Chez Roger et Françoise – 1 oktober


Klik logo voor smoelenboek.

Yohoooo, Frankrijkliefhebbers. Welkom, treed binnen!
Op veler verzoek heb ik vandaag de allereerste aflevering van ons Point Info geopend (het onderwerp met die grote rooie stip). Een plek waar toevallige voorbijgangers en andere geïnteresseerden een serieuze of luchtige vraag kunnen stellen waar de dan een passend antwoord op krijgen. Of niet. Ik vraag de verzamelde Frankrijkkenners hier in ieder geval af en toe even te gaan kijken of er in dit speciale infologje niet iemand met een rode driehoek langs de digitale autoroute staat.
Hierbij verklaar ik het Point Info voor geopend. Helder blijven mensen, helder blijven. Roger, Perrier voor de hele zaak!

112 reacties op “Chez Roger et Françoise – 1 oktober

 1. Goedemorgen!
  zo, mag ik een kopje thee, Roger…
  Jeetje wat vroeg weer, maar ja, de laatste dag van de week!
  Vanmiddag gaan mijn vriend en ik weer bij een huis kijken! heel spannend!

 2. hallo, ik heb een vraag over Cantal 15 , hoe is het klimaat ,temparatuur ,weer het hele jaar door ten opzichte van de dordogne of lot 46 wie kan en wil mij er uitleg over geven?

 3. Morgen…….mmmmm..lekker traag vanmorgen. Hoef me niet te haasten. Geef mij maar een stroperige espresso, Roger.
  Lag er gister vroeg in (4x achterelkaar om 6 uur op breekt me toch op) en heb daardoor een fijn gesprek over muziek gemist!
  Leo Ferré is ook al jaren een van mijn favorieten. Overigens heeft Montand heel mooi enkele gedichten van J.Prévert op de plaat gezet. Echt is voor een landerige avond, met een goed glas en een open vuurtje.

 4. Ach Dineke, en dan te bedenken dat bij mij 5 dagen per week om 5.15 de wekker gaat………
  En ik lust geen koffie, hoe hou ik het vol he!!! 😕

 5. Goedemorgen allemaal. Ook graag een espresso, Roger.
  Hee Dineke, lang niet gesproken. Hoe is ’t met SBD? Ik moest gisteren echt nieuwe broeken gaan kopen, ze zakten me allemaal van mijn kont af. En wat bleek? Maatje 40, jawel! En dat bij ruim 1.80m, niet slecht! Ik ben heel happy.
  @Frits: de Cantal heeft koude winters met sneeuw. Lange, koude winters. Het voorjaar en de herfst zijn vooral kort en nat. De zomers zijn warmer dan hier, gemiddeld 25 graden, ook afhankelijk van hoe hoog je zit. Hoe zich dat verhoudt tot de Dordogne en Lot weet ik niet aangezien ik me daar niet in verdiept heb.

 6. Ik vind het fijn met iedereen nader kennis te maken. Waar blijven de dames? Ik had bij de foto van Frans even een visioen van Roald Dahl. Zal kijken of ik de foto kan vinden

 7. We waren kennelijk allemaal gelijktijdig aan het typen!
  @ Jolanda: dat telt niet, volgens mij ben jij 20 jaar jonger! Nee hoor, petje af.
  @ Hanneke: nu ik in de 2e fase zit, gaat het uiteraard veel langzamer. Maar wat me bij WW in een half jaar niet lukte (en de hele dag met eten bezig zijn, hè!) is me nu in minder dan 3 weken gelukt. Ik ben idd. ook al knopen aan het verzetten en ben nu in een stadium dat zelfs dat niet meer voldoende is Joepie!

 8. Wat zijn de dames vroeg vandaag en druk druk druk. Mag ik gewoon het rustige tafeltje bij het raam een 4-dubbele eapresso en iets te knagen.

 9. Goeiemorgen, Ferry. Gaat-ie? Je gaat geen fijne dag tegemoet, heb ik begrepen. Sterkte.

 10. @Frank, de Megane van mijn vrouw heb ik niet geprobeert. Mijn Laguna heeft echter een warmtewerend voorruit en daar komen de GPS signalen niet doorheen. Mijn vrouw zit echter vaak op de kaart mee te kijken, als de planner roept dat we linksaf moeten geeft zij advies om toch maar rechtsaf te gaan. Tja wat doe je dan??? 😀

 11. hahaha, John, moet je eens bij mij op de afdeling komen! Ik werk met een aantal francaises, het is altijd een kippenhok hier!!
  En aangezien ik altijd koppijn heb, is het niet bevorderlijk voor mijn gestel 😕
  maar verder laat ik je met rust…
  ik wil graag nog een kopje thee..

 12. @Frits,
  Goedemorgen Frits,
  Kijk, dat was nou een mooie vraag geweest voor het Info-punt. Het is natuurlijk even wennen, omdat het vandaag pas open is.
  Ik zal je vraag daarheen verplaatsen, ok?

 13. @Frits,
  Ach, ik ben ook een sukkel. Zie als ik verder lees dat Hanneke ‘m al lang beantwoord heeft. Deels in ieder geval. Ik herplaats ‘m toch maar.

 14. Wat is het alweer druk zo op de vrijdagochtend. Doe mij maar even espresso, ben net terug van de boodschappen, en heb nog geen koffie op.
  @Dineke, foto komt het weekend, alle foto’s staan op jorgen zijn laptop en die komt vanavond pas thuis…ja, ik ben heel erg geëmancipeerd.

 15. Zo nog 1 bakje dan, dan heb ik genoeg moed verzamelt om alle kleren voor Madelief te gaan vouwen en strijken. Ik heb deze week een lading dozen met oude kleren van Maaike uitgezocht en alles wat madelief nu aan kan eruit gehaald en gewassen. Jemig de pemig, 2 volle wasmanden met een kop erop en allemaal kleertje maat 104/110, je kunt je dus wel voorstellen dat ik wat moed kan gebruiken.

 16. @Marjan: ik wil me niet met jullie zaken bemoeien, maar alle foto’s op een laptop? Wordt het niet eens tijd voor een back-up op CD? Of worden in Parijs geen laptops gestolen? IK ken iemand die een harde schijf-crash had en ál zijn foto’s van de laatste drie jaar kwijt was. Het is geen brand, maar komt toch hard aan. Zeker als je opgroeiende kinderen hebt.
  De mijne liggen daarom op 2 volle CD-roms bij kennissen in de kast. Voor je weet maar nooit. Wordt trouwens tijd dat ik weer eens een schijfje brandt.
  Wij waren van de week op een kledingruilbeurs. Echt perfect. Best leuke 2e hands kleding gevonden voor een paar euro per stuk. Gympies 2 euro! Een compleet Cluedo-spel 2 euro!
  Voor een paar tientjes kunnen we weer maanden voort. Mijn Hollandsche hart bloeide op!

 17. @Krek, zou best kunnen, dat Jorgen ze op een CD ergens heeft staan, maar we hebben hier zo’n map of 5 staan met CD-roms en in elke zitten, geloof ik 200 CD’s, daar ga ik echt niet tussen zoeken. Jorgen weet gewoon waar ze zitten en als ik ga zoeken zal je zien dat het dan de laatste CD’s zijn die ik tegenkom……….Dus zoals ik al zei, heel erg geëmancipeerd.
  @Jolanda, kind, ik ben altijd zo blij als er iemand is de me begrijpt 8)

 18. Bij ons in de buurt was er vorige week een kledingbeurs, ik had me alleen in de datum vergist, dacht dat ie dit weekend zou zijn…..Maar dit weekend hebben we officiële opening van het nieuwe klasje…Ja, ja Marigné-Peuton is groeiende, er is een klasje bij gekomen voor de kleintjes van 2,5 tot 3/4 jaar.

 19. Vandaar ook het uitzoeken van de dozen met kleren……
  Ik ben nu op de helft van de eerste wasmand en ga weer gauw verder.
  En het is nog wel zulk mooi weer vandaag, zonnetje, graadje of 20-23 schat ik…

 20. kind, meid, wat maakt het uit, gewoon een manier van spreken.
  Ben jaloers op het zonnetje en het graadje, hier is de mist nog maar net opgetrokken en de moeder van alle kruisspinnen zit bij mijn voordeur.
  Nieuw voor de-in-Frankrijk-verblijvenden:
  Nederlands grootste relnicht is gaan hemelen: Willem Oltmans. (ik geloof dat mijn 1e onenigheid op het FF overigens om mijn gebruik van het woord ‘relnicht’ ging, maar dit terzijde). Gisteravond in zijn luxe penthouse in hartje A’dam aan kanker gestorven. Zijn leven wordt vast nog weleens verfilmd!

 21. wist het wel hoor Dineke, kind 😉
  ik ben ook jaloers idd!! wat een ellende weer hier, zag geen moer toen ik onderweg was naar mijn werk vanochtend…
  Hij heeft zijn eigen leven geeindigd he…

 22. Dank u dames, kind, meisjes voor de mededelingen.
  Bijna klaar met vouwwerk, dan ga ik even op mijn gemak lunchen en dan nog even strijken. En met een beetje geluk heb ik dan vanmiddag nog even tijd om lekker buiten aan te gaan beeldhouwen in het zonnetje, ja, ja dames het leven is goed in Frankrijk voor een geëmancipeerde dame.

 23. Rondje voor de hele tent. Voor wat ’t waard is, Nedstat telde zojuist bezoeker nr. 600.000 op Het Hurktoilet.

 24. Zó, Peter, dat is een hele hoop. Daar kunnen wij alleen maar van dromen. Ongeveer net zo veel als Nederland werkelozen telt. Het zal toch zo wezen niet dat… nee, dat zal niet. 😉

 25. Ik heb nog net een ruim half uurtje om rustig even buiten te zitten, dat ga ik nu dus ook doen…. Nog even genieten van het najaarszonnetje……

 26. En ik ga zo dadelijk eens een heel lekker flesje wijn scoren. Heb me zo keurig ingehouden de hele week, dat ik dat wel verdiend heb. Jammer dat Edvin er nou niet is. Die zou me mooi kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze! Iemand bekend met het assortiment van de ecomarché?

 27. Hier zeggen ze: Cinq heure et quart: l’heure du Ricard.
  Of cinq heure moins dix: l’heure du Pastis. Waarbij je de 5 ook mag vervangen door 6. Of 4.

 28. Hallo allemaal,
  nou Krek ik weet niet wat je met mijn vaders muziekksmaak hebt gedaan, maar of hij erop vooruitgaat ???? Het studeren gaat wel een stuk beter met die Fransde chansons op de achtergrond 🙂 !
  Groetjes Birgit (dochter van Ronald(us))

 29. Léo Ferré? Geen herrie. Hoewel 54 chansons wellicht toch een beetje gaat vervelen na een tijdje. Zijn stem is ook een beetje dreinerig, moet je van houden. Wel weer goed voor je Frans.
  Wat studeer je?

 30. Ik ben bezig met de lerarenopleiding. Nog een jaartje te gaan en dan mag ik mezelf echt ‘juf’ noemen.

 31. *.%” ….. zit je dochter achter je rug om ineens in het café, komen de zonen zo ook nog binnen weg privé leven. Ik haal meteen alle computers in huis van het netwerk. Die muziek van jou is mooi zeker dame….. 😛
  Ze studeert aan de Pabo derde jaars (voor juf dus).
  Roger…. ben wel toe aan een wijntje nu… rood.

 32. Mijn gezin slaat helemaal door… nu communiceren we in huis via het café met elkaar. Het moet toch niet gekker worden.

 33. Dag Birgit, welkom.
  @Ronald(us), heb je de interessante conversaties tussen Marjan en Jorgen weleens gelezen? Daar vallen jullie nog bij in het niet! 😉

 34. Ja, die voeren hele discussies hier in het café, terwijl ze volgens mij gewoon tegenover elkaar in hun woonhal zitten. Hoe verknipt kun je worden?

 35. @Birgit: Bravo, Juf, daar kunnen we er niet genoeg van hebben. Raak je niet een beetje zenuwachtig als je Dineke hoort over haar VMBO-lieverdjes? Of ben jij er ook zo-een die er gewoon voor gaat staan en het niet erg vindt om niet aardig gevonden te worden? Ik ben heus niet op mijn modje gevallen, maar bij mij zou het water toch in mijn schoenen staan!

 36. Wij, verknipt?!?!?!?!?!?! Ik snap werkelijk niet hoe jullie daar bij komen. We zitten vaak gewoon naast elkaar via het café te communiceren, niks mis mee toch?, dacht ik, toch? of misschien?????
  Ach het is gewoon de invloed van Francoise….
  @Birgit, welkom, gezellig nog een juf…. En je brengt de gemiddelde leeftijd weer een beetje omlaag van de stamgasten.
  Gezellig, het wordt nu echt een familiecafé…..ben benieuwd naar de rest van de familieleden van iedereen…

 37. Over juffen gesproken, ik heb ook de lerarenopleiding gedaan, nederlands om precies te zijn en ben er mee gestopt nadat ik stage had gelopen op een VMBO, ik vond het verschrikkelijk, had er geen geduld voor, schold ze verrot en werd boos als ze het na 2 keer uitleggen niet snapten. Ik heb toen maar de conclusie getrokken dat ik als juf totaal niet geschikt was/ben.

 38. hahaha, arme kinderen. Ik hou het bij de jongere van rond de 11/12. Lekker beginnende pubertjes. Het is soms wel even doorzetten, maar je krijgt er zoveel voor terug (snik).

 39. Ik heb eigenlijk ALLES wat ik qua vakdidaktiek ooit heb geleerd los moeten laten, Birgit. Toen ik nog een Franse juf was en lekker met mijn eigen vak bezig was, was het puur genieten. Nu geef ik een ander taal, maar vakinhoudelijk, ach, dat trek ik best met mijn vwo-Duits. Bij sommige klassen ben je meer een veredeld soort oppasser. Ik sta af en toe met mijn oren te klapperen, wanneer ik hoor wat kinderen meemaken, verslaafde ouders, blauwe benen van het slaan etc. Elke dag prijs ik mijzelf gelukkig met mijn fijne gezin (hm, wel een beetje kots, nu ik dit teruglees…) en tel ik mijn zegeningen wanneer ik de felle discussies hoor onder het avondeten. Wij PRATEN met elkaar…en OVER ALLES (sorry dat ik schreeuw). Wanneer je zo denkt, relativeer je vanzelf en is die ene rebelerende puber geen nagel aan je doodskist 😉

 40. Is de kust veilig… kan ik ongestoord een kop koffie tot mij nemen of word ik nog steeds door het gezin in de smiezen gehouden. Ik trek me wel terug in een donker hoekje hier.
  Roger…..

 41. Ja Ronaldus, dat krijg je als je kinderen ouder zijn, die van mij zijn hier nog te klein voor, die mogen nog niet naar binnen. Die spelen alleen nog maar SIMS. Is eigenlijk een raar spel, want als man en vrouw zoenen wordt ‘ploeps’ een baby geboren. Probeer dan als moeder maar eens uit te leggen dat het volledig anders werkt 😕

 42. Wel ja, laat ik ook een bakje meedoen. Ik liep alweer een tijdje op HeF rond te struinen en kreeg daar wel een beetje dorst van.

 43. Ik moet nog even naar sloeber toe, kijken of hij nog wat te vertellen heeft. Maar dan kom ik weer terug.

 44. Het is rustig vanavond. Ik heb ook weinig te vertellen, moet ik heel eerlijk zeggen. Ik ga de jongste op bed leggen, die zit zowat in slaap te vallen op de bank…

 45. Wakker blijven!!! Dit is v.d. bijna de enige dag dat ik tijd heb om es lekker te o.h.en in het café!
  Roger heeft Françoise naar haar moeder gestuurd (ofzo, ze is er in ieder geval niet) en hij zit de hele tijd rare knipogen te geven. Kom op, waar blijven jullie? 🙁

 46. Hallo,
  Ik heb een maand gewerken in Den Haag en ik probier te lezen de message te vergeten niet de nederlandse. ja ik weet, ik schrijf zoals een spain koe !

 47. Sorry jongens, was even uit eten bij de concurrentie. De escargots van Roger zijn wel lekker, maar van de week zag ik hem van die grote rooie naakstslakken verzamelen achter op het plaatsje waar de oude mannen naar toe gaan als het toilet bezet is… en dan ga je toch denken…
  Welkom terug, Chantalje,
  Nou, volgens mij is je Nederlands al een stuk beter geworden hoor. Kom maar af en toe langs. Het is een beetje spreektaal hier, maar dat is makkelijker dan de krant, moet je maar denken. Ik las van de week de Nouvel Obs. Wat een aanstellers zijn die Franse journalisten, zeg. Doe normaal! Maar nee, het moet allemaal bloemrijk, anders is het niet goed. En al die afkortingen! Ik weet de helft van de rtijd niet waar ze het over hebben.

 48. @Chantal: ik schaam me dood! :(Ik had beloofd contact met je op te nemen en heb het zo druk gehad met van alles en nog wat, dat het me geheel is ontschoten. (in normaal Nederlands: ik ben het vergeten!) Het spijt mij zeer. Mail me, zodat we (op vrijdag of in het weekend en: de herfstvakantie komt eraan) wat kunne afspreken!

 49. Ik ben nog steeds driftig op zoek naar een stelling voor de schuur, had een hele mooie gevonden op marktplaats, is ie ^%@** net weg.

 50. Roger, graag een pastis zonder water. Ik moet morgen demonstreren. Ga jij en/of francoise ook?

 51. @ronaldus, Ik heb de verfbommen in de zakken van mijn schapenduffel en mijn helmpje bij de hand, dus wie maakt me wat?
  @frank, wat ben je weer stil vanavond, is er wat?

 52. We gaan naar het huis van vrienden in de Cantal Auvergne. voordat wij ons nieuwe huis hadden, hadden zij gevraagd of wij op hen huis en have en eventuele overnachtingsgasten wilden passen…niet wetende dat wij zo snel al iets zouden vinden hebben we ja gezegd….nu het anders is vonden we niet dat we hen in de kou moesten laten staan en gaan nu anderhalve week echt vakantie houden….we gaav uiteraard via onze nieuwe huis en slapen daar voor de eerste keer…de volgende ochtend hebben wij een afspraak bij de CA, waar we al een rekening hebben lopen om verder voor de hypotheek te regelen…..vandaag de papieren voor het compromis de vente in huis…wordt dan wel heel echt…
  Proost

 53. Zo, Frank loop jij even leeg. Ik krijg de indruk dat je er een beetje tegen op ziet.

 54. Ik ben in het gelukkige bezit van adsl en daarom gebeurt het wel meer dat HenF aanstaat, maar dat ik gewoon naar de televisie zit te kijken…zo ook vanavond naar Donald Trump…had ik maar zoveel geld, dan stopte ik meteen en ging naar frankrijk…

 55. @Aat: wij zien er echt niet tegen op, integendeel het is een schitterend gebied…zijn er al vaak geweest…lekkere sfeer en prachtige wandelingen…zie http://www.pratniau.com (had geen zin om een link te maken…

 56. Ja Frank we zitten blijkbaar in hetzelfde schuitje (niet genoeg geld), maar wij zijn tenminste gelukkig, wij kunnen ons nog verheugen op een paar dagen naar ons huissie in frankrijk. Zou Trump dat ook hebben? Ik denk het niet!

 57. Ik ga nu stoopen…neem er nog eentje van me…en ik lees morgen de rest wel weer….
  Pit ze….

 58. Een spannende tijd Frank, en het mooiste moment is als je je handtekening bij de notaris onder de definitieve koopakte hebt gezet, dan heb je aan één fles champagne niet genoeg.

 59. Frank, nu we toch onder elkaar zijn… waar ergens heb jij je huisje staan. We zitten in de buurt van Moulins Engilbert.

 60. Als ik een stukkie zit te tikken gaan de anderen altijd weg!! Wat is dat toch met mij?

 61. @Aat: zo voelen wij het ook….foto’s van ons huissie .Wij zitten op 5 minuten van Moulins-Engilbert in Onlay…

 62. @frank: Mooi huis, daar hoef je niet veel meer aan te doen Frank. Ik moet nog een heleboel werk verzetten vorrdat het er zo uitziet.

 63. Misschien us een wijntje in Moulins_Engilbert in het cafe aan het plein?….

 64. Heb in Nederland in mijn leven 5 woningen volledig gerestaureerd of verbouwd….had nu zoiets van …dit niet meer, nu is de periode van genieten en niet werken….onderhoud en kleine klussen zijn geen probleem…tenslotte ben ik nu 58..

 65. Zouden we een keer kunnen doen. Is weer eens wat anders dan Roger en Francoise. Alleen wij zijn er pas weer met kerst. Wij zitten trouwens in pannecot. een paar kilometer ten westen van moulins.

 66. Ferry zit ook bij M-E….misschien een HenF reunie?
  Ronald komt er ook langs als hij naar zijn huisje gaat…moet toch ergens overnachten….toch, ronald?

 67. Als ik de smoelengalerij bekijk is dit wel een soort chatbox voor de oudere jongeren.

 68. De klus is groot, maar de zin ook, en dan valt het echt mee. We zitten iedere keer met smart te wachten op de tijden dat we weer door onze bazen worden losgelaten.

 69. Net even je site=fotoboek beken, leuk huis, maar wel moedig om zoveel te doen…..Nico is er indaad niets bij, maar die had zijn handjes dan ook elders 😀 :D… ik ben ook nog steeds aan mijn site bezig, maar op dit moment heb ik weinig tijd en ik ben weer overnieuw begonnen….miscchien dat ik ook meer alleen een fotboek moet maken, dan ben ik eerder klaar…waar heb jij de jouwe vandaan en is het ingewikkeld?….
  Ronald:mijn vraag was; ik heb bij .tk doorgelinkt naar mijn http://www.lebonton.info omdat ik die naam ook wil gebruiken, maar ik weet niet hoe ik hem weer los kan maken….

 70. Ik heb ook nog een hoop te doen hoor, ik heb net een grote schuur van damwandplaten achter het huis gezet, daken vernieuwd, en de volgende klus is het in de verf zetten van al het buitenwerk.

 71. sorry voor de typfoutjes, maar ik typ dan te snel en mijn toetsenbord ligt te ver weg en ik lig te ver achterover…heel lui….

 72. Jongens Frank zij een half uur geleden al dat hij naar bed ging maar hij hangt nog steeds aan de bar. Maar ik ga wel naar mijn bedje.
  groetjes Aat

 73. Ja, ik was inderdaad op weg…maar ik ben blij dat ik weer eens een normaal verhaal kan houden in plaats van dat domme gelul over FF en de blote kont van Hans…Goed idee dat we nu ons eigen vragenforum hebben…..

 74. (zij moet zijn zei.) En ik kan het natuurlijk niet laten om nog even te reageren op Frank zijn vraag. Dat fotoboek van mij is gemaakt met een prgogrammaatje wat ik bij mijn foto camera gekregen heb. Ik heb alleen de gegenereerde pagina’s nog wel wat met de hand aangepast.

 75. @Frank, dat doe je met een html editor, dan verwijder je de link en klaar. In, of met welk programma heb je je site gemaakt.

 76. De website is trouwens niet alleen een fotoboek. Op iedere pagina zit een link naar “het verhaal”.

 77. Ik het bij het opgeven en inschrijven van .tk een http://www.lebonton.tk aangevraagd en daar op hun site heb ik opgegeven dat ik doorgelinkt wilde worden naar http://www.lebonton.info. Nu wil ik dat terugdraaien bij .tk, maar weet niet hoe… mijn http://www.lebonton.info loopt via http://www.ladot.com, waarbij je een sitebuilder van hun kan gebruiken…maar die werkt niet helmaal want je kan niet meer wijzigen…bellen helpt niet…je wordt aan het lijntje gehouden…daarom ben ik met een programma web for date weer opnieuw begonnen en wil dan alleen de geregistreerde naam via hen gebruiken….

 78. Op mijn web-log heb ik een ftp programma staan, daarmee kun je je site downloaden, openen , de link verwijderen en dan weer uploaden.

 79. Ik denk dat ik maar een bevriende computerfreak vraag of hij het voor me wil maken, dan ben ik misschien sneller klaar…misschien moet ik je toch maar een keertje bellen ronald, want het is moeilijk zo uit te leggen, maar dat wordt dan pas na mijn vakantie….
  Ik denk dat ik nu echt naar bed ga, hoor mijn ega ook stommelen….bedankt voor de drankjes en de conversatie….

 80. Ik denk dat we rustig kunnen stellen dat we er met Aat een stamgast bij hebben. Het heerlijke is ook dat ik me jong voel, met mijn 45. Weten jullie nog, Aat, Ronaldus, Frank, hoe je je voelde met 45. Toch wel een heel stuk ouder dan toen je jonger was?
  Fijn om te lezen dat je als familieman ook na je 50ste nog steeds gewoon droomt, en nieuwe dingen doet. Niet dak wat anders van plan was, maar toch.
  Aat, bedankt voor de foto en het verhaaltje. Hoewel je wat stil was voor een stamgast, heb je je vanavond – dat is duidelijk – helemaal geïntegreerd. Welkom bij de club.
  @Frank, je vrienden in de Cantal hebben een [url=http://www.bresse.nl/faq/links.html%5Dlinkje%5B'/url%5D. Mocht je onderweg naar Cantal tijd en zin hebben voor een kleine tussenstop… 20 minuten van Tournus de verkeerde kant op en je bent bij mij. Lijkt me leuk om in ieder geval één van de HeF-bezoekers als eens in levenden lijve te ontmoeten. Eventueel spreken we af in Topurnus voor een kop koffie. Kun je meteen even naar die opspelende kroon van mij kijken, wan tdie Franse tandartsen… 😉
  Nou nog even het café voor morgen openen en ik kan ook pitten. Later!