Idéal pour la farce


Het schijnt dat je met de Zuid-Amerikaanse tomatensoort Zakopane heel goed grappen kunt uithalen. Dat staat er in ieder geval bij. Nou, dat is fijn om te weten op deze eerste april. Verder een aardige, uitgebreide site voor liefhebbers van de meest prominente theatrale werpgroente aller tijden.
Met dank aan P2ter.

7 reacties op “Idéal pour la farce

 1. Kijk. Dat is nou een site naar mijn hart. Ik ben een tomatenfreak. Vorig jaar is mijn oogst jammerlijk mislukt. Hoop dat het dit jaar beter gaat. Ik ga vandaag de plantjes verspenen. Het is nog te vroeg om ze buiten te zetten.

 2. Zulke tomaten als op bovenstaand plaatje heb ik zelf al een paar keer succesvol gekweekt!
  Ik koop elk voorjaar diverse soorten tomatenplantjes, probeer de naambordjes erbij te houden om te kijken welke ik het volgend jaar opnieuw wil hebben. Maar in het najaar staat de boel af te sterven, te regens beginnen, de winter er overheen… bordjes weggetrapt door hond en katten en ik weet niks meer…

 3. Dineke: wees voorzichtig, beter te laat buiten dan te vroeg! Hier kan dat meestal ook pas tegen eind april, hoe warm het voorjaar ook is.
  krek.: laat je dit logje ff staan tot het tijd is om de plantjes te kopen? Ach, tuurlijk! Ik kan die site ook bookmarken!

 4. Mijn tomaten gaan pas n mei naar buiten. En dan is het inmiddels wel een oerwoud op mijn vensterbank. Ooit, ooit wil ik een klein kasje.

 5. Je wil niet weten hoevel mensen ik vanmorgen bij het tuincentrum met tomatenplanten naat buiten zeg lopen. Je kan mij niet wijsmaken dat die mensen allemaal een serre of een kasje hebben!
  Ach ja, schokschouderde een werknemer die daar rondliep, als de mensen dat willen…