
Een paar dagen geleden vroeg Erik om (hartige) recepten met vijgen. Ik wist hem toen alleen maar te melden dat vijgen heel erg lekker zijn met fromage blanc en een beetje suiker…ja, niet erg origineel, dat vond ik ook. Gisteren wat woonbladen gekocht en zie daar, een aantal recepten met vijgen
Ik zou zeggen, smullen maar, Erik.
Marjan
Technische realisatie: alien8
Wauw! Zelfs vijgen met vis!!!
Zelf gedaan:
Hartige clafoutis met vijgen.
4 eieren, lepel meel, volle kookcreme, olijfolie, rozemarijn, honing, peper, zout – alles naar smaak, in een ingeoliede ovenvorm over de gedrapeerde gehalveerde vijgen gieten en afdekken met (hollandse) kaas, in de oven op 200 graden tot de zaak stevig wordt (30 minuten ofzo), voor egale versteviging afdekken met alufolie. Smullen.
Half hartig: taart met vijgen en kastanjes (uit blik).
Vijgen en kastanjes op bodem in taartvorm organizeren, suiker of honing toevoegen, creme erovergieten, wat boter voor de smaak, in de oven, 20-30 min op 180 graden. Ik stel me zo voor dat je hier ook rozemarijn bij zou kunnen mengen, maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd.
Zorg steeds dat de huid van de vijgen niet aan de hitte geexposeerd is want dan verbrand die snel, dus onder de laag creme/of tegen de bodem plakken!!! 😮