Stoken in een goed huwelijk…


We hebben dit jaar in Frankrijk een enorm overschot aan fruit. Overvloedige oogst en zo. Niks aan te doen. Als je dat gewoon op het gras laat liggen, dan rot het weg. Je kunt het beter in grote tonnen verzamelen en er eventueel wat suiker bij gooien om te trachten het te conserveren. Maar pas op, als je niet uitkijkt, kan het gaan gisten en dan ontstaat er alcohol. Oh jee. Maar wees gerust, het is geen probleem zolang je dat maar niet gaat destilleren. Dat is namelijk ten strengste verboden. Zo legt ook de onderneming Van Gelder uit. Bij hen kun je allerlei apparatuur kopen om je eigen drank te maken. Dat zelf destilleren mag niet, maar apparatuur verkopen kennelijk wel. En wat jij daar mee doet? Tja, als dat alcoholmengsel toevallig aan de kook raakt, en het koelt toevallig af in een speciale buis en daar slaat de alcohol neer tot overheerlijke gnole die dan per ongeluk in een fles druppelt, dan kan Van Gelder daar natuurlijk niks aan doen. Of wel soms? Een citaat:
“Ook het in bezit hebben van een werkend distilleerapparaat is verboden. Voor een particulier is het verkrijgen van een vergunning bijna onmogelijk. Maar natuurlijk mogen wij u alle informatie en toebehoren leveren om te weten te komen wat deze hobby zo spannend maakt!”
Kortom: een héérlijk schijnheilige website, waar veel Frankrijkgangers met een boomgaard en verafgelegen buren (vanwege de stank) hun voordeel mee kunnen doen.
Merci voor de linktip, JohnP.

11 reacties op “Stoken in een goed huwelijk…

  1. Laat ik nu verafgelegen buren beneden aan de berg hebben.
    Bedankt John, maak ik m’n eigen “eaux de vie” voor bij de boerenkool.

  2. mocht er iets spannends uit voort komen, zou ik ook graag een flesje ontvangen 😀

  3. Doet me toch denken aan onze softdrugs-discussie: je mag wiet niet importeren en ook geen hennep kweken, maar je mag de wiet wel verkopen en gebruiken….

  4. @Peter, je hebt helemaal gelijk… Ik vind dan ook dat alles gewoon zou moeten mogen…. Als je begrijpt wat ik bedoel.

  5. tuurlijk moet alles mogen, maar niet iedereen staat sterk genoeg in zijn/haar schoenen om te weten waar de grens ligt

  6. Dat weet ik ook wel, maar die mensen die niet sterk genoeg in de schoenen staan, worden nu het slachtoffer van criminelen. Waarom mag voor één keer het kapitalisme zijn werk niet doen: druk de criminelen gewoon de markt uit met gratis verstrekking van drugs op recept aan verslaafden. Dan is het ook niet interessant meer om mensen verslaafd te maken…

  7. Gek is dat, maar ik denk niet dat de Franse regering zich helemaal in jullie denkwijze kan vinden. Zélfs niet als het om Nederland gaat. Wat niet weg neemt dat ik het helemala met jullie eens ben. Iets verbieden werkt altijd averechts. Kijk maar eens hoe heftig iedereen reageert op een – al dan niet terechte – ban op FF. Repressie leidt meestal tot agressie.