Rusteloze jeugd raakt ernstig achterop

Mensen, we worden belazerd! De bekende zender TF1 rommelt telkens weer met de lengte en de uitzendschema’s van onze favoriete programma’s. Veel Nederlanders in Frankrijk hebben daar wellicht geen weet van. Daarom is het goed dat Hollandais en France nu eens de vinger op de zere plek legt.

Je begrijpt waarschijnlijk al waar het om gaat… “Les feux de l’amour” (the Young and the restless)! Sinds 1989 niet weg te denken uit het franse televisiebeeld, razend populair. Niemand kijkt er naar, maar iedereen is op de hoogte van wat er speelt in het leven van Lily, Brooke, Bill en Nick.

Jarenlang hadden de afleveringen in Frankrijk dezelfde lengte als die in België en Zwitserland. Maar een tijdje terug heeft TF1 besloten om vijf afleveringen per week te verknippen zodat ze ze op vier avonden konden uitzenden. Met als belangrijk nadeel dat de sleutelscene met de cliff hanger (altijd aan het einde van de aflevering, nu ineens midden in de uitzendig terecht kan komen. De artistieke integriteit van de feuilleton werd hier geweld mee aangedaan.

Natuurlijk zijn de fans in opstand gekomen. En wat is nu het gevolg? Ik ga het je zeggen. Let op, nu worden er nog maar 4 afleveringen per week getoond. Maar dat betekent dat wij in Frankrijk onze achterstand van 102 episodes op België en maar liefst 126 op Zwitserland nooit meer in kunnen lopen. Daar krijgen ze namelijk gewoon 5 hele episodes per week te zien. Ze lopen dus steeds verder uit! Om nog maar niet te spreken van de USA, waar ze ruim 1200 afleveringen op ons voor lopen.

Met alle gevolgen van dien, want er lekken wel eens ontwikkelingen uit die bij ons pas jaren later hun beloop krijgen. Ons kijkplezier wordt daarmee goed vergald.

Het is een grof schandaal en hoog tijd dat Sarkozy dáár eens iets aan doet in plaats van te lopen judojen met Poetin!

Met dank aan het prima journalistieke speurwerk van onze collega’s van Soap Passion en aan de tip van Sandra.

Reacties zijn gesloten.