Paalman gooit met bagger

Ook wat! Kom ik eens kijken bij de Frankrijktoplist, hoe Immogo het doet, blijk ik op de 26ste plaats te staan. Balen. Maar erger is dat iemand een vernietigend oordeel heeft gegeven over mijn site. Hier, moet je die onderste lezen:

Tjonge. Dat is niet mis. Eerst schreef ik nog een relativerend stukje terug (het bovenste). Maar later begon het toch te zeuren tussen mijn oren. Dit was echt buiten proportie. Immogo is geen wonder van vormgeving. Maar zó slecht is het nu ook weer niet! Toen ben ik eens wat onderzoek gaan doen. De afzender van de reactie had als mailadres mclinnoch@hotmail.com. Een valse naam, vermoedde ik direct. Het zou van een kwaadwillende wel héél dom zijn als hij een bestaand adres zou invullen. Toch maar eens Googlen. En wat blijkt? BINGO!
Bovenaan staat de site interimsolutions. En dat is het bedrijf van…. ene meneer Paalman. Aha, nu begreep ik het! Het was een wraak-actie. Een tijdje terug had ik een item over Makelaar Ter Steeg en haar maatje Paalman. Daarin liet ik zien hoe zij – om adverteerders te trekken – liegen over bezoekcijfers. Bovendien toonde ik aan dat hun site vol stond met van andere makelaars en OG-sites gestolen teksten. Op dit artikel kwam, ondanks het feit dat een weblog natuurlijk ruime plaats biedt aan wederhoor, geen enkele reactie.
Tot nu dus. Meneer Paalman probeert mij onder een synoniem af te branden op Frankrijktoplist. Net erg netjes. Ik had me juist ontzettend in zitten houden om bij de verrassend hoge vermelding van Ter Steeg (stijf in de top10) eens een commentaartje te plaatsen over het plagiaat op haar site. Had ik kunnen doen, maar dat leek me toch wat te ver gaan, iemand op andermans Frankrijksite, puur als reclamesite bedoeld, te kakken te zetten. Paalman heeft zulke scrupules kennelijk niet. En dan ook nog onder een schuilnaam.
Hij is sowieso een gewiekst mannetje. Zo blijkt uit de Google-resultaten ook dat hij onlangs met de naam McLinnoch geboden heeft op zijn eigen BMW. Of, als McLinnoch een ander persoon is (wat ik betwijfel want ze hanteren hetzelfde telefoonnummer), heeft hij zijn vriendje laten bieden op zijn BMW. Hm. Het feit dat ik dit heel slim maar niet zo netjes vindt, zal wel aan mijn gebrek aan realiteitszin liggen.
Toch verwacht je dit niet van iemand die kennelijk werkt in de branche van interimprofessionals. Toch een wereld waarin integriteit en normbesef van het grootste belang zijn.
Hij hád natuurlijk meteen in het begin beschaafd kunnen reageren op mijn vragen, en zijn site aan kunnen passen. Een simpele uitleg, als heren onder elkaar, had volstaan. “Stom van ons, inderdaad. We hadden haast met het sitebouwen en even wat teksten geleend. Aan vervanging wordt gewerkt. En die overdreven bezoekersaantallen? Ach, die slaan op onze vorige site. Dat gaan we binnenkort zeker weer halen, want wij voeren een actief promotiebeleid!”. Zoiets. Ook communicatie. Maar intelligent. En beschaafd. Zo doe je dat in de PR, als je betrapt wordt op een misstap. Maar nee, meneer Paalman houdt zich eerst een tijdje muisstil en gaat dan onder een schuilnaam op grove wijze in de tegenaanval. Ik vind dit jammer. Maar Paalman is BMW318i Touring Executive-rijder en vindt kennelijk dat kleiner grut als ik voor hem aan de kant moet.
Helaas voor Paalman/McLinnoch: wie met bagger gooit, wordt er mee besmeurd.

62 reacties op “Paalman gooit met bagger

 1. Nou, ik denk het niet. Ik ben bij drie specialisten geweest en de boodschap is simpel: ik moet er maar mee leven. En heus: die specialisten zijn ongeveer de besten die er te krijgen zijn. Maar in ieder geval lief dat je meedenkt.

 2. Hé Hanneke, ik herken dit nog uit een item op FF dat het over WAO’ers ging (weetjenog). Wat een (non-)discussie was dat.

 3. Ja, met die Erik, die ontzettend uit zijn dak ging, over grootkapitaal en banken en zo. Tijd niks meer van gelezen. Was trouwens best een aardige jongen, die hier nog een keer bij ons thuis is langs geweest. In het echt een stuk minder ADHD.

 4. Loempiavellen, bonzaiboompjes….. zelfs dat is niet meer voor mij weggelegd. Snik. Had me echt geweldig geleken. Ook leuk voor de interimmanager, die bonzaiboompjes: snoeien kan-ie al.

 5. om even bij het onderwerp te blijven:
  Paalman (what’s in a name..) verdient dus de middelvinger?
  Waarom staan er eigenlijk nog geen reacties bij Marianne ter S.?

 6. @Dineke: Omdat we ons niet willen verlagen tot zijn niveau, denk ik. Hoewel mijn vingers jeuken. Ik vrees dat hij zelfs nog niet eens gezien heeft hoe hij hier over de tong gaat. Wie weet zit hij wel in het Oostblok, voor zijn interimbusiness. Stuurt hij straks een paar goedkope maffiosi op me af. Als me wat gebeurt, weten jullie wie een motief heeft.
  Maar liever zou ik toch willen (logisch) dat hij gewoon in dialoog trad. Maar ik vrees dat hij er boven staat. In zijn eigen belevingswereld dan. Mensen die nostalgisch doen over buttons en gebroken geweertjes passen daar niet bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *