Le potager. Deel II

Eindelijk was het weer goed genoeg om eraan te beginnen: mijn piepkleine moestuintje.
De kippen waren in ieder geval blij met de pas-aangevoerde-verse-grond-vol-wormen:


En Bo stond wat sipjes achter het hek. Aggut….

Zijn jullie ook al lekker buiten bezig?
(Willem?)

20 reacties op “Le potager. Deel II

 1. Ja Dineke! Vanochtend een begin gemaakt met de moestuin omwoelen met de motoculteur, maar hij is nog te klef om verder te gaan. Nu maar hopen dat er even geen regen valt…

 2. Bij mij is het zo klein, dat het allemaal handmatig kan/moet. Tsja, stadstuin, hè

 3. Nou nee, nog niet. Rug in puin, enzo. Wel heb ik tot mijn geluk gezien dat de stekken die ik vorig jaar in groten getale gemaakt heb (i.v.m. de 1,5ha grote tuin bij het-huis-wat-achterbaks-aan-een-ander-werd-verkocht) bijna allemaal braaf wortels hebben gevormd. Heb ik toch nog wat te planten in de 3000m tuin bij het-huis-waarvan-we-volgende-week-de-CdV-gaan-tekenen!

 4. Dineke: op die foto’s lijkt jouw tuin helemaal niet op een stadstuin! Moet toch wel behoorlijke afmetingen hebben voor al dat gedoe…:-) Hoe groot istie?

 5. het geheel is 20 bij 6.
  Het moesgedeelte is klein, heel klein, maar net genoeg voor tomaatjes, sjalotjes, wat tuinbonen en sla. Aardbeien heb ik in bakken aan de schutting.

 6. @Hanneke: lees nu pas jouw bijdrage (sorry).
  3000 m! Kun je niet een kerstbomen handel beginnen?

 7. We gaan hem nog verder inrichten. Tijd ontbrak. Er komt een vijver en veel,veel bloembedden. Gras gaat eruit (hebbie niks aan)

 8. Alle plantjes die naar buiten mogen nu staat erin!
  Broccoli, tuinbonen, slaplantjes. Verder worteltjes gezaaid en uien gepoot. En de kruiden wat aangevuld. Het lijkt al heel wat…

 9. ik ben jaloers op je dineke. ik heb dit jaar helemaal geen tijd gehad om iets te zaaien thuis. Om te voorkomen dat de natuur mijn potager in Frankrijk helemaal ‘overneemt’ heb ik er afgelopen week alleen maar saaie, makkelijke dingen ingezet. Drie soorten aardappels, twee soorten uien, knoflook. In mei ga ik de tomatenplantjes wel kopen hier op de markt, anders verworden we deze zomer echt tot (*en nu zo’n handig linkje naar het schilderij*, maar dat kan ik dus niet)

 10. Ja!!!
  is dit ons tafeltje? ik heb je net een mailtje gestuurd…

 11. trouwens, als jij al slaplantjes hebt gezet, dan is dat zeker onder een tunneltje?

 12. Ja! lollo rosso en batavia. Maar ik moet wel zeggen dat mijn moeshoekje op een zuid-westhoek georienteerd is, tussen schuttingen, dus altijd zo’n 3 graden warmer

 13. en wat doe je in de vakantie? Laat je de buurman een oogstfeest houden in jouw tuintje?

 14. Ik hou vakantie in mijn eigen tuin en wanneer ik echt voor een paar weken wegga, laat ik iemand op het huis en de poes en de kippen passen en die mag natuurlijk naar believen eten wat er rijp is.

 15. Ja, zo doe ik het ook! Sla, boontjes, kersen en weet ik veel allemaal wat er straks weer achter blijft… maar dat geeft niet, als het maar gegeten wordt!