Meta-logje over Hollandais.web.log

Waar moet dit weblog over gaan? Er is al een log met intelligente nieuwtjes over Frankrijk (http://www.ladoucefrance.net/). Er is Frankrijkforum met vragen en antwoorden voor Frankrijkgangers. Waar staan wij, hier? Het lijkt me voor de hand liggen dat we de onderwerpen een beetje definiëren.
In eerste instantie denk ik aan het uitwisselen van ervaringen voor immigranten. We kunnen dan later een archiefje maken met een database waar anderen ook wat aan hebben. Verder pleit ik voor met zorg geschreven inzendingen. Het moet naast inhoudelijk ook in de vorm een beetje amusementswaarde hebben. Persoonlijke ervaringen en ontboezemingen zijn daarom zeer welkom. Let wel, ik heb het niet over grammatikale correctheid. Tikfouten en verkeerde d’s en t’s zijn ondergeschikt aan de inhoud. Het maakt niet uit als het Nederlands om te huilen is, als het verhaal maar om te lachen is. Hou je dus vooral niet in.
C’est le ton qui fait la musique.
Wat vinden jullie?

7 reacties op “Meta-logje over Hollandais.web.log

 1. ik kan me hier wel bij aansluiten. Ik verheug me vooral op de persoonlijke ervaringen en ontboezemingen.

 2. Dit wil ik toch even kwijt. Ik heb net even op ladoucefrance.net gekeken. Nu zijn dat misschien wel “intelligente nieuwtjes” Maar waarom moet het dan zo saai, ik bedoel, er reageert haast niemand en als ze reageren is het allemaal zo super netjes. Nou hoef je natuurlijk niet gelijk te gaan schelden of zo, maar een beetje humor mag best wel, ook bij serieuze onderwerpen, toch???
  Wat ik eigenlijk wil zeggen: ik bevestig hierbij gewoon mijn vorige bericht

 3. Eens. Hier mag je ‘beppen’. Daardoor wordt dit weblog anders en krijgt het bestaansrecht. Alleen: niet op de man spelen.

 4. Krek
  Ik sta bij W.I.E. online, kan me wel aanmelden maar niet afmelden?
  (ga namelijk zo weg, Antwerpen trotseren en kijken hoelang het duurt voor we in Boutgondie zijn) 😉

 5. Ik merk dat de lijst aanwezigen van W.I.E. blijft staan totdat ik mijn brouwser (Safari want Apple) helemaal sluit en weer open. Dus dat is ook een optie.
  Verder ben ik bezig met een soort FAQ voor deze site, waarin we duidelijk definiëren wat wel en wat niet bij HeF hoort. Wie het weet mag het zeggen!