augustus


Niet te geloven! Gisteren scoorde Hollandais en France bijna 900 paginahits, van in totaal 139 unieke bezoekers. Ook hebben we zomaar het totaal van 7 bezoekers tegelijk gebroken. Dit staat nu op 8. We krijgen de laatste weken elke dag gemiddeld zo’n 125 bezoekers en dat is best veel voor een weblog zonder dagelijkse prøn.
Ook bijzonder was het bezoek van ZKH Prins Pils, gisterenavond. Normaal heb ik het niet zo op anoniemerikken, maar hij heeft zich redelijk gedragen, geen eigen site gepushed én gezorgd voor een vrolijke noot, dus dan mag het. Als Alexander een volgende keer eens onder eigen naam wil langskomen, dan is hij van harte welkom.
Dit weekend ben ik een paar daagjes off-line in de Lichtstad. Ik heb het café daarom maar meteen voor drie dagen opgengesteld. Ferry en Marjan, als het opnieuw zo druk wordt en de string te lang, moeten jullie maar een nieuwe openen. En áls jullie nog een leuk linkje voor onze bezoekers hebben… graag.
Iedereen een prettig weekend alvast!

68 reacties op “chez Roger et Françoise – 27, 28 en 29 augustus

 1. zag licht branden op weg naar de bakker, wip dus ff binnen. Krek rij voorzichtig en maak maar een paar mooie foto’s
  Anne-lise nou lig je hier alweer, kunnen we je ergens mee helpen? 😀

 2. nu iedereen nog fris en helder is wil ik hier ff een oproep plaatsen. het vervolgverhaal van Sloeber ligt een beetje stil. een stukje meeschrijven moet toch niet al te moeilijk zijn, gewoon je eigen meegemaakte dingetjes opschrijven. het wordt nu wel tijd dat Sloeber een huisje krijgt want het weer wordt steeds slechter
  8)

 3. Een verhaal schrijven, ik heb al zo’n moeite met het maken van offertes hier. Hij mag mijn tent wel lenen.
  Robert

 4. Zeg Ferry, wrijf die slaap een uit je ogen man!
  Ik ben keurig aan het werk hoor! Kom hooguit af en toe binnenvallen voor een kopje koffie… Die snurkende hoop daar in de hoek, onder die mooie gepatchworkte plaid van Marjan, is Alexander!!

 5. Goedemorgen allemaal, ik heb wel heel wat gemist gisteren dankzij mijn flikkerende scherm…..Ik had zo graag met prins pils een babbeltje willen houden over het voortbestaan van de monarchie of het stichten van een republiek, misschien is prins pils wel geinteresseerd in een staatsgreep, want het ziet er niet naar uit dat zijn moeder er binnenkort meestopt en dit is toch geen carriere voor een man van zijn kaliber:D

 6. Roger! Un grand creme, ici, s’il te plait….
  Merci, dat had ik ff nodig…
  Ik maak zoveel mals mee de laatste tijd, dat ik de inspiratie vast wel kan vinden, maar ik vind eigenlijk dat anderen maar eens wat meer moeten gaan schrijven, mijn bijdragen zijn anders te overheersend? (tenzij jullie dat niet erg vinden natuurlijk)
  Het regent hier weer zo erg dat we serieus overwegen in het weekend aan de bouw van een ark te beginnen
  He, lekker die koffie, doe er nog maar 1, Roger

 7. Terwijl ik druk zit te tikken, zijn jullie ongemerkt binnen komen vallen, gezellie!
  Chps, alex! Ik had ‘m nog helemaal niet gezien! Leeft het nog wel? Ff porren…

 8. Ja maar ik ga weer want mijn scherm begint weer te flikkeren, ben bang dat ik een serieus hardware probleem heb..enfin mannie komt vanavond weer thuis moet hij er maar even professioneel naar kijken8)

 9. @Krek, veel plezier dit weekend….Jorgen kent weinig restaurantjes in Parijs, alleen in Boulogne Billancourt, maar ook niet echt veel, hij werkt meestal gewoon zoals het een rechtgeaarde nederlander betaamt.
  @Dineke ga lekker door met Sloeber, vind het erg leuk om te lezen en als ik de moed heb zal ik kijken of ik ook weer eens een stukje zal schrijven8)

 10. @Krek: in de omgeving van het Centre Beaubourg (Pompidou hoe je het ook wil noemen) zijn restaurantjes te kust en te keur en niet duur.

 11. weet ik wel, maar ik plaag ook graag terug! ben al veel te vroeg veel te veel waard dankzij de baas!

 12. blijk ik opeens vrienden en/of kenissen te hebben. die hebben mij geabonneerd op een e-mail nieuwsbried “A la Une”
  niet erg….. wat ik wel HEEL vervelend vind is dat ik zelf actie moet ondernemen als ik zoiets niet zou willen
  “A la Une” als u nix van mijn hoort, DAN WIL IK HET NIET.

 13. Hé Ferry, ik heb ook net zo’n mail van ze gehad! Ach: ik wacht de 3e september even af en als het nix zeg ik daarna wel af….
  Spannende ontwikkelingen intussen op het werkfront, de een na de andere medewerker zegt in proeftijd op, de baas loopt als een kip zonder kop op mijn voicemail te blaten, belooft me de hemel, een mobieltje en een fors hoger salaris om me maar te behouden.
  God, wat voelt dat lekker!!
  Ok ik breek een regel, drinken voor de lunch: Roger, doe mij maar een pineau de charente, ijskoud en geef de rest ook wat en vergeet jezelf natuurlijk ook niet. Waar zit Françoise toch?

 14. Ik ben bang dat A la Une emailadressen aan het oogsten is geweest bij Hollandais en France of op Frankrijkforum. Ik kreeg namelijk net ook zo’n reclamemailtje. Niks vriend of kennis, gewoon ordinaire spam. Zullen we ze aan de schanpaal nagelen? Guillotine?
  En nu ben ik echt weg.

 15. Ik heb die emailtjes ook gehad. Alleen op de email adressen die ik voor openbare zaken gebruik, de andere niet. Hebben ze dus inderdaad van de sites afgehaald. De honden. Zal ik ze een mailbom sturen? 😀 😀 😀

 16. Ook ik ben nu geabonneerd op A la Une…. Hebben we geen Frans virus in huis, dat werkt ook wel. Wie is de IT in de groep?

 17. Ik moet helaas weer weg. Praten over mijn pensioen, toekomst en…… huisje in Frankrijk. Neem er allemaal maar eentje als je binnen komt….

 18. Ik heb ze een kort emailtje gestuurd, ik begin meestal netjes.
  Heren, dames,
  Ik ontvang in verschillende mailboxen van mij reclame email van uw hand. Toevallig zijn het adressen die ik op het Frankrijkforum en Hollandais.web-log gebruik. U heeft dus gewoon deze adressen gecopyeerd. Tevens durft u onderstaande regel op te nemen op uw website.
  NOTA: De gegevensbestanden van Artagnan met emailadressen zijn strikt vertrouwelijk. Artagnan stelt deze gegevens niet aan derden ter beschikking voor commerciële doeleinden.
  Het vertrouwelijk zijn van de email adressen heb ik dus absoluut niets gemerkt. Integendeel. Ik verzoek dan ook absoluut gevrijwaard te blijven van email van uw bedrijf.
  hoogachtend,
  R.Soen 😀 😀

 19. Go Robert Go
  Natuurlijk hebben jullie gelijk. Dat regeltje dat je zogenaamd bent opgegeven door een vriend is een wassen neus…:(

 20. JA, ik heb hem ook gekregen…dacht ik eindelijk een vriend te hebben…….is het gewoon spam:D
  Enne..Robert heb je in je mail ook die leuke gezichtjes gezet??8)

 21. @Marjan, het gezichte heb ik er niet ingezet. Ben trouwens benieuwd of Alexander die spam ook heeft gehad. 😀
  Robert

 22. Hier nog geen spam ontvangen. Althans, niet die. Wel ben ik sinds mijn activiteiten hier en op het FF al een aantal keren benaderd door merkwaardige heren die mij miljoenen dollars beloven (mits ik er eerst een paar duizens aan hun ter beschikking stel, uiteraard). Toch aardig van die mannen.
  Maar omdat ik tot nu toe die duizenden van mezelf in de zak heb gehouden kan er hier wel een rondje af.
  Jammer trouwens dat ik Alex gemist heb gisteravond. Het was erg gezellig, zo te lezen. Of ligt hij nog steeds in de hoek onder een quilt?

 23. @ Hanneke, hoor je ‘m niet snurken dan?
  @ Marjan, ik ben archeoloog. Zit op dit moment binnen voor uitwerking van gegevens, maar vanaf 20 september sta ik weer lekker in het veld!
  Dat wordt wel cold turkey wat betreft HF!! 🙁
  Maar eerst nog lekker twee weekjes op vakantie in de Provence!

 24. @Hanneke. Ja, die krijg ik ook. Ook dat ik grote prijzen had gewonnen. Dat is de reden dat ik met aparte email adressen werkt voor open sites als deze. Voor de serieuze zaken het ik een ander adres. Volgens mij heb ik Alexander vanmorgen naar buiten zien kruipen. Ik hoor niemand meer snurken.

 25. Anne-Lise, en als je in het veld bent, waar is dat dan, in NL of buitenland…dan is het nog een weekje of zo en dan ga je al op vakantie? we zullen je dan wel gaan missen hier 8)

 26. @ Robert: je gaat toch niet in een hond staan te porren? Da’s zielig!
  @ Anne-Lise: veld? Wat voor veld? Wat moet een mens in het veld? Veldwerk doen? Mag je hopen dat het niet zo blijft regenen. Het lijkt hier verdorie wel herfst.

 27. Het is hier trouwens (Amstelveen) wel heel erg aan het worden met het weer. Treurig voor Augustus. Is Frankrijk is het volgens mij niet veel beter.
  Robert 🙁

 28. Roger, voor mij een droge Xeres graag, ik moet straks nog boodschappen doen.;)
  Zo, net mijn baas de waarheid gezegd aan de telefoon en hem tevens gemeld dat deze rat het zinkende schip gaat verlaten. He was not amused….Morgen begin ik bij een andere (lievere)baas en ik heb er zin in! 😀 😀 😀 😀 😀

 29. Zo, Dineke, vertel, word je nu toch lerares Duits?;)….Maar serieus, gefeliciteerd met je nieuwe baan, ik hoop voor je dat je het bij deze baas iets langer volhoudt:D

 30. Ja, die Ferry, toch ook maar gewoon voetvolk:D
  Maar volgens mij werkt de “wie-online” gewoon even niet, je kan ook niet zien wie er online zijn en hoeveel…

 31. Hij was best aardig te behappen hoor maxima, alleen snurkt hij wel hard, is daar niks aan te doen?
  Verder alles goed met amelia?

 32. Dat snurken is echt vreselijk. Hoe lossen jullie Hollanse vrouwen dat op. Hij is trouwensnog niet thuis. Ligt hij nog bij jullie ergens in een hoek? Amalia is prima.
  Maxi

 33. Maxima, ik snurk zo erg dat ik er zelf soms van wakker wordt!!! Mijn vrouw geeft mij gewoon een flinke por zodat ik op mijn zij ga liggen. Dat werkt uitstekend, ide meeste mensen snurken alleen als ze op hun rug liggen.
  Robert

 34. Wij, nederlandse vrouwen, zuipen zoveel om maar niet wakker te worden van dat gesnurk. Daarom komen hier ook zoveel vrouwen, zuipen en daarna compleet in coma raken is de enige manier om door het gesnurk heen te slapen

 35. Ik heb net even rondgekeken en nagevraagd bij Roger, maar hier is hij niet meer, hij zal wel weer terug zijn naar Athene, de spelen zijn nog niet afgelopen

 36. In ieder geval ga ik nu slapen, heb mijn laatste borrel en val zo in een coma om de nacht weer rustig door te kunnen komen……trusten8)

 37. Ben ik weer! Tinternet lag er weer es uit (lag aan de switch, ofzo, nah, ’t zal wel…)
  @Ferry: dat zinkende schip noem ik maar even niet, om niet in allerlei juridische toestanden te verzeilen
  @Marjan: het was geen kwestie van volhouden: het werk werd me gewoon onmogelijk gemaakt. Bovendien zijn er in 2 dagen nu 4 mensen weg en aan de mails te lezen die ik van de overblijvenden ontvang duurt het niet lang of zij nemen ook de benen. Einde project!
  En nu ga ik naar buiten nu eindelijk de zon weer schijnt!

 38. In ieder geval Dineke heel veel succes met je nieuwe baan, wanneer ga je beginnen?
  Geniet eerst maar eens even lekker van het zonnetje…

 39. Daar zal het inderdaad wel aan liggen, ben zelf ook de hele dag buiten geweest. We trekken buiten nog wel een flesje wij open.
  😀

 40. Bij deze is het café weer geopend. Wil degene die sluit wel even de bar goed schoonmaken?
  Zal Krek ons missen? Kan niet anders, gezien de frequentie waar hij hier kwam…

 41. Tja…
  We verwachten natuurlijk wel een uitgebreid verslag van Krek met alle inside-adresjes. Zou hij ook naar Queen zijn gegaan op de Champs-Elysees?

 42. ’t is inderdaad maar een saaie boel bij Roger. Hij heeft ook niet veel te melden en Francoise is weer op zoek naar haar gebit; kijkt als een perce oreille of te wel een oorwurm….

 43. Het is inderdaad wel erg rustig dit weekend, volgens mij zijn we allemaal geschrokken van de records van afgelopen donderdag, en dan ook nog onze trouwe Krek zomaar een paar dagen weg, dat zijn gewoon teveel veranderingen voor de stamgasten. Weet iemand trouwens waar Annemarie is, is die lekker op vakantie zonder dat wij het weten, of heb ik gewoon weer eens iets gemist.8)
  @Dineke, als ik je niet meer spreek, veel succes morgen met je nieuwe baan..
  Roger, nu is het stil, zal ik ook eens een rondje doen, doe mij maar een kannetje rode wijn………….Proost

 44. zo! Ik ben het hele weekend niet online geweest, maar jullie hebben je goed geroerd!! En we hebben zelfs koninginneklijk bezoek gekregen!
  Maxima, Wim-Lex viel best te pruimen hoor, maar dar háár van die jongen… doe daar nou eens wat aan!
  @Hanneke en Marjan, Ja, helaas dat veldwerk (want dat bedoelde ik ermee) is inderdaad gewoon in NL, dus ik hoop vurig op een mooie nazomer! Alhoewel… mogelijk is de grond flink vervuild 🙁 en als we dan in beschermende overalletjes moeten gaan lopen met alles dicht en bedekt, dan is een brandende zon ook geen feestje!!
  Maar hoe dan ook, regen, vriezen, sneeuw of zonneschijn, ik ben dolblij met dit werk, en ik sta 10 x liever in het veld dan dat ik achter mijn bureau zit!