Chez Roger et Françoise – maandag 7 maart (bis)


Klik logo voor smoelenboek.

Je gelooft het niet! Maak ik een nieuw café aan, midden in de nacht, presteren ze het om ook dát weer helemaal vol te plempen. Die arme Hanneke is vanmorgen een uur bezig geweest met redderen. Nou, het is weer toonbaar en ook de laatste laveloze lalbroek heeft zich naar huis gesleept. Beetje rustig nou, hè?

215 reacties op “Chez Roger et Françoise – maandag 7 maart (bis)

 1. Bedankt voor de paracetamol Hanneke. Roger is verdwenen. Ik heb koffie gezet. Dachten jullie dat ik dat niet meer kon, na gisteren? Zijn jullie daarom weer weg. Ach, dan ga ik zelf maar de krant lezen.

 2. Iedereen aan het bijlezen. Hoi, Ronaldus, nogmaals bedankt voor de gastvrijheid. Hier en hier trouwens nog twee foto’s van de camping die Robert(a) stuurde. En hier het uitzicht van de hut van Ronaldus.

 3. Pfff, dank voor de koffie, Peter. Na al dat gepoets kan ik een bakkie pleur goed gebruiken.
  Onze emigratieplannen beginnen trouwens op een selchte zeepserie te lijken. Was mannie begin dit jaar ontslagen en dachten we op korte termijn naar Frankrijk te kunnen, nu ziet het er naar uit dat hij een baan heeft gevonden (in Nederland) en blijven we voorlopig nog eventjes in NL, hij wat meer dan ik.

 4. Die had ik al gezien…in reisje naar de Morvan…..hebdaar óók eens in de sneeuw gezeten…prachtig….maar wèl koud…

 5. @Jeanne: zo ondertussen nemen we alles maar zoals het komt. Met het gevoel in een achtbaan te zitten, dat wel.
  @Ferry: je krijgt de portretten van mijn beide honden er gratis bij.
  En volgende week in de zeep Bon temps, mauvais temps: Neemt hij de baan aan? Houdt hun huwelijk stand onder de toenemende druk? Vertrek zij uiteindelijk alleen naar Frankrijk en neemt hij een minnares? Kopen zij het huis van hun dromen en zo ja, zijn hun financiën daartegen bestand? Blijf kijken!

 6. ja, zo ‘smorgens is het hier druk en doe ik vanalles door elkaar. en dan gun ik me geen tijd om doordacht te reageren..
  eind van de dag gaat dat beter

 7. Overigens: de beide heren heten Tjeu ( 2 jaar, links) en Joep (5 jaar, rechts). Het zijn Bearded Collies.
  Echte Franse Beardies

 8. Welkom Hanneke en Kitty in ons smoelenboek, gelukkig komt er weer een beetje evenwicht in de sexen…..of het moet zijn dat de honden reutjes zijn…Roger, een koffie en dan moet ik naar Duiven, waar ligt dat ook al weer, niet de Duiven bij Amsterdam , maar die andere….

 9. Morgen, een fatsoenlijke naam valt nog niet mee heb ik gemerkt, voor het gemak: vannacht is er nog een geboren. Koffie svp, om beter wakker te worden.

 10. Jullie vragen je misschien af waarom met een W maar dat moet dit hele jaar van de identification bovin, het is pas maart en nu al naamproblemen, ze zullen volgend jaar de X toch wel overslaan. Overigens het jaar van de U viel ook niet mee , met als gevolg dat hier nu een U2 en een UB40 rondlopen.

 11. jeanne: goeiemiddag intussen, merkwaardig idee over een smoel heb jij… :-), maar er komt toch nog wel een der plaatje van je echte smoel? Komop meid, we zijn er allemaal voor gegaan…
  Krek: hard gewerkt! Bijna alle smoelen van de vaste bezoekers zijn er nu, leuk!

 12. Die opmerking kun je ook maken over Frank B en Robert A. Die zou ik echt niet herkennen wanneer ik ze tegen mocht komen ;-(

 13. Het is misschien wel wat flauw van mij, maar ik heb nou eenmaal niks met “m’n kop op internet”.
  Heb wel ook een w.c. bij Krek ingeleverd, maar ik kan de w.c.’s niet meer terugvinden bij de linkjes.

 14. Dat was wel zo galant, ofcourse.
  Moet toch wachten tot ik weer thuis ben, heb hier de inloggegevens niet. En ik kan niet bij mijn netwerk( voor de foto’s)

 15. Terras en/of WC mag naar mij, keuken moet naar Ferry (ik kan niet een door hem aangemaakt log veranderen)

 16. Volgens mij schrikken plotselinge bezoekers zich hier wel vaker een hoedje!
  Als je terugleest waar het soms over gaat!
  Leuk toch!

 17. @RobertS: Wat spannend! daar kunnen wel allerlei onverwachte schatten tussenliggen!
  Gewoon een keer een bouwlamp erop, en dan gaan schoonmaken.

 18. Vergis je niet. Wij hebben achter in een schuurtje een vergane portemonee gevonden met oude (weliswaar waardeloze) muntjes.
  En een paar oude stenen wijnkannen. Die heb ik weer in elkaar gelijmd.

 19. In ons vorige huis in de stad hebben we een keer een paar tekeningen gevonden. Vroeg 19de eeuw. Bleken toch nog 1200 gulden te doen op een veiling. En dat geld hadden we toen erg hard nodig.

 20. Shit, wat is dat kreng traag vandaag. Heeft er iemand verstand van weblogs bouwen met Pivot? Hij staat technisch klaar, maar moet nog in de vormgeving!

 21. Wel, ik heb maar es een nieuwe categorie aangemaakt, op verzoek en aangezien er geen reactie kwam heb ik zelf maar wat verzonnen Heppiefjoe (ach ja…)
  Om even aan te geven dat het hier om een clubje ingewijden gaat.
  De twalletettes en de terrassen staan er inmiddels bij. (Waaronder nieuwe aanvulling van Jeanne!!)
  Ferry, doe jij de keukens er ook bij?

 22. Shit, wat is dat kreng traag vandaag. Heeft er iemand verstand van weblogs bouwen met Pivot? Hij staat technisch klaar, maar moet nog in de vormgeving!

 23. Ja, de eerste keer leek hij dus niet te laden. Dus dacht ik… ik probeer het later nog wel eens. Kennelijk hing hij nog in mijn cache of zo. Hoe dan ook, Robert,
  het testlog draait, maar de vormgeving moet er nog omheen. Niks te php’en dus, maar ik moet in Freeway een voorpagina bouwen en daar de techniek als het ware in hangen. Eigenlijk moet ik me er gewoon even in verdiepen, maar…

 24. Even gekeken, moet inderdaad nog gezellig gemaakt worden. Ga je alles van dit log overzetten?
  Ik moet Freeway ook weer eens gaan proberen. Kan ik mijn eigen pagina’s een keertje netjes maken. Kreeg al op mijn kop van Peter dat er niks van de code klopte. En dat klopt.

 25. Alles wat hier nu staat, blijft staan. Ik wil hier stoppen met als laatste logje een verwijzing naar het nieuwe log. Daar komt dan natuurlijk een verwijzing naar hier, omdat het archief hier blijft staan. Gelukkig heb ik ook de link-pagina bijgehouden, zodat van alle nuttige logjes een link is naar de desbestreffende site.

 26. Anke staat hier naast me, telkens als ik net op “plaatsen” heb gedrukt noemt ze weer een naam, maar de blog is zo traag, als die er weer is ben ik ‘m al vergeten…

 27. Het is wel grappig, het is een hot item, zelfs in de veeartsenpraktijk hangt elk jaar een nieuwe lijst met namen, kun je gewoon ff gaan kijken.

 28. ha die Coco, ben je er weer? tja, Anke noemt af en toe een naam….. maar als willem al een lijst heeft. bij de honden zijn ze dit jaar met de A bezig, dus het gaat niet gelijk op.

 29. @Coco: nee hoor k’zal ff kijken en bewaren.
  @Allen: ik word er iedere keer afgeknikkerd, hebben jullie dat ook?

 30. Ik werd er weer afgegooid, ik ga even met Monique kletsen, misschien tot later, neem er ondertussen een van mij.

 31. ik weet niet wat ze vannacht in mijn glas hebben egegooid, gertjan, maar ik vond vanochtend m’n kroon in de wasbak, m’n hele kies was opgelost 🙁

 32. Nee Gertjan gewoon eau de Therondels. En ja Fred je zult wel een stukje missen van de film, je wou in ieder geval NIET naar bed. Anke ok?

 33. ‘k ga weer even naar m’n corretje want die is net terug uit nederland en begint nu met cadeautjes uitpakken…ik hoop op old amsterdam…

 34. @Krek Weet jij of er een mogelijkheid is tot filteren, bijvoorbeeld ik wil alles lezen over namen met een W dan kan ik dat in 1 keer filteren/selecteren, in die mogelijke nieuwe logplek ?

 35. @JohnP.: Ben me inmiddels ook aan het verdiepen in Pivot. Voor zo ver ik het nu begrijp kan wat jij wil niet. Zelfs de administrator kan alleen selecteren op categorie of auteur.
  @allen: sorry, zie dat ik weer eens inconnu geworden ben.

 36. nou kom ik alleen even de pc uitzetten…zit ik toch weer hier…verslaafd. maar goed ik ga ook vroeger dan gisteren hoop ik. water drinken.

 37. zo de hele avond met paintshop pro gestoeid…eindelijk alle electriciteitsdraden weggewerkt….nu even een wijntje…ik heb wel meegelezen hoor…

 38. Goedenavond,
  Op m’n web-log heb ik een kort verslag van ons verblijf afgelopen week in Frankrijk geplaatst.
  Roger….. een rood wijntje alsjeblieft.

 39. Ik ben op de bank in slaap gevallen en heb mijn werk nog niet af. Ga het ook niet meer afmaken nu.
  Truste

 40. Henk: ook goeiemorgen, en wie is er koppig en waar kan ik dat lezen??? (ben helemaal niet nieuwsgierig hoor…)

 41. @Ronaldus: Tis hier een beetje niksweer, dooien en sneeuwen tegelijk, maar wel een erg koude wind. Kunnen niet zo veel doen buiten.
  @Kits: Wat ben je stil.

 42. @Kits: onder het solderen schoot ik in de lach omdat ik moest denken aan het programma “het roer om”. En ik kennelijk net zo’n onvoorbereidde sukkel was.

 43. @Coco: best wel, we hadden er alleen niet echt op gerekend. En dan kom je thuis in Nederland, ligt daar ook 50 cm in je tuin.
  @Henk: je moet er ook geen kliekjes in laten staan.

 44. En ik ‘vang’ mijn eigen gistcellen…, noemen ze zuurdezem, maar mijn brood smaakt helemaal niet zuur, schijnt ook heel verschillend te zijn per land, per privincie en zelfs per regiootje.

 45. oja! zelf hebben we hier ook een stukje naaldbos, wel allemaal verschillende soorten, veel ceder en spar, maar op de heuvels waarop we uitkijken is het meeste ook loof en prachtig in de herfst!

 46. @Kits; ik lees bij jouw foto dat je zo’n beetje de boerin uithangt. Is dat je enige werk op dit moment of doe je ook nog steeds iets in de journalistiek.

 47. hoop binnenkort ook zo’n mooie website te hebben als jij, altijd leuk om te lezen (van anderen dan). En nu ga ik ook maar eens bedje opzoeken, een vroegertje mag ook weleens :-), trusten Ronaldus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *