La Deuchemania

De Franse boerenbevolking bij ons in de buurt is verzot op vieilles roues, oude wielen. Auto’s, tractoren, dorsmachines, mobiele appelpersen, elk apparaat met wielen en een benzinemotor komt in aanmerking, als het maar ouder is dan 25 jaar.

Vorig jaar waren we op het vliegveld van Saint-Laurent (Creuse) waar al dat rollend materieel te zien was. Je kon zelfs voor 20 euro met een oude Cessna de lucht in. Na de lunch begonnen de techno-mannetjes de boel aan te slingeren, en in no time stond het antiek te pruttelen en verpreidde een gezellige benzinedamp.

Dit jaar hebben we, zoals gemeld, zelf een paar oude wielen gekocht, in de vorm van een jonge eend van 21 jaar.

Les deuchistes, zoals de sekte heet, houden het hele jaar overal ter wereld bijeenkomsten, en dus ook in Frankrijk.
De Franse nationale Eendendagen zijn van 16 tot 20 mei in Égleton (Corrèze), op 14 en 15 juli 2007 komen de Eenden in ons departement (23) in Ahun bijeen.
Frankrijk maakt bovendien kans om de wereldmeeting van 2011 te organiseren, die dit jaar in Zweden zal plaatsvinden. 2011? Het lijken de Olympische Spelen wel!

En op 4 en 5 augustus kunnen we weer naar de Aérodrome van Saint-Laurent, waar natuurlijk veel meer te bekijken is dan een enkele deux-chevaux.
We hebben de inschrijfformulieren al gedownload. Meedoen aan deze onzin is trouwens heel goed voor de integratie.

We geven het toe, la Deuchemania is een ziekte, maar het is er een waar je stokoud mee kunt worden, om Reve te citeren.

2cv Agenda
Franse 2cv Associatie
Oldtimers in de Creuse

Elz

Reacties zijn gesloten.