Over drijven…


Wij gingen vroeger één keer in de week – op zaterdag – in een teiltje op het aanrecht. De rest van de tijd poedelden we even ons gezicht en trokken we húp de kleren van de dag daarvoor weer aan. En waren wij minder schoon? Ik dacht het wél! We stonken een uur in de wind volgens mij. Maar omdat iedereen dat deed, was het niet erg.
Tegenwoordig stinken de mensen overigens nog, maar nu naar de exotische etherische olieën van hun aromatherapie. De firma Jacob Delafon, van deze flashrijke site met fraaie spulletjes, creëert weer een nieuwe hype: de chronotherapie. Daarbij drijf je in een bad geurig water met bubbeltjes, terwijl onder water lampen van verschillende kleuren aan en uit gaan. Of dat goed voor je is? Nou ja, lachen is óók gezond. En Delafon lacht de hele rit naar de bank.

12 reacties op “Over drijven…

  1. En met dank: ik zit nu de hele tijd met dat liedje van Van Kooten en De Bie in het hoofd: ‘We gingen nog in bad, haartjes nat, nog even op….’.

  2. Zo was het ook: met je blote billen op een handdoekje op het koude aanrecht, de pootjes onder de kraan.
    En daarna lekker warm worden voor de kolenkachel.
    Met een kruik naar bed, waar de ijsbloemen op de ramen stonden. Helemaal tot je neus onder de dekens luisteren naar de geluiden van het huis en het geschuifel van je ouders die naar boven kwamen. (toen gingen volwassenen nog op tijd naar bed!)

  3. nu blijven de ouwelui verslaafd bij Roger hangen terwijl de jeugd buiten in de nacht rondhangt in het echte cafe of met sneeuwpoppen maken….dit zijn nog eens goede tijden…was het vroeger toch veel slechter….

  4. Moet je de interactieve showroom bekijken daar is paleis soestdijk niets bij., mooi gemaakt trouwens

  5. nou het lijkt me goddelijk om heerlijk in pasteltinten water even rond te dobberen, 1 keertje dan, nu.

  6. Heb 1x in zo’n bad gelegen, met jetstreams van alle kanten, dan weer rood dan weer blauw dan weer groen licht…..alleen kon ik me niet echt ontspannen omdat het kreng zelf zo’n #$^%$lawaai maakte