Nog een pittig paardje nodig? Red er één!

Stel, je hebt je droomhuis in Frankrijk gekocht. Leuk stukje grond er bij, aan huisje en boompje ontbreekt alleen nog maar het beestje.
Welnu, grijp je kans. Stephanie van Equis Retraite slaat alarm. Haar bejaardenhuis voor paarden is in financiële nood gekomen. Inmiddels is de nood zo hoog gestegen dat er een gedwongen verkoop van een kleine 40 paarden dreigt. In weerwil van de naam bejaardenhuis voor paarden gaat het voor het overgrote deel om paarden in de kracht van hun leven, pittige camarguepaarden die nog jaren mee kunnen.
Het lijkt er op dat Stephanie vrede zou kunnen hebben met de verkoop, ware het niet dat er een gevaar is: met een beetje pech worden de edele dieren gewoon voor de kiloprijs van paardenvlees verkocht. Dus is er op Internet een serie van berichten als deze verschenen: red de camarguepaarden van de slacht.
Mocht je enigszins in de buurt van Vierzon zitten, zaterdagmiddag 29 mei vanaf elf uur kun je de paarden bekijken. De verkoop aan de hoogst biedende is ’s middags. Mocht de prijs boven de kiloprijs van een paardenbiefstukje uitkomen, dan hoef je niet uit diervriendelijkheid mee te bieden.

Reacties zijn gesloten.