OLIVE on stage!


Sommige kinderen heten naar een vrucht: Peer. Cherry. Coco. Anna. Anderen naar een bloem: Roos. Madelief. Amaryllis. En weer anderen naar een vogel: Merel. Mus. Zwaan. Maar wie noemt zijn kind nou naar een boom?
Hoe dan ook: dit is een aardige site met achtergronden over deze boom (begin morgen aan een 600 jaar oude bonsai-Olivier!), de vrucht en de olie, natuurlijk inclusief recepten. Hé, pssst… boompje kopen?.

8 reacties op “OLIVE on stage!

 1. Even afgezien van elkaar er van top tot teen mee inwrijven en dan op een groot stuk zeil (vul zelf verder in)… wat voor lekkere dingen doen jullie met olijfolie? Gewoon op een stuk brood druipen en dan happen alsof het een verse perzik betrof? Verwerken in een tapenade? Of…. deel je beste olijf(olie)recept met Hollandais en France!

 2. uh…..ik gebruik alleen maar olijfolie voor alles, maar wat ook erg lekker is, is olijfolie met een beetje balsamico, peper en zout en dopen maar met dat brood, mmmmmmm. heb heel diep zitten graven in mijn geheugen voor recepten met olijven, maar die heb ik niet, mocht ik er nog een tegenkomen dan laat ik het wel weten. Maar ik wacht wel met spanning al jullie recepten af……..

 3. Monique, je bedoelt toch niet dat je nog nooit een anna hebt gegeten, en dat voor een nederlandse die in frankrijk woont, dat had ik niet van je verwacht:D

 4. Beste Marjan,
  Ik ben veel,maar zeker geen kannibaal!Mijn eigen dochter heet,jawel,Anna……..!Maar ik weet dus nog steeds niet wat zij met een vrucht te maken heeft.Wil je jij zo lief zijn om het mij uit te leggen,want volgens mij heeft Anna een andere betekenis,maar ik kan er naast zitten.
  Groeten,Monique

 5. Heerlijk dat er toch nog iemand hapt. Anna is, zoals iedereen weet, de afkorting van de meisjesnaam Annanas:D

 6. @Monique:
  Beetje flauw om eerst te happen, vervolgens serieus te reageren en dan later te roepen dat je het in eerste instantie al begrepen had maar ironisch reageerde.
  En denk na voor je je gastheer dom noemt. Om diverse redenen ligt mijn toleratieniveau als het om jou gaat erg laag. Dus gedraag je of blijf weg.