14 reacties op “Libres!!!

 1. Zó! Zou dat nou geholpen hebben, al die media-aandacht? Of hebben ze ‘gewoon’ losgeld betaald?

 2. Het helpt om de politici onder druk te houden, denk ik. Die mafiose gijzelnemers zullen zich er op zich vast weinig van aangetrokken hebben.
  Een cynisch mens denkt dat het sommige westerse regeringsleiders wellicht niet slecht uitkomt als journalisten die ook minder welgevallige kanten van het verhaal vertellen, worden gegijzeld en vervolgens een kopje kleiner gemaakt: dat verlost ze van een lastige persmuskiet en tegelijk fokt het het vijandbeeld lekker op. Niet voor niets werd die Italiaanse verslaggeefster beschoten door de Amerikanen bij een checkpoint op weg naar het vliegveld… Maar ik begreep dat de Franse Service Secret nu had gezorgd voor gepantserde auto’s…

 3. @schwep: Dat gebeurde niet alleen bij die Italiaanse, maar ook bij die vorige twee Fransen. Amerikanen, je beste vrienden…

 4. Wat me vooral opviel was dat ze zo krachtig en vrolijk was. Ik zou volgens mij meteen uit de schijnwerpers willen…
  Ook opvallend was haar verhaaltje over het feit dat ze haar naam zag op TV5 (helemaal heb ik het verhaal niet begrepen, maar dat “C’est moi” begreep ik nog). Ook op mij kwam die vermelding linksboven altijd vrij zinloos over en zag het meer als leuk gebaar – maar het heeft dus zeker zin gehad….

 5. Heerlijk, die complottheorieën. Kwam net Kennedy tegen in de tram, was opweg naar een reunie met Allende en Stalin. Die vermaledijde Amerikanen, altijd verkeerde bedoelingen.

 6. Dus erg blij dat ik in het moreel superieure Europa leef en dus altijd ‘goede’ vrienden heb.

 7. Niet overdrijven Henk, op de Franse geheime dienst heb ik het ook niet zo sinds die eens een bootje van Greenpeace lieten zinken.

 8. En met Kennedy is het volgens mij net als met Elvis: als die nog zou leven, zou die nu al wel dood zijn.

 9. @Peter: Je hebt gelijk, van politiek krijg je pukkels op plaatsen waar je niet bij kunt met een wattenstaafje.