Óók toevallig!


Net op de dag dat Wim Bavelaar een nieuw forum opent op zijn site Wonen en Leven in Frankrijk, verschijnt de volgende oproep op Frankrijkforum:
contact wim bavelaar mieneke 10-11-2004
Hallo Wim, deze nederlandse journaiste zoekt contact met jou voor info werkmogelijkheden

De eerste die reageert, zij het twee dagen later? Juist:
Re: contact wim bavelaar Wim Bavelaar 13-11-2004
Beste Mieneke,
Sinds enige tijd ben ik niet meer actief op dit forum en had besloten niet meer te reageren. Maar nu je mij persoonlijk benadert, vind ik dat het contact verder privé moet worden afgehandeld. Overigens is net vandaag mijn nieuwsgroep over Frankrijk verhuisd naar de website www.infofrankrijk.com. Het is zoiets als dit forum, een prima forum, maar van een iets andere structuur. Men moet maar eens gaan kijken.
Wim

Ook toevallig. Een slechte journaiste (sic!) uit de regio Putten/Harderwijk zoekt Wim Bavelaar op Frankrijkforum, juist op het moment dat Wim een eigen forum start! Slechte journaiste? Ja. Want een béétje journaist zoekt Wim natuurlijk op Google. En vindt dan bovenaan een link naar een van Wim’s sites, met een mailadres. Maar nee. Mieneke vindt dat te gemakkelijk en post een stukje op FF, waar Wim juist een paar maanden geleden verondwaardigd de deur had dicht gesmeten om er nooit meer terug te keren.
Tenzij hij nieuws heeft en snel veel mensen wil bereiken natuurlijk. Want Wim had natuurlijk ook gewoon een mailtje kunnen sturen naar mienekebraakman@zonnet.nl. Haar adres stond namelijk gewoon bij de oproep. Beetje huichelachtig dus om publiekelijk te zeggen: “nu je mij persoonlijk benadert, vind ik dat het contact verder privé moet worden afgehandeld.” En oh, trouwens, mijn nieuwe forum is open!
Nou ben ik geen helderziende, maar dit riekt toch wel heel sterk naar doorgestoken kaart. Geen wonder dan ook dat moderator Hans als door een wesp in zijn blote kont gestoken reageert. En direct daarna de sensatiebeluste Ink van huisinfrankrijkforum er nog eens vét overheen natuurlijk, met een kwasi-verontwaardigd verhaal over commercie versus de ware Frankrijkliefde. Natuurlijk met link naar haar eigen site, waar het nog steeds maar niet écht gezellig worden wil en haar roep om ‘vooral niet bang zijn en reageren mensen’ steeds wanhopiger begint te klinken.
Beetje onverkwikkelijk allemaal. Ik wil jullie naar aanleiding hiervan dan ook één ding vragen. Alsjeblieft, als ik ooit dit soort huichelachtig mediageil gedrag ga vertonen, wil je me dan keihard tot de orde roepen?

18 reacties op “Óók toevallig!

 1. Overigens, voor ons is het verschijnen van Wim’s nieuwe forum natuurlijk goed nieuws. Volgende keer als we een prangende vraag hebben in INFO-PUNT, stellen we hem daar en maken we hier een linkje naar het meest zinnige antwoord. En nu allemaal even klikken op de link naar Wim, want ik krijgt 10% commissie op elke reclamegulden die dat oplevert!

 2. Krek man wat ben je toch een aansteller.
  Lees die laatste zin uit je eerste bericht nou nog eens goed … En? Staart al tussen de benen?
  Ik kan met bagger terug gaan gooien maar dat zou te Kreks zijn denk je niet? Maar goed, hebbie weer effe wat om over te lullen hier. Geen dank.
  Dahag Krek!

 3. Er bestaat in Twente een uitdrukking “loat goan”.
  Dat betekent zoveel als “laat toch lopen – maak je er niet druk om”.
  Dus Krek: loat goan!

 4. Vinden jullie dat ik te ver ben gegaan? Zie ik spoken? Schrijf ik stukkies om de stukkies? Hmm. In het grauwe ochtendlicht klinkt het inderdaad wel een beetje opgeklopt allemaal. In ieder geval heb ik mijn ei hier gelegd, in mijn eigen nest.

 5. ik had het al gezien maar we zouwe niet meer op FF reageren. nee Krek niet te ver gegaan. Wim hep ut slim gespeeld richting FF. Hans had natuurlijk gehoopt dat Wim met een soort van hangende pootjes met een mag-ik-alsjeblieft-hier weer reageren reactie had gereageerd. maar dat pakte anders uit en moest gummetje horlepiep zijn gezicht redden en riep de hulp in van die plopdoos

 6. Nounou, wattuntaal! Plopdoos! Zou Wim werkelijk 3 dagen hebben gewacht, wanneer hij dit zelf had gefabriekt? Geloof ik niet. Ik vind de reactie van Hans weer helemaal bij zijn persoon passen, niet kies dus (“Je bent niet dood, je leeft”)
  Verder ben ik ervan overtuigd dat “peter” een alter ego van hem is. En Ink…is gewoon zichzelf.
  Het sop is de kool niet waard dus. En Mieneke moet maar snel haar schoolgeld terughalen.

 7. Lees je laatste alinea over, Krek! En lees hem goed, lees dan de onzin die op dit “forum” geschreven wordt (ik heb een overhemd gestreken, ik heb de kinderen naar school gebracht, ik heb eten gekookt en meer van dergelijke mededelingen van huishoudelijke aard )en wees dan een echte vent, erken dan dat de berichten die hier geplaatst worden helemaal niets met Frankrijk te maken hebben.En over mediageil gesproken…….dat is iets waar ik je al vaak genoeg op heb betrapt, daarom roep IK je NU WEER tot de orde! Wat mij ook opvalt Krek, jij leeft nog in het gulden-tijdperk??!! Knap hoor, is toch een heel gereken, van de gulden naar de frank en dan naar de euro en dan weer terug naar de gulden, of de frank.Of heb je daar een telraam voor?

 8. @Dineke: Wellicht is mijn taalgebruik wat te hefig en mijn suggestie van doorgestoken kaart tendentieus. De steek onderwater naar Ink’s forum was ook niet nodig geweest. Maar Wim had na zijn afscheid van FF de eer aan zichzelf moeten houden en Mieneke een mailtje moeten sturen. Dus ik begrijp Hans’ reactie van “U hier?”, al komt het wat rottig uit zijn strot. Ink is vast een erg lieve meid, maar gaat volledig over the top met haar tirade tegen de commerciële motieven van Frankrijkforum. Natuurlijk is die site er om geld te verdienen. De ANWB ook. En het jazzcafé bij Ink om de hoek. Er leven mensen van. Maar dat is nog geen reden om er tégen te zijn! Op de linkpagina van HeF staan ook advertenties die geld opleveren. Maakt mij dat tot perfide profiteur van Frankrijkliefhebbers?
  Concluderend kan ik stellen dat Mieneke had moeten Googlen, dat Wim had moeten mailen en dat Ink had moeten zwijgen. En, nou goed dan, dat ik zelf die laatste zin weg had moeten laten. Mijn zucht naar een frappe heeft al meer columns naar de klote geholpen. Was een beetje flauw. En hypocriet, want ik vreet aandacht.
  Overigens, wat ruik ik toch voor doordringende lucht? Ammoniak-achtig. Koeienmest. Heeft iemand een scheet gelaten of zo?

 9. Nee, dat wa de rotte adem van M., die kennelijk zéér aandachtig onze kroegpraat leest. En het nog steeds niet begrijpt. Maar ja, wie met koeien omgaat. De logjes en het INFO-punt gaan heel erg over Frankrijk. In de kreog wordt er idd ook over andere dingen gesproken. Dat heb je zo in kroegen. En dat overhemmetje, dat was ik, om aan te geven hoe lang het laden van HeF vrijdag duurde. Als ik boerin was geweest had ik wel elke keer een koe gemolken.

 10. Leuke en soms ook lieve discussie. Het wat argeloze verzoekje van ene Mieneke om contact met mij via het FF kwam tot mij bij het weer eens bekijken van het FF. Je weet maar nooit. Toen zo expliciet om mijn adres werd gevraagd, reageerde ik spontaan en meldde gelijk, ik ben toch bezig, dat mijn nieuwe forum was gelanceerd, als voortzetting van de al sinds 2001 bestaande nieuwsgroep. Het was een toevallige samenloop van omstandigheden. Krek geeft me te veel eer om mij een sinister complot toe te dichten. Zo ben ik niet gebouwd. Ik gun een ieder een warm plaatsje onder de zon, die hier zo veelvuldiger schijnt dan in het land van Balkenende, Beatrix en Vinex-locaties. Het forum van Krek is vooral om te lachen en relaxe informatie op te doen, FF is veel geneuzel en camping-info en de andere kleintjes hebben zo hun eigen publiekjes. Op mijn site meld ik volgaarne het bestaan van FF, deze Krek-club en anderen. Waarom niet? Wonen en leven in Frankrijk zou commercieel zijn. Inderdaad is het http://www.infofrankrijk.com, de ‘com’van commercieel dus. De centjes die via de advertenties binnenkomen zijn lollig, net aardig om de kosten van het instandhouden van de site en het creëren van het forum te bekostigen. Verder is het allemaal uit plezier om lieden die iets met Frankrijk hebben, goed voor te lichten en hen te behoeden voor arglistigen, zoals daar zijn de makelaars, de bemiddelaars, de banken, de Franse bureaucratie en ga zo verder.
  Laten we er allen iets leuks van maken, met dat Frankrijk van ons.
  Wim

 11. P.S
  ik heb Mieneke persoonlijk gemaild na enkele dagen hoe ze W.b kon bereiken,daar ze geen antwoord kreeg op haar bericht op het f.forum.
  toch succes voor haar
  mvg
  adri

 12. @Wim: mijn excuses dat ik je valselijk beschuldigd heb. Ik zie overal complotten. Toch blijf ik het onverstandig van je vinden om áls je al eens reageert dan meteen óók reclame te gaan maken. Dat je daarop werd aangevallen was immers de reden waarom je indertijd boos opstapte.
  Zelf ga ik ook nog wel eens kijken op FF, en regelmatig jeuken mijn handen om een reactie te plaatsen. Maar ik doe het niet. Wel heb ik af en toe mensen persoonlijk gemaild met een tip of een antwoord op hun vraag. Waarbij die ene tip dan een verwijzing naar jouw site was, die in mijn ogen de meest informatieve Franrkijksite van Nederlaand blijft.
  Ik kreeg overigens zojuist een mailtje van een mij onbekende die meldt ook weg te blijven bij FF. Het begint volgens hem/haar te veel op een dictatuur te lijken. Als je iets verkeerds zegt, word je meteen gewist. Tja, een béétje speelruimte moet er wel blijven. Maar nu meester Hans zijn autoriteit kwijt is, zal het steeds lastiger worden orde te houden.

 13. Hear, hear.
  En Wim weet er alles van, want ik had ‘m ook al gemaild. En een aardig Mailtje terug ontvangen.
  Ja, sorry, Krek, ik vertel ook niet alles.

 14. *Snik*, Dineke heeft geheimen voor haar eigen medeloggers. Dat is bijna nog erger dan het bedriegen van je huisband. Tim, pas maar op!