70 reacties op “Chez Roger & Francoise maandag 04/10

 1. Ferry dat wil ik nog steeds aan je vragen, jullie hebben geen septic tank op dit moment. Hoe lossen jullie nu het probleem van toilet en afvalwater dan op. Een gat in de grond, chemisch toilet, of hardlopend naar de buren.

 2. Goede morgen.. wat een gehaast, zoon op de bus gezet v’morgen (7:30) is ie zijn sleutels (van zijn kastje vergeten) dan maar weer terug naar huis en breng hem wel naar school… Tjeesuz wat een ouwehoer ‘s-morgens .. van wie zou die dat hebben … ROGER : double expresso s’il te plait .. en een spuit om het intraveneus in te brengen.. Mijn god het was nog donker vanmorgen

 3. oh.. en dan kom je hier om op adem te komen, lees ik op mijn nuchtere maag Ronaldus vraag over septic tank, gat in de grond .. te grafisch voor mijn arme maag in de ochtend… Maar het wordt week mooi vandaag geen wolkje aan de lucht en al 14 graden, niet slecht voor 4 October .. He dat is toch dierendag ?! Shoot, vanmorgen al de 5de muis uit de muizenval gehaal .. zal ik ze vandaag maar een wapenstilstand aanbieden ?

 4. Goedemorgen Marjan; juist op deze morgen moet je de poes een extra muisje aanbieden……

 5. Goedenmorgen, pestweer in Nederland. Hoorde van mijn zusje, die een paar weken in ons huisje zit, dat ze daar nog in korte broek rondlopen!!! Wij gaan pas weer met de Kerst.

 6. Goedemorgen, ik zou graag een bakkie thee willen.
  ik heb niet zoveel te melden, alleen dat ik een beetje levensmoe ben 😀
  niet te geloven, ik heb een weekend gehad om uit te rusten en nu zit ik weer op mijn werk: doodop!!! en ik heb niets bijzonders gedaan, op tijd naar bed…
  heel frustrerend!!!

 7. Ronaldus,
  op dit moment hebben wij een chemisch toiletje en een gat in de grond om dat weer te legen, t’is behelpen maar het gaat

 8. Goedemorgen, koffie aub, lekker sterk….
  Jolanda, je bent dan wel op tijd naar bed gegaan, maar misschien ben je vergeten uit te slapen? 😉

 9. Héé….Ferry……
  Net terug van twee weken klussen!
  Prachtig weer gehad!
  Hoe staat het eigenlijk met je “gat” in de rotsgrond?
  Salut en neem een bakkie !

 10. marjan, ik ben het zeker niet vergeten… alleen hebben wij 2 katten van anderhalf jaar met wie wij ons appartement delen, zegt dat genoeg?? 😕

 11. @Jolanda, ik begrijp precies wat je bedoeld…. Neem nog een bakkie thee van me, wil je er een plakje cake, bij. Ik nl cakes aan het bakken, want we krijgen veel te veel eierevn van die 6 kippen..

 12. hmm lekker, zo’n plakje cake!!
  erg lief hoor katten, maar als zij bedenken dat zij om 7 uur ’s ochtends in het weekend zin hebben om te kroelen…. 🙁 hahaha

 13. hallo RonaldH, dat “gat” zit er nog steeds niet. komt vanzelf een keer. Wij gaan met de herfstvakantie, hoop dat het dan ook nog mooi weer is

 14. Wij kunnen (helaas ) pas de eerste week van November op herfstvakantie, of heet dat dan anders ?? 😛

 15. Goedmorgen. Hoorde ik dat er hier koffie met cake te krijgen is? Dn graag veel koffie en ook een plakje cake erbij. Lekker. Ik zit hier met een behoorlijke kater. Gisteravond lekker aan de BB (Benedictine Cognac) gezeten en dat viel niet best. Ondanks paracetamollen dus een kop als een heiplaats en een zwaar brak gevoel.
  Wij gaan niet a.s. weekend, maar het weekend daarna waarschijnlijk een lang weekend naar Frankrijk, oa. om te kijken naar alternatieven voor het huis-wat-niet-doorging. Ik hoop dat het weer dan een beetje meewerkt zodat we er ook nog genoegen aan beleven.
  Gottegot, ik voel me echt een drilpudding…. gatver!

 16. Hanneke,
  Waar zoek je wat ik hoorde van een vriend van mij dat er in de hautes alpes en in de alpes de haute provence een 2 tal betaalbare huizen vrijkomen

 17. @ John (en verdere stamgasten): wij zoeken een vrijstaand huis in sterk heuvelachtig tot bergachtig terrein. Liefst niet al te ver van een snelweg, dus niet een uur over bergweggetjes. Graag in een warmer klimaat dan hierzo. Hautes Alpes en Alpes de Haute Provence hebben zeker onze belangstelling, dus als je wat weet….. graag!

 18. @ Marjan: het water komt me de neus al uit, maar helpen…. ho maar. En jammer genoeg ben ik allergisch voor ibuprofen. Ik zal dus gewoon nog een poosje zielig moeten zijn. Ach ja. Berouw komt na de zonde. Hoewel ik nou ook weer niet héél erg heb gezondigd.

 19. Ik begin nu toch zo langzamerhand wel een beetje nieuwsgierig te worden in het onstuimige karakter van Moi. Waarom is haar weblog paars? Waarom schrijft ze deels in het Frans? Houdt ze inderdaad van Joni Mittchel (ik dacht dat ik haar onlangs zag in Parijs: A free man in Paris!)? Heeft ze banden met Frankrijk en welke dan? Is ze wel een ‘ze’? Hoe beviel de nieuwe waterdichte grasmaaier? Moi, geef je eens een klein beetje meer bloot!

 20. Hanneke, als je wat zoekt in de PO dept 66 mail dan even kijk ik hier wel even bij de makelaars.
  succes Frank

 21. ff nog heel iets anders … als je dus hier woont en een bekeuring krijgt voor niet hands-free bellen (22,- Euro trouwens, was net mijn oordopje vergeten meneer de agent, omdat ik stom dronken was) .. maar goed , dat is dus -1 punt.. maar ik heb nog een nederlands rijbewijs, omdat ze bij de prefectuur niet meer wisten wat ze er mee moeten … Dus hij kon het punt niet kwijt … 45 minuten in de bus gezeten, en hij maar schrijven en zoeken en bellen … das zo’n uurloon van 32,- euro … vette winst … maar je krijgt wel waar voor je boete/geld … en dan nu LUNCH !!! (vis)

 22. Zo even een SBD-salade en dan gaan we er weer tegen aan. nog een paar dagen en dan vrijdag naar la douce France voor anderhalve week….het weer wordt prima, dat is het namelijk altijd als wij er naar toe gaan….

 23. Ik zit ook achter mijn bordje SBD-salade. Lekker met gerookte kip en gemarineerde, zongedroogde tomaatjes. De kater begint minder hard te mauwen, zowaar.

 24. @FrankB: de PO vinden wij wel heel mooi, maar wat we er tot nu toe op de makelaarssites hebben gezien is boven het budget, als je tenminste niet in een complete bouwval terecht wilt komen. Ons budget is ong. 2 ton Euro. Dan is er nog ruimte voor enige verbouwingen enzo.

 25. ja ik ben een ‘ze’, paars omdat ik het mooi vind en het bij me past, frankrijk mijn favo land waar ik heel vaak kom, joni mitchel geweldig. tarzan top… en eehh er staat wel een foto van me op het log van ‘lach eens naar het vogeltje’
  groet van moi.

 26. Volmondig bravo! Een ‘ze’, inderdaad, en nog wel eentje die kan sleutelen aan coole autootjes!

 27. Inderdaad, is die Lomax van jou Moi? Ik plan om a.s. weekend naat Zutphen te rijden om eens te gaan kijken bij de daeler.

 28. @John, ik heb me bij Bonjourblog gemeld (kan onze link mooi in de plaats van het ter ziele La Douce France) en jouw tip bij Ferry’s logje over Frans leren er bij gezet. Bedankt.

 29. @Krek, ik ben 52. Dan heb je alle recht op een mid-live crises 😀
  Zolang daar geen 30 jaar jongere vriendin bij hoort vinden mijn vrouw en kinderen het goed.

 30. @robert,
  ja het is mijn lomax, hij is uit ’79. het is echt heel erg leuk om bij de göbel broers te kijken… het zijn echte eendliefhebbers in hart en nieren…
  veel plezier. groet van moi.

 31. @krek,
  een midlife auto stel ik me heel iets anders bij voor, en gelukkig heb ik hem al heel wat jaar dus de vergelijking gaat voor mij niet op 😉 ach en wat handig betreft… ik ben er vorig jaar heel frankrijk mee doorgereden en gebruik hem thuis voor de fun… moet het dan handig zijn?
  groet van moi.

 32. Ik plaagde ook maar een beetje. Ben groot voorstander van onhandig en nutteloos. Moet ook wel ;).
  Nee, de echte verkeerde auto is de PT Cruiser. Iemand (weet niet meer wie) noemde die de Mid Life Chrysler. Of zo’n BMW-dildo heeft. ZX en nog wat. Maar wel comfortabeler dan een Karmann Ghia of een Lomax, kan ik me zo voorstellen.

 33. Hanneke,
  2 T is niet genoeg hier voor een redelijke plek de prijzen zijn ongeveer vanaf 300.000 voor een goed huis op een mooie plek, maar ik zal rond kijken soms is er een gewongen verkoop en kan je snel zaken doen. Maar je kan je ook afvragen woorom het hier zo duur is. (het is nu nog tussen de 26 en 30 graden overdag lekker rustig en weinig toerisme)
  Frank
  Frank

 34. heren, kunnen jullie ook nog ergens anders over praten dan auto’s? eeeeh quilten bijvoorbeeld 😀
  offe voetbal, daar heb ik jullie nog helemaal niet over gehoord.

 35. Ik zoek nog een leuke quilt voor over de achterbank van mijn auto. Staat zo leuk als ik op straat aan het voetballen ben en naar binnen kijk.
  Zo goed?

 36. Voetballen? met z’n twintigen achter een bal aanrennen en als j’m dan heb, weer wegschoppen? Voetballen is nix voor mij, ook al niet door de randverschijnselen. ze leggen nu zelfs al dooien op de middenstip

 37. @ robert,
  er ligt een visa blok in maar dat kan volgende week weer anders zijn 😉 door het geringe aantal kilo’s rijdt hij nu 135km/u en dat is gezien de constructie en materiaal voor mij snel genoeg… maar je zou hem ook gewoon met een moto guzzi blok 1100 sport in kunnen leggen dan rij je de straatstenen eruit… omdat er onder de kap geen ruimte meer is voor de vin rij ik op luchtkoeling, deze slangen zijn van de oliekoeler die daar ergens onder hangt…
  groet van moi.
  groet van moi.

 38. @ krek,
  ja die ptcruiser kan ik me heel goed voorstellen als midlife auto. bmw ook wel trouwens.
  ach en qua comfort valt de lomax wel mee… je moet een beetje van afzien houden dan is het een geweldige wagen…
  maar eehh merci voor het compliment en het plaatsen van mijn foto onder dat doorkliklinkje… 😉
  groet van moi.
  p.s. één van mijn bindingen met frankrijk is dat mijn dochter daar de hele zomer voor de anwb in lyon heeft gewerkt en er dus ook tijdelijk woonde…

 39. @Moi, Ach wat is comfort. Ik heb het hele weekend in mijn 2cv rondgereden. Vandaag stapte ik weer in mijn Laguna. Tjonge tjonge wat is dat dan weer luxe. Toch is de 2cv leuker om in rond te rijden. De bedoeling was dat mijn dochter dat ging doen. Die verhuisd echter binnenkort naar een studentenflat. Vandaar dat ik aan een ombouw naar Lomax of Burton denk. Noem het mid-life als je wilt. Ik vindt het gewoon leuk om te sleutelen.

 40. Nou, dat we me het dagje wel!
  Er moet me even van het hart, dat Jorgen zijn andere naam eer aandoet in het smoelenboek. Was ff schrikken, zeg.

 41. @Peter dat klopt maar wel een aardig “ik wil frans leren” startpunt. Net zoals de links op jouw site btw 🙂

 42. De taal-links zijn inderdaad aardig.
  Over ‘ik wil frans leren’ gesproken, vanavond bij de alliance geleerd dat ons kamertje l00 bij de fransen kamertje I0I is, omdat dat getal sprekend lijkt op de layout van een hurktoilet.