Kryothermie

Een van de dingen waar we nogal blij mee zijn in ons nieuwe huis, is de geothermische installatie. Het huis is het hele jaar door continu 21 graden in alle vertrekken. Er is altijd iemand thuis, we doen niet erg zuinig en toch betalen we in totaal nog geen 250 euro per maand aan energiekosten. Kernenergie, dat dan weer wel. Maar goed, comfortabel dus, en betrouwbaar.

Een ander positief facet van wonen in onze regio is de betrouwbaarheid van onze loodgieter. Als je hem echt nodig hebt, komt hij meteen. Let op! Ik zeg dit zonder enig cynisme. De man is betrouwbaar. En dat is maar goed ook, want deze winter is de tweede keer op rij dat de geothermische installatie er de brui aan geeft. Net als vorig jaar gaat het om een mechanisch probleem: er is lekkage in het koelvloeistofsysteem. Gelukkig boven de grond, want ik zou niet weten wat er moest gebeuren als het ging lekken op 60 meter diepte.

Gisterenavond is het gebeurd. We ontdekten het toen ik onze vers gearriveerde gasten het huis liet zien. De temperatuur in huis is inmiddels gedaald naar 17 graden. Fris, vooral als je al een beetje grieperig bent. Bovendien verzorgt het ding ook onze warmwatervoorziening. En we zijn met zijn achten!

Ik heb de loodgieter gisteren meteen gebeld en hij zou vanmorgen langs komen. Nu maar hopen dat hij ook dit keer weer te vertrouwen is, want ik begin het een beetje koud te krijgen.

Gelukkig hebben we de houtkachel gehouden, zodat het in één kamer warm te krijgen is.

Reacties zijn gesloten.