NIEUW! INFOrmatiePUNT.


Kijk. Het kán gebeuren dat je met een Frankrijkgerelateerde vraag rond loopt. Werkt TomTomGo op de A6 achter de voorruit van een Renault? Waar vind ik Les Fleurs du Mal door Léo Ferré? Hoe rijdt het openbaar vervoer tussen Rennes en Moulin-Engilbert? Van die dingen. Op dit weblog komen mensen die het antwoord al weten. Zeker weten! Dus als jij met zo’n soort vraag rond loopt, en je wilt de onder mekaar babbelende stamgasten in ons café Chez Roger et Françoise er niet mee lastig vallen, stel hem dan hier!
Je krijgt zeker antwoord, en al zullen niet alle antwoorden altijd even serieus zijn, er zit meestal wel wat nuttigs tussen.
UPDATE (met de hand dus niet ‘real time’):
Frits: wat is het klimaat van Cantal (15) t.o.v. Lot en Dordogne?
René: wat kost een retour Arnhem-Parijs?
Aat: waar haal ik hout?

17 reacties op “NIEUW! INFOrmatiePUNT.

 1. Hoe toepasselijk:
  Het spits wordt afgebeten door Frits. In het café per ongeluk, maar hier is de vraag nog eens:
  “hallo, ik heb een vraag over Cantal 15 , hoe is het klimaat ,temparatuur ,weer het hele jaar door ten opzichte van de dordogne of lot 46 wie kan en wil mij er uitleg over geven?”
  Er kwam tot nu toe één antwoord op, van Hanneke:
  “@Frits: de Cantal heeft koude winters met sneeuw. Lange, koude winters. Het voorjaar en de herfst zijn vooral kort en nat. De zomers zijn warmer dan hier, gemiddeld 25 graden, ook afhankelijk van hoe hoog je zit. Hoe zich dat verhoudt tot de Dordogne en Lot weet ik niet aangezien ik me daar niet in verdiept heb. ”
  Wie weet meer? Andere vragen zijn ook welkom.

 2. Onmogelijk te zeggen! Dat is als antwoorden op de vraag: “Wat kost een taart.” Het ligt helemaal aan je auto en hoe hard je rijdt (benzineconsumptie, afschrijving, bonnen voor snelheidsovertredingen, hoeveel mensen in de auto) en waar je parkeert. Als je gaat liften is het zelfs helemaal gratis, en zijn de parkeerkosten verwaarloosbaar. Volgens mij zijn er routeplanners, zoals Route 66, waar je de variabelen kunt intikken en die je dan voor elk traject ook een kostenschatting meeleveren.

 3. Ik had de vraag anders moeten stellen:”Wat ben jij kwijt (cq. wat zou je kwijt zijn) aan Arnhem-Parijs” Maar goed, aan de link mappy.com heb ik al een heleboel…. Merci à vous!

 4. Arnhem is een leuke stad. Aardig om geboren te worden, aardig om uit te gaan, aardig om te winkelen, althans, voor wie daar van houdt. Leuke heuvels, indrukwekkende bossen, mooie dierentuin met levensgevaarlijke speeltuin. En natuurlijk wereldberoemd in Nederland vanwege de trollybussen. Bijna jammer dat het niet in Frankrijk ligt.

 5. Ik vind Arnhem ook wel aardig, maar ik kom er alleen voor familiebezoek, ik heb er een tante wonen 8)

 6. @Frits: wij zijn redelijk bekend in de Cantal; vertrekken volgende week weer naar de cantal voor anderhalve week om op het huis van vrienden te passen…hebben in de Cantal zeer wisselende weerstypen meegemaakt…afgelopen voorjaar nog met sneeuw aan het ontbijt gezeten…lange avonden in het voorjaar buiten…er zijn hier echt de winter, voorjaar, zomer en herfst…
  Wanneer je echt geinteresseerd bent, wil ik je wel hun telefoonnummer geven, dan zou je zelf met hen kunnen spreken. Het zijn Nederlanders, die er nu al een jaar of 7 zitten en er een chambre d’hote hebben, mail me dan maar prive….

 7. Beste mensen, even een vraagje. Waar kan je het beste brandhout vandaan halen in Frankrijk? Bij een plaatselijke boer of is er een levendige houthandel? En wat is een redelijk prijsniveau.

 8. Dat hebben wij via de buren gedaan, 3 kuub hout voor 46 Euro de kuub. Voor dat geld komt er dan wel iemand langs met een kettingzaag om er mooie blokken van te zagen. Als je dat niet wilt kan het goedkoper. Bij ons ging het eigenlijk vanzelf. De buren wisten dat we een houtkachel hadden geinstalleerd en kwamen toen met een kennis op de proppen die hout kon leveren. Vraag je buren eens.
  Robert

 9. @ Aat
  Je kunt bij mij wel wat hout weg halen . Wij hebben gigantisch veel in de tuin liggen. Vanaf 28 oktober ben ik weer voor een aantal dagen in Frankrijk. Ik zit vlak bij jou in de buurt. Mail me maar even.

 10. @ Yinda,
  Ik zit pas weer na kerst in Frankrijk maar als jullie er dan ook zijn kom graag een keertje een kuubje halen.
  Ik zou wel via Email willen communiceren met jou maar onder het kopje email bij jouw staat een niet te herkennen adres.