weer ff op gang komen….

LEVE DE REPLUBLIEK !


Moet weer ff op gang komen. Maar toen mijn kaasboer vanmorgen na 3 weken vakantie eindelijk weer op de markt aanwezig was, kwam het allemaal weer terug. Laatste weken veel te druk bezig geweest met een nieuwe baan en reizen, en de zondag ochtend routine van naar de markt te gaan voor kaas, fruit en eend dus helemaal gemist … dus ook maar weer eens kijken op Hollandais WebLog (waar mijn ega Marjan wel druk bezig en waar ik mijn bijdrage nogal heb laten verzaken). Maar wat zien ik .. een foto van Beatrix ?! Dan maar even voor het nodige evenwicht een foto van een schilderij van een andere oude taart : La République van C.Landelle 1848
Zo de toon is gezet ! LEVE DE REPLUBLIEK !

12 reacties op “weer ff op gang komen….

 1. Nee hoor, ongeveer 3 meter van elkaar met allebei een beeldscherm voor ons neus…….ja, we hebben een rare relatie

 2. zucht 🙁 as Do Vr naar Duitsland, maar denk dat ik toch maar Wo alvast vertrek.. en laat het Marjan via web-log weten. Ben je eens een keer thuis, zeurt mijn vrouw dat ik nou eindelijk eens een bijdrage doe, om vervolgens over mijn ‘ll’en te luLLen ! Ik denk dat ik maar naar Frankrijk verhuis ….

 3. O.J. paleisrevolutie in Huize Alien. Kijken of Queen Marjan haar Robespierre weet te weerstaan. Maar die litho van Bea is trouwens gekozen omdat ik ‘m toevallig hard liggen en niet met een obligaat vlaggetje wilde komen. Bovendien zijn ze van Orange, met Frans bloed, al zou je het aan die oer-Hollandse elfstedenkop van WA niet zeggen.

 4. wacht eens ff monagast .. hoe zat het ook al weer ? De oranjes hebben de naam toch gekregen van een dorpje/stadje Orange in Frankrijk ?! Ja het is beter dan het obligaat vlaggetje, maar een windmolen of zakje venco kan toch ook ? Ik heb werkelijk helemaal niks met het K’huis, en trouwens “Queen” Marjan is al net zo erg.. op de trouwdag van prins pils en “oh gut wat vindt iedereen in nederland haar toch lief, maar de rest v/d buitenlanders moeten wel via de IND” Maxima .. heeft zij (Marjan dus) posters bij ons op de ramen geplakt (toen nog in Nederland woonachtig) met “Leve de Republiek” [deze keer zonder extra L] in de stille hoop om door de politie bezocht te worden
  en celstraf voor een verf bommetje gooien naar een middeleeuws ruituig.. hou nou toch op zeg.. en dan JP Balkende die weet niet hoe ver hij met zijn (CENSUUR) in de (CENSUUR) van hare moet komen… en als er dan een van die clan de pijp uit gaat, heb je een hele heisa van een begrafenis..
  He lekker.. zit me weer helemaal op te winden …
  Had ik al gezegd dat ik voor een REPUBLIEK ben ?

 5. Robespierre ? mmm begon goed .. maar tegen het einde van zijn bewind kwam ook het einde van de terreur.. Nee dan liever de vergelijking met Vercingetorix, leek me ook zo’n driftkop of op zijn minst een hopeloos geval met zijn vechten tegen de bierkaar (JC)
  Mischien wel tijd voor de 6de republiek ? en dan vanuit hier de inval op Nederland voorbereiden… heeft er nog iemand een guillotine (wel met 2x L) beschikbaar …
  ik zie het helmaal zitten….

 6. (advertentie)
  Gezocht messeslijper (met 2 ss) in bezit van voldoende mandjes. melden in Café Chez Roger Françoise