Le tour

Vandaag begint-ie: Le tour de France 2009. Het grootste wielerevenement ter wereld, en na de olympische spelen en het Fries kampioenschap fierljeppen ook het grootste sportevenement ter wereld.
Bijna 3500 kilometer krijgen de wielrijders voor hun kiezen. Maar behalve de wielersport valt er bij iedere tour veel van andere dingen te genieten: de landschappen, de historische monumenten – die uitgebreid becommentariëerd worden tijdens de live-uitzendingen – en de steden die de Tour aan doet. Veel hierover valt er natuurlijk ook op internet te vinden. Te beginnen met de webzijde van de tourorganisatie zelf; boordevol informatie over het sportgebeuren zelf (parcours, uitslagen, reglement, etc), maar ook over de dorpen en steden die ze aandoen: een heuse guide touristique, étape par étape. Sommige vertrek- of aankomstplaatsen hebben een speciale site gecreëerd, zoals Monaco, waar het vandaag allemaal begint.
Verder valt het natuurlijk ook op televisie te volgen; op France 2 met het commentaar van onder andere de grootheden Laurent Jalabert en Laurent Fignon. En zelfs via Google Earth is het bij te houden, maar dan moet je wel eerst wat logiciel downloaden.
Wilt u er pedagogisch nog wat profijt van trekken, dan kan dat ook.
Afijn, er is vast voor elk wat wils. Prettige ronde!

Reacties zijn gesloten.