Paalman gooit met bagger

Ook wat! Kom ik eens kijken bij de Frankrijktoplist, hoe Immogo het doet, blijk ik op de 26ste plaats te staan. Balen. Maar erger is dat iemand een vernietigend oordeel heeft gegeven over mijn site. Hier, moet je die onderste lezen:

Tjonge. Dat is niet mis. Eerst schreef ik nog een relativerend stukje terug (het bovenste). Maar later begon het toch te zeuren tussen mijn oren. Dit was echt buiten proportie. Immogo is geen wonder van vormgeving. Maar zó slecht is het nu ook weer niet! Toen ben ik eens wat onderzoek gaan doen. De afzender van de reactie had als mailadres mclinnoch@hotmail.com. Een valse naam, vermoedde ik direct. Het zou van een kwaadwillende wel héél dom zijn als hij een bestaand adres zou invullen. Toch maar eens Googlen. En wat blijkt? BINGO!
Bovenaan staat de site interimsolutions. En dat is het bedrijf van…. ene meneer Paalman. Aha, nu begreep ik het! Het was een wraak-actie. Een tijdje terug had ik een item over Makelaar Ter Steeg en haar maatje Paalman. Daarin liet ik zien hoe zij – om adverteerders te trekken – liegen over bezoekcijfers. Bovendien toonde ik aan dat hun site vol stond met van andere makelaars en OG-sites gestolen teksten. Op dit artikel kwam, ondanks het feit dat een weblog natuurlijk ruime plaats biedt aan wederhoor, geen enkele reactie.
Tot nu dus. Meneer Paalman probeert mij onder een synoniem af te branden op Frankrijktoplist. Net erg netjes. Ik had me juist ontzettend in zitten houden om bij de verrassend hoge vermelding van Ter Steeg (stijf in de top10) eens een commentaartje te plaatsen over het plagiaat op haar site. Had ik kunnen doen, maar dat leek me toch wat te ver gaan, iemand op andermans Frankrijksite, puur als reclamesite bedoeld, te kakken te zetten. Paalman heeft zulke scrupules kennelijk niet. En dan ook nog onder een schuilnaam.
Hij is sowieso een gewiekst mannetje. Zo blijkt uit de Google-resultaten ook dat hij onlangs met de naam McLinnoch geboden heeft op zijn eigen BMW. Of, als McLinnoch een ander persoon is (wat ik betwijfel want ze hanteren hetzelfde telefoonnummer), heeft hij zijn vriendje laten bieden op zijn BMW. Hm. Het feit dat ik dit heel slim maar niet zo netjes vindt, zal wel aan mijn gebrek aan realiteitszin liggen.
Toch verwacht je dit niet van iemand die kennelijk werkt in de branche van interimprofessionals. Toch een wereld waarin integriteit en normbesef van het grootste belang zijn.
Hij hád natuurlijk meteen in het begin beschaafd kunnen reageren op mijn vragen, en zijn site aan kunnen passen. Een simpele uitleg, als heren onder elkaar, had volstaan. “Stom van ons, inderdaad. We hadden haast met het sitebouwen en even wat teksten geleend. Aan vervanging wordt gewerkt. En die overdreven bezoekersaantallen? Ach, die slaan op onze vorige site. Dat gaan we binnenkort zeker weer halen, want wij voeren een actief promotiebeleid!”. Zoiets. Ook communicatie. Maar intelligent. En beschaafd. Zo doe je dat in de PR, als je betrapt wordt op een misstap. Maar nee, meneer Paalman houdt zich eerst een tijdje muisstil en gaat dan onder een schuilnaam op grove wijze in de tegenaanval. Ik vind dit jammer. Maar Paalman is BMW318i Touring Executive-rijder en vindt kennelijk dat kleiner grut als ik voor hem aan de kant moet.
Helaas voor Paalman/McLinnoch: wie met bagger gooit, wordt er mee besmeurd.

62 reacties op “Paalman gooit met bagger

  1. Helaas is het merendeel van de mensen verre van beschaafd. En makelaars hebben natuurlijk wel een hele slechte naam.

  2. Het lijkt me zo, Krek, dat je hier te maken hebt met uitermate mieze types. Daar kun je twee dingen mee doen: negeren of aan de schandpaal nagelen. Ikzelf, lichtelijk wraakzuchtig typje, ben altijd hevig voorstander van het tweede. Alleen moet je in dat geval ook de bal terug verwachten. Kan leuk zijn. Kan ook helemaal uit de hand lopen. In ieder geval: makelaar Ter Steeg zal niets van mij horen, al zou zij de laatste makelaarster op aarde zijn. En die Beamer hoef ik ook al niet. Lekker pûh.

  3. Je moet maar durven:
    nieuwe koppakking, nieuwe schokbrekers, lichtmetalen velgen, motor in fantastische conditie, 229.800 km.
    Gewoon een afgereden bak. Lekker mee gescheurd, koppakking door. Water in de motor. Nieuwe pakking, als je geluk hebt geen nieuwe kop. 229.800km geen olie verbuik???? kom nou. Niet kopen dus.

  4. Ik heb niet zo’n verstand van auto’s, maar ik ken wel P’s opvatting van hoe je dingen verkoopt. Dan hoef je het niet zo nauw te nemen met de waarheid. Dat weet toch iedereen? ‘Realiteitszin’, noemen we dat. Het zou me inmiddels niet verbazen als die hele Marian ter Steeg niet eens bestaat. Dat het gewoon een internetproject is van P. Na de detachering nu ook vastgoed.

  5. integriteit en normbesef in de wereld van interimprofessionals
    Volgens mij is dat zo iets als water en vuur. interimmers zijn er om in korte tijd een boel geld op te strijken. In eerste instantie is iedereen daar blij mee: eindelijk iemand die weet hoe het moet. en ach, zachte heelmeesters maken stinkende wonden. tegen de tijd dat men ontdekt dat het gladde verhaal van de interimmer niet deugde, is de interimmer al lang en breed bezig aan zijn volgende destructieve klus.
    De enige norm die de interimmer heeft, is dat je niet blind moet varen op je vut-regeling…

  6. Die griep maakt je wel scherp, zeg. Maar er zit een kern van waarheid in je woorden. Ik heb er ook in negatieve zin ervaring mee. (een interimmer die flink ging vegen veegde me zo de WW in)

  7. Oneens. In ieder geval te generalistisch. Ik weet zeker dat er heel veel professionals als consultant op interimbasis uitstekend werk doen. Maar ja, als je ingehuurd wordt om orde op zaken te stellen (en daarbij de Zwarte Piet te krijgen), dan is dat natuurlijk niet echt een dankbare taak.

  8. is dat die man uit tolbert die een russischevrouw zoekt mag ook pools wezen? Of zijn er meer in Nederland met die naam dan zal het zijn bror wel zijn 😉

  9. Peter, helemaal met je eens interimmers zouden verboden moeten worden. Ik heb er een aantal meegemaakt , het bebrijf is er nooit meer bovenop gekomen.

  10. Interimmers op managementplekken zijn er om de boel schoon te vegen. Dat is hun job. Daar worden ze (dik) voor betaald.
    Als ze niet schoonvegen vliegen ze er zelf uit.
    Het zijn gewoon interieurverzorgers, maar dan op personeelsgebied.

  11. Laat ik het positief formuleren: interimmers worden afgerekend op korte-termijn-resultaten, en die boeken ze dan ook. Zo beschouwd mag je niet eens kwalijk nemen dat ze niet naar de lange termijn kijken.

  12. Dat ze moeten schoonmaken OK. Het personeel wordt dan echter op de meest onbeschofte manier schoongemaakt. Voorbijgaand aan het feit dat iemand al 25 jaar dat bedrijf met hart en ziel heeft gediend. Deze interimmer zet zulke mensen gewoon bij het oud vuil. Zelf strijkt deze meneer een mega salaris op en gaat lachend naar zijn volgende klus. Minderwaardige zakkenvullers zijn het.

  13. Dat mag je ze officieel ook niet kwalijk nemen.
    Ze worden immers extra aangesteld om dat te doen (mensen ontslaan) wat de zittende manager niet kan doen omdat-ie dan de loyaliteit van z’n medewerkers zou verliezen en geen draagvlak meer zou hebben in de toekomst.

  14. Jullie hebben het duidelijk alleen over interimmers die ingehuurd worden voor een veranderings- of reorganisatieproject. Misschien kunnen we wat de markt van Paalman betreft beter van detachering spreken. Daar vallen dus ook projectleiders bij Rijkswaterstaat onder.

  15. De mensen (directies, besturen) die hen inhuren zijn net zo veel te verwijten.
    Daar krijgt de interimmer zij/haar opdracht van! Die directies weten dondersgoed wie ze in huis halen!!

  16. Sorry hoor, bij het woordje interim wordt het een beetje rood voor mijn ogen. Slechte ervaring mee. Detacheerders niet,.

  17. Sorry, wij dreven – waarschijnlijk ieder vanuit opgedane ervaring – even weg op onze verontwaardiging over de rucksichtlosheid van reorganisaties in het algemeen.

  18. @Robert: je kunt dan beter boos worden op het zittend management, dat de zaak zo heeft laten voortkankeren dat er een interimmer moet komen om het vuile werk op te knappen. Die kijkt inderdaad puur naar de bedrijfseconomische aspecten. Heeft iemand verouderde kennis en is het te laat voor bij- of omscholen? Huppa.
    Als het oude management zijn best had gedaan om mensen zich blijvend te laten ontwikkelen, waarbij een ontwikkeling naar een andere werkkring ook heel netjes gestimuleerd kan worden (mits er voldoende tijd voor uitgetrokken wordt), dat de interimmer zijn ondankbare taak niet hoeven uitvoeren.
    Je kunt iemand die komt ruimen niet verwijten dat het bedrijf is verpest. Omgekeerd zullen er zonder twijfel ook harteloze klootzakken tussen zitten, die het ruimwerk met een koude glimlach uitvoeren. Wat het salaris betreft: dat heet een toeslag voor vuil en onaangenaam werk.

  19. Kennen jullie het boekje “Wie heeft mijn kaas gepikt?”
    Dat gaat over het aan-zien-komen en omgaan met veranderingen op het werk (en prive).
    Is een managementboek, en heel bruikbaar/leerzaam voor mensen van onze generatie (ahum).
    Een aanrader!

  20. Ik heb een combinatie van alles wat jij noemt meegemaakt. Werken in zo’n bedrijf is dan ook uitermate slecht voor de bloeddruk. Ik sta er dus niet onbevoordeeld tegenover. Het is alleen zo dat je als gewone werknemer aan het korste eind trek. Het management en de interimmer zijn de lachende derden. Mijn rechtvaardigheidsgevoel heeft het daar behoorlijk moeilijk mee.

  21. Ik ben zelf interimmer en begrijp werkelijk niet wat de comotie rondom een GOEDE interimmer is. Hij/Zij doet het werk wat niemand wil doen of gewoon te lam is om uit te voeren. En Hij/Zij doet gewoon wat gevraagd wordt door die gene die betaald. ( In veel gevallen de directeur/manager oid).

  22. Een goede interimmer (dit is wel glad ijs, maar vooruit…) probeert mensen mee te krijgen in de veranderingsprocessen en hen daar wat ruimte/tijd in te geven. Maar ik geef toe dat het moeilijk is, want er is per definitie weerstand.
    Alleen ik heb gezien hoe hele goede werknemers afgeserveerd werden omdat ze door hun weerstand iets meer tijd nodig hadden. En die werd hen niet gegeven.
    In zo’n geval gooi je het kind met het badwater weg. Je zet ervaring en teamspirit bij het oudvuil, en dat wreekt zich een keer.

  23. @Jeanne, het voorbeeld wat ik aanhaal ging niet over veranderingen. Zonder veranderingen geen vooruitgang, daar mag je best iemand voor inhuren. Er was na het bleek later, een geheime agenda. Het bedrijf moest dicht. Het personeel wilde reorganiseren, die zag toekomst. Daar werd dus iemand voor ingehuurd. Die heeft de sfeer zo verziekt dat het personeel vanzelf weg ging. Daar zaten bijzonder schrijnende gevallen tussen. Mensen werden als oud vuil behandeld. Niet netjes dus.

  24. Dat is inderdaad grof en achterbaks.
    Maar ik denk dat het helaas vaak zo gaat.
    Het bedrijfsleven – en ondertussen de overheid ook – is daar heel kort-door-de-bocht in.

  25. Het is inderdaad zo dat interimmers de shit mogen opruimen die anderen veroorzaakt hebben maar hebben laten liggen. Dat neemt niet weg dat een goede interimmer hoort te weten hoe hij/zij veranderingen moet aansturen en doorvoeren. En dat is 1 van de leuke dingen die ik heb geleerd tijdens de roemruchte MBA. Veranderingsmanagement is op zich heel leuk en je leert tijdens dat soort vakken zeker niet dat je aso moet omgaan met mensen. In tegendeel: het juist inschatten van weerstanden tegen veranderingen en het sturen daarvan is het wezenlijkste onderdeel.
    Hoe dan vervolgens veel interimmers in de praktijk denken te moeten omgaan met het geleerde is iets waar ik als vakbondsbestuurder boeken over vol kan schrijven…..

  26. @Jeanne veranderingsmanagement en interimmanagement zijn 2 verschillende activiteiten. Veranderingsmanagement is een proces dat vanuit de organisatie zelf moet komen en gedragen moet worden. Is dat niet het geval dan is veranderen doelloos en duur.

  27. @RobertS Dat heeft niks met managen te maken dat is een vuil klusje opknappen omdat eigen mensen er te laf / bang voor zijn

  28. Jammergenoeg zie je oud-bestuurders en directeuren zich als interimmers opwerpen die op het eind van hun carriere met de botte bijl van de sleur met grote stappen snel thuis willen zijn.
    @Hanneke: bij welke vakbond zit je?

  29. Dat is deels zo, John. Vanuit interimmen pas je wel degelijk delen van verandermanagement toe. Je hebt alleen minder tijd om het te doen.
    Ofwel: toen het gewone management van het bedrijf in kwestie eigenlijk verandermanagement had moeten toepassen en dat niet heeft gedaan, mocht een interimmer het in snel tempo komen doen. Met alle gevolgen van dien.

  30. Ik ben nu al geruime tijd arbeidsongeschikt en word per 1 juni ontslagen, maar ik werk(te) bij FNV Bondgenoten.

  31. @John: wie weet. Jammer genoeg kan ik niet zo erg lang computeren. Dat bevordert het produceren van een boek nou niet bepaald.

  32. @Jeanne: op de barricaden! O nee, er is weer een centraal accoord. En klimmen kan ik ook al niet meer.

  33. Ja sorry hoor, ik kan er ook een boek over opendoen. Verkeerd interim management. Er zijn gelukkig ook genoeg integere managers.

  34. @Hanneke: wat heb je dan dat je arbeidsongeschikt bent? Of is dat te persoonlijk?

  35. @Jeanne: artrose aan de wervelkolom als gevolg van een ernstige scoliose (zij- en voorwaartse kromming van de wervelkolom). Bovendien versleten tussenwervelschijven waardoor hernia-achtige klachten ontstaan.

  36. Zodanig dat er geen enkele referentiefunktie van het CWI voor mij past. Niet te lang zitten, niet te lang lopen, niet bukken, niet tillen, niet staan…

  37. Neuh, niet echt. Ik lig veel op de bank, lees, doe computerspelletjes op de Gameboy, kijk tv en ik laat de honden uit. Dat is het wel zo’n beetje. Op de goede dagen kan ik een beetje computeren, zoals nu. Omdat ik verkouden ben heb ik paracetamol op en dan voel ik ’t wat minder. Zo heb ieder nadeel toch zijn voordeel.

  38. Nou, ik denk het niet. Ik ben bij drie specialisten geweest en de boodschap is simpel: ik moet er maar mee leven. En heus: die specialisten zijn ongeveer de besten die er te krijgen zijn. Maar in ieder geval lief dat je meedenkt.

  39. Hé Hanneke, ik herken dit nog uit een item op FF dat het over WAO’ers ging (weetjenog). Wat een (non-)discussie was dat.

  40. Ja, met die Erik, die ontzettend uit zijn dak ging, over grootkapitaal en banken en zo. Tijd niks meer van gelezen. Was trouwens best een aardige jongen, die hier nog een keer bij ons thuis is langs geweest. In het echt een stuk minder ADHD.

  41. Loempiavellen, bonzaiboompjes….. zelfs dat is niet meer voor mij weggelegd. Snik. Had me echt geweldig geleken. Ook leuk voor de interimmanager, die bonzaiboompjes: snoeien kan-ie al.

  42. om even bij het onderwerp te blijven:
    Paalman (what’s in a name..) verdient dus de middelvinger?
    Waarom staan er eigenlijk nog geen reacties bij Marianne ter S.?

  43. @Hanneke, waren dat van die specialisten die vertellen dat je er maar mee moet leren leven en dat je na 3 minuten weer op de gang staat?

  44. @Dineke: Omdat we ons niet willen verlagen tot zijn niveau, denk ik. Hoewel mijn vingers jeuken. Ik vrees dat hij zelfs nog niet eens gezien heeft hoe hij hier over de tong gaat. Wie weet zit hij wel in het Oostblok, voor zijn interimbusiness. Stuurt hij straks een paar goedkope maffiosi op me af. Als me wat gebeurt, weten jullie wie een motief heeft.
    Maar liever zou ik toch willen (logisch) dat hij gewoon in dialoog trad. Maar ik vrees dat hij er boven staat. In zijn eigen belevingswereld dan. Mensen die nostalgisch doen over buttons en gebroken geweertjes passen daar niet bij.