Lief spinnetje!!


Ik houd niet van spinnen. Elke herfst zit de moeder van alle kruisspinnen in de heg naast mijn voordeur. Vaak weeft zij een web waar ik vervolgens vol doorheen loop wanneer ik de hond ’s morgens vroeg uitlaat. IEWL!!!!!
Maar soms kan zelfs ik de schoonheid van een spinnenweb waarderen, zeker met mooi strijklicht en waterdruppeltjes een lust voor het oog. Nog een mooie met veel linkjes.
Welke spinnen komen in Frankrijk voor? Heel wat!!
Anne Cristante van 7 jaar heeft een mooie pagina over de spin gemaakt, compleet met lopende spinnen. Brrrrr.
O ja: deze spin wil de cursor opvreten!
Voor de liefhebber een spelletje, voor wanneer je je verveelt. Het is moeilijker dan je denkt!
Trouwens: wie van jullie is vroeger ook bang gemaakt met het praatje dat je in de gevangenis brood met spinnenkoppen moet eten?

6 reacties op “Lief spinnetje!!

  1. Hele mooie foto’s, alleen dat muziekje bij het spinnenweb is een beetje irritant..
    En ik houd ook helemaal niet van spinnen, terwijl ze best nuttig zijn. Ik hoorde laatst dat spinnen alleen in een schone omgeving komen, en wij stikken van de spinnen…

  2. 😀
    Muziekje? Sorry, wist ik niet, mijn zoon heeft hier wat draden losgetrokken, ik heb dus ff geen geluid.

  3. Dat schone, dat herinner ik me ook van tijdens die enorme hoofdluizenplagen op de basisschool van mijn kinderen. Ze wilden gelijk hun haren niet meer gewassen hebben.
    Ik kwam luizen overigens het eerst tegen in Frankrijk, op het hoofd van een meisje dat bij mij op schoot zat. Haar haar bewoog, zo zat ze onder. Getsie, het begint gelijk weer te kriebelen!

  4. En vanmorgen was het weeeer raak!!! Neem ik het me elke keer voor, de volgende keer beter op te letten, maar heeft de hond zo’n haast om aan de overkant te komen, dat ik weer dwars door het web loop. AAARGH