Roeien!!!


Sinds een jaar of twee roei ik. Niet fanatiek en eigenlijk alleen bij goed weer. Niet zoals mijn man die een echte veteraan is (maar wel van een ‘burger’-vereniging en niet van een corps) en een van mijn dochters die ook wedstrijden roeit. Het is een sport die niet heel zwaar is en waar je alle spieren bij gebruikt. Je kan het tot op heel hoge leeftijd doen!
Ook in Frankrijk wordt uiteraard geroeid, bijvoorbeeld a.s. zondag in Parijs
Wanneer iemand belangstelling heeft om eens vrijblijvend te kijken, dan zijn er in elke regio wel verenigingen.

8 reacties op “Roeien!!!

 1. Hij is fijn!!!
  Ik probeer ook eens wat….geef ik links die niet werken.
  Nou, ff geduld dus maar

 2. Gerepareerd!!!
  Pffff, kost je een jaar van je leven, terwijl ik net hoop langer te leven door te gaan roeien…..

 3. @Dineke: vroeger op de midelbare school fanatiek geroeid bij LRV; de Lyceum Roei Vereniging. Wij roeiden op de Vliet, ik weet niet of ze nog bestaan, want ik praat over de begin 60-er jaren… kleuren waren roos-wit (riemen)
  Leuke tijden , maar later nooit meer iets mee gedaan…behalve in Utrecht nog een jaar bij Triton maar daar had ik de discipline niet meer voor….studentje spelen was leuker…sprong bij de Varsity meer in het water dan dat ik roeide…

 4. Nou, nog maar ff ten overvloede dan: ik zit achteraan, achter mijn roeimaatje van vorig jaar, Jeanne. Zi j heeft inmiddels (terecht….) besloten dat roeien niks voor haar was. Klinkt valser dan ik het bedoel: je moet wel een beetje feeling hebben voor de beweging, wanneer dat eenmaal goed zit, kun je naar de volgende boot, een C4 of een C2 en uiteiendelijk de ultieme beloning: de skiff. Ik heb niet de illusie dat mij dat ooit lukt en ik weet ook niet of ik dat wel wil. Nu heb ik plezier in het roeien, het hoeft van mij niet zo fanatiek….
  Mijn ideaal is met een 2-persoonswherry en een picknickmand, hond mee, dagje roeien over de Vliet, Richting Delft. Of, op de Kaag. met een lekkere ‘escalade’ in Leyde…… 😀