‘Reptielen-in-Frankrijk’-forum


Vorig jaar zag ik bij ons op het veld een ringslang. Tenminste, het was een bruinachtig beest met een gele ring om zijn nek. Volgens mij zijn die tamelijk zeldzaam geworden. Speciaal daarom heb ik een houtwalletje aangelegd waar ik al mijn oude takken op gooi. Ook goed om egeltjes te laten overwinteren, die dan als dank de slakken uit onze sla houden.
Enfin, slangen dus. Elders op het internet zag ik een linktip van Annemarie naar een aardige site, waar iemand veel werk heeft gemaakt van de slangen van Frankrijk.
Toen ben ik nog eens verder gaan zoeken, en wat blijkt: It’s a jungle out there! Het stikt van de mensen die reptielen houden in Frankrijk. Wil je met andere terrariofielen discussiëren over het beste voer voor je gekko of de onverklaarbare rui van je hagedis, ga dan naar het forum van Le Monde des Reptiles. Toen ik er keek waren er 17 mensen tegelijk online! Daar kunnen wij van Hollandais en France, toch ook een koudbloedige diersoort, lang niet aan tippen!

6 reacties op “‘Reptielen-in-Frankrijk’-forum

  1. IK heb echt helemaal niks met reptielen.
    In australie ooit is in een grot geweest, waar slangen uit de muur sprongen om vleermuizen te vangen…..EN DAAR MOEST JE DAN LANGS LOPEN…bbrrrrrrrr..echt niks voor mij. Ik heb het wel gedaan, maar voelde me niet echt op mijn gemak.

  2. Als gewone Hollander ben je die beesten niet meer gewend. Echter, toen ik in Frankrijk een stapel hout aan het verplaatsen was keek ik op eens een slang in zijn ogen. Ik weet niet wie er meer schrok, hij of ik. Ben hem daarna niet meer tegen gekomen. Zonder handschoenen raak ik echter in de tuin niets meer aan 😀 😀

  3. Heb op vakantie in de States geleerd dat het een kwestie is van goed geluid maken. Gewoon je voeten stevig neerzetten, dan is die slang al lang weg voor jij in de buurt bent. Doe je dan ook nog belletjes aan je enkels, dan verdwijnen zelfs beren als sneeuw voor de zon.

  4. In mijn vorige praktijk hadden wij drie grote ingebouwde teraria ( voorkant lag in de wachtkamer en achterglaswand in de behandelkamers) waarin allerlei beesten zaten, kikkers, slangetjes, kruipbeesten, geko’s ik weet het niet meer..ik had er geen verstand van …er was een professional die het bij hield…wij moesten er alleen maar iedere week een bak levende krekels ingooien… Voor de kinderen was het een feest….met open mond stonden ze te kijken wat er allemaal gebeurde….na de verhuizing ben ik er eigenlijk nooit meer aanbegonnen….vindt het nog steeds erg leuk…

  5. Wij hebben 3 couleuvres als ”huisdier”, gelukkig zien we ze alleen als we er een tijdje niet zijn geweest. Er huizen er twee in de keuken, goed voor de muizen houd ik mezelf maar voor. De derde huist onder de caravan waar meestal de gasten verblijven, er heeft nog nooit iemand zich doodgeschrokken …..blijkbaar bij de eerste geluiden op het erf zijn ze er al vandoor.