Chez Roger et Françoise – vrijdag 8 oktober


Klik logo voor smoelenboek.

Gisterenavond laat, toen iedereen al bijna naar bed leek, stelde Ronald aan Peter de volgende vraag:
Over een week zitten we weer heerlijk in Frankrijk en hebben we Gilbert en Marie Claire, onze buren, beloofd ze uit te nodigen voor een etentje. Maar wat schotel je een Bourgondische metselaar en zijn vrouw nu voor in oktober. Zelf hebben zij zich vreselijk voor ons uitgesloofd bij een uitnodiging voor een etentje. Moet je culinair aan de slag of zou het leuk zijn ze een typische Hollandse dis voor te zetten.
b.v. aperitief, jenever met een borrelhap. Vervolgens erwtensoep met roggebrood. Hoofdgerecht een warm buffet van, grauwe erwten met spek en rookworst, zuurkool, aardappelpuree met hachee, boerenkool. Alles natuurlijk begeleid met zilver uitjes, augurken, uitgebakken spekjes en gebakken ui etc.. En als ze nog niet ontploft zijn een desert van diverse puddinkjes. Of jaag ik hiermee de buren definitief weg.

Mijn intuïtieve antwoord is: “Ja.” Maar dat ruil ik graag in voor een ander! Iemand?

170 reacties op “Chez Roger et Françoise – vrijdag 8 oktober

 1. Goedemorgen!
  jaja, ik heb het voor elkaar gekregen om om 6.53 op mijn werk te zijn en dat betekent dat ik om 15.33 weg mag 😀
  over dat eten kan ik verder niets zeggen…
  Ik heb net geprobeerd een berichtje op FF te zetten, nu weet ik niet of ik geblokkeerd ben of niet, maar wat ik kreeg, is dat je niet meer zomaar een bericht kan plaatsen maar een melding krijgt dat je berichtje naar de moderator is gestuurd. En als de moderator hem goedkeurt, hij geplaatst wordt! hahaha

 2. Dat meen je niet??
  ik heb helemaal NIETS verkeerds gedaan!
  Die gast is echt niet goed bij zijn hoofd hoor!

 3. Wie met Krek. omgaat, wordt er mee besmet.
  Maar serieus, Jolanda, het kan ook zijn dat dat gewoon de nieuwe manier van doen is. Dat ze gewoon alles willen zien voordat ze het plaatsen. Dat gebeurt bij wel meer forums. Om ge-OH tegen te gaan. Nadeel is dat het forum steeds zakelijker en saaier wordt. Maar dat kan ook een beleid zijn. Mensen die meer leut willen en die af en toe en public een kwinkslag willen plaatsen of een windje laten zonder meteen verwijderd te worden, kunnen zich vervoegen bij HeF. Mooi toch?

 4. ik heb een mailtje gestuurd, misschien dat ik er antwoord op krijg.
  Ik heb dat nog nooit meegemaakt op een forum hoor, daar wordt het gewoon in de gaten gehouden en mocht er iets discriminerends of spam instaan, dan wordt het weggehaald.
  nou ja, maakt niet uit… het zal allemaal wel…
  ik ga maar weer fijn aan het werk, nog 1 dagje en dan kan ik weer uitrusten 8)

 5. Goedemorgen
  Ik wil graag een thee, Roger. Met een lepeltje honig, want mijn keel doet zeer 🙁
  @Krek en Jolanda: m.i. heeft Hans een lijstje met trouwe bezoeker van HeF, die komen er op FF niet meer in. Zoals ik al eerder meldde: vanaf school is het geen probleem wat geplaatst te krijgen. Ik zou er dus zo op kunnen. Maar ik WIL niet eens meer. Het is een stelletje zielepieten. Hans voorp en W. M kwijlend achter hem aan. Laat ze lekker, ze verdienen elkaar

 6. Nieuwsflits! Jolanda treedt officieel toe tot de stamgasten. Zie haar bijdrage aan het smoelenboek.

 7. Ik begrijp iets niet. Als ik bij de HeF-statistieken kijk, zie ik dat bijna de helft (47 op 100) van de bezoekers van de site van Ronaldus komt. Hoe kan dit? Krijgt Ronaldus zoveel bezoekers, of komen er een stuk of 50 per dat die allemaal doorklikken naar HeF?
  Of, Ronaldus, kom jij elke keer als je inlogt via je eigen site binnen op HeF? Dat zou onze bezoekersaantallen flink kunnen vertekenen. Het zou immers betekenen dat we de helft minder bezoekers krijgen dat we denken. 🙁

 8. Ik heb het uitgeprobeerd omdat ik over meerdere ip nummers beschik. Als ik vanaf thuis het FF benader en een posting doe krijg ik de melding dat mijn bijdrage eerst via de moderator gaat. Vanaf mijn andere ip adressen niet. Ik ben dus gefilterd. Die HAns zou zich wat meer met zijn eigelijke werk bezig oeten houden. Een scan op zijn site geeft aan dat de man nog werkt met Apache/1.3.27. Die is al 2 jaar oud. Hoog tijd vcoor een update dus, wil je tenminste niet vandaag of morgen ongenode bezoekers binnen krijgen.

 9. @Krek ahem het analyseren van statistieken heeft in de regel niet zo heel veel zin. De nedstat data is 999 van de 1000 keer niet “helemaal” juist

 10. Goedemorgen. Ik begin maar met veel koffie.
  @krek, ik zal eens naar de teller op mijn web-log kijken, momentje.

 11. Tzal wel aan mijn leggen: ik zie niets van Jolanda in het smoelenboek 😕

 12. @Jolanda, het wordt nu nog veel mooier. Op FF had iemand een vraag gesteld over het meenemen van katten naar Frankrijk. Ik heb daar een serieus antwoord op gegeven. Die Hans heeft nu het hele item gewist!!. 😀 😀

 13. @krek, cijfertjes.
  totaal aantal views 1564
  unieke bezoekers 321
  vanaf 1 oktober;
  321 views
  87 unieke bezoekers.
  Ik heb mijn web-log als startpagina en volgens nedstat wordt je maar 1 x per dag gezien als unieke bezoeker.
  Maar als ik 20 x per dag naar HenF klik vanaf mijn web-log telt hij mij toch als 1 bezoeker met 20 views.

 14. jeetje, echt niet te geloven! Robert (zo heet mijn broertje ook trouwens hahaha)
  kijk maar goed Dineke, je komt mij en mijn katjes vanzelf tegen 🙂

 15. hahaha, jaja, dat weet ik nu wel hahaha een foto van een ver verleden hahaha

 16. Jongelui we moeten ff stilstaan bij het feit dat Ronald vandaag 24 JAAR getrouwd is dat kom tegenswoordig niet zo vaak meer tegen zijn er hier stellen die dat kunnen overtreffen??
  Ja ik volgend jaar augustus 25 Jaar
  Ronald Gefeliciteerd

 17. @Ferry, toch baas boven baas 😉 , ik vermoedde al zoiets.
  Wordt een dijk van een omzet volgend jaar voor Roger.

 18. hmm, bas en ik verdienen ongeveer hetzelfde, dus we hebben alletwee een arme sloeber (sloeber? komt me bekend voor 😉 ) aan de haak geslagen!

 19. wat een rare zin heb ik daar nu van gemaakt…Enfin, ben net wakker…. daar zal het wel door komen. In ieder geval wel goed bedoeld, Ronald.

 20. Ronald, proficiat!
  Wij zijn in ’82 getrouwd en waren toen al 4 jaar samen, dus mogen ook meepraten.
  Welke foto? Welke katten? 😕

 21. EN nu nog 1 bakje, ROger en dan ga ik echt even douchen en ook nog maar eens even iets doen, ik zit hier maar een beetje te lanterfanten.

 22. Ja, je hoeft het er niet in te wrijven dat ik 7 jaar ouder ben! Ga nou douchen!

 23. Dan spa ik het.
  Kom ik ga eens wat telefoontjes plegen. Heb nog een hoop uitkering tegoed en dat k..bedrijf waar ik destijds hard voor heb gewerkt heeft nog steeds het geld niet overgemaakt. 🙁

 24. Bedankt voor alle felicitaties en iedereen krijgt vanavond een glaasje “eaux de vie” van me bij Roger dankzij John.
  @Krek ik zal de tel bijhouden ik ben vandaag, tot nu toe, zelf 3 x via mijn web-log binnen gekomen.

 25. spa?
  =
  snap!
  Ik zweer het je: ik typ gewoon en het komt verminkt over!?!

 26. Ja, Jolanda, Francoise is altijd haar kunstgebit kwijt en die krijgen we ook nooit te zien, dus dacht ik dat jij misschien Francoise wel eens zou kunnen wijn.

 27. Ronald: gefeliciteerd! Man en ik zijn inmiddels ruim 13 jaar samen waarvan 3 getrouwd, dus het komt in de richting.
  Aan allen: man en ik hebben eerder deze week bericht ontvangen van de advocaat dat we in principe een kansrijke mogelijkheid hebben om alsnog de koop van het huis af te dwingen. Toch hebben we besloten niet met een dergelijke procedure door te gaan. We hebben net twee procedures achter de rug en de stress begon nu opnieuw toe te slaan. Daar hebben we geen zin meer in op dit moment. We besteden nu liever onze aandacht en energie aan het vinden van een goede andere plek om daar verder te gaan. Juridisch gezien vind ik het wel een beetje jammer: ik was wel benieuwd hoe dit zou aflopen en met welke argumenten. Maar dat is natuurlijk niet zo’n beste reden om iets dergelijks door te zetten.
  Verder begin ik pijnlijk te ontbreken in het Smoelenboek. Dat heeft een reden. Niet alleen heb ik echt zeer weinig foto’s van mezelf, daarnaast weet een aantal mensen nog niets van onze plannen en dat willen we ook nog even zo houden. Nu een foto plaatsen met of zonder tekst maakt dat sommige verbanden te simpel te leggen zijn. Dat wil ik nog niet. Zodra het mogelijk is, zal ik mijn bijdrage aan het smoelenboek leveren. Overigens: wat ik hier aan tekst plaats klopt allemaal wel gewoon. Geen draaierij of dat soort dingen.
  Zo. Na deze ontboezemingen een koffie en dan ga ik weer verder met enige werkzaamheden.

 28. je begrijpt natuurlijk wel dat we steeds nieuwsgieriger worden en het niet zullen nalaten jou over dit item vreselijk onder druk te zetten

 29. @Hanneke: goed dat je besluit verder te gaan. Uiteraard ben je nog steeds boos en zou je die ‘meneer’ best op zijn nummer willen zetten (ik kan dat, ben zelf behoorlijk rancuneus), maar het zal verspilde energie blijken
  hèhè, UWV gebeld en het achterstallige geld is net overgemaakt. Zegt ze. Ik geloof het pas wanneer ik het op mijn girorekening zie staan…..’t Wordt financieel wel een beetje spannend, want er ligt een fiks aantal rekeningen van de schoolboeken en ik moet dit jaar voor 2 kinderen schoolgeld gaan betalen. Wie zegt dat december een dure maand is? Augustus/september zijn de duurste!
  Enfin, gelukkig is mijn bewijs van goed gedrag binnen en kan ik officieel worden aangenomen…… 😉

 30. ohja, ik ben blijkbaar dus ook geblokkeerd op FF.
  Ik vroeg dus waarom, het antwoord: het speelkwartiertje is over!
  nou ja, ik heb nog nooit een verkeerd woord neergezet daar, alleen maar om advies gevraagd en, waar mogelijk, advies gegeven.
  niet normaal meer hoor!

 31. Jolanda: geen energie meer aan verspillen. Hans kan de zon niet in het water zien schijnen en laat zich van zijn allerkinderachtigste kant zien. Laat ‘m met z’n forumpje…hier is het toch veel gezelliger? En wat advies en info betreft kom je ook aan je trekken, toch? 😉

 32. is waar, vind het alleen jammer van de mensen die daar een vraag stellen en je wilt gewoon advies geven, dat dat niet kan…
  oke, ik zal het hierbij laten, er is al genoeg over gesproken de afgelopen weken

 33. @Jolanda, inderdaad niet meer druk overmaken. Ik heb de link naar FF ook weggehaald op mijn pc. Het leuke is alleen dat hij dus ook bijdragen wist die niet van ons afkomstig zijn. 😀
  Leuke katten trouwens, is het fa,ilie van elkaar?

 34. Ik zal dan ook wel niet meer op FF mogen. Gelukkig was iedere neiging daartoe inmiddels ook wel verdwenen. Vandaar dat ik het nog niet eens geprobeerd heb.
  Jolanda: ben je nog wijzer geworden in de Montagne Bourbonnaise?

 35. nee, ik vergeet iedere keer de landkaart uit de auto te halen.
  Er staat een mooie schuur te koop, dus ik vroeg me af waar het ongeveer lag. Dat weet ik nu wel, maar heb het nog niet op de kaart gezien.
  Niet dat ik daar ineens wat ga kopen hoor, want ik heb er geen geld voor 🙂

 36. Wij hadden jaren geleden ook zo’n stel. Broer en zus. Zij was erg slim, hij erg dom. Het was gebruik dat de katten niet in de keuken mochten komen. (wij waren toen nog erg naief) Zij stuurde hem dan naar binnen op jacht naar eten en bleef zelf net voor de drempel zitten. Als we hem betrapte kreeg hij er ook nog van haar van langs. Zij had duidelijk de broek aan. Ze kon ook deuren openmaken

 37. Overigens betekent het stopzetten van de procedure voor het huis naar alle waarschijnlijkheid ook het voorlopige einde van onze plannen om een ChdH voor mensen-met-de-hond te beginnen. Reden: wat er nog binnen ons budget te koop is, biedt niet voldoende ruimte voor dat soort activiteiten. Temeer omdat we besloten hebben toch iets warmers op te zoeken. Dus lager in zowel NAP-hoogte als geografische hoogte. Met mijn krakkemikkige lijf was een huis op 1100m. hoogte ook op zijn minst een twijfelachtig idee vanwege de kou. Die twijfel hebben we toen naast ons neer gelegd omdat het een ideaal huis voor onze doeleinden was, maar nu de hele boel op losse schroeven kwam te staan was dit mede één van de punten om er mee te kappen. En opnieuw het roer om te gooien qua plannen. En eigenlijk zijn we daar op dit moment heel content mee.

 38. gaaf he katten, die van ons gaan gewoon met z’n 2en (ja, bij ons mogen ze ook niet zomaar de keuken in) voor de keukendeur zitten schreeuwen tot we er gek van worden en maar weer toegeven. 😕
  ze hebben een beetje een oosters uiterlijk (geen raskatten) en oosterse katten staan bekend om hun ‘spraakvermogen’, ik kan soms uren kletsen met ze, erg gezellig als je alleen thuis bent…

 39. Haha.
  Zo’n stel heb ik ook gehad: de een sprong op de deurkruk en de ander glipte vervolgens snel naar binnen. Toen we op een bovenwoning huisden, konden ze toch naar buiten. De ene klepperde met de klep van de brievenbus als signaal dat ‘men’ weer naar binene wilde 😀

 40. Vraagje: wat doen jullie allemaal nog FF? Als ik jullie postings zo lees, moet dat welhaast uit masochistische neigingen voortkomen….

 41. Onze huidige kat gebruikt de keuken alleen als snelle doorgang naar buiten, schichtig om zich heen kijkend of de hond blijft liggen of niet (terwijl hij alleen maar wil spelen, de ziel)

 42. was dit een verbetering of een freudiaanse vergissing?
  Mallemaal? 😉

 43. oh, als je over katten begint… ik heb zoveel verhalen, wat zijn het toch fantastische beesten he!! 😀
  Dineke, jij gaat toch wel eens naar de Wassenaarse slag met je hond? Mag je daar altijd komen of is het bepaalde uren gesloten voor honden?
  @peter, ik zat gewoon op FF om adviezen te vragen en geven waar mogelijk. meer niet. Als ik word geblokkeerd om te voorkomen dat andere geblokkeerden via mij hun woordje konden doen, vind ik dat toch wel heel erg…

 44. Ik ga daar meestal op zondag heen en dan lekker vroeg, zodat hij ongestoord kan rennen.
  Ik heb ff wat voor je gekopieerd:
  Van 15 mei tot en met 15 september is het tussen 07.00 uur en 19.00 uur niet toegestaan om met uw hond de Wassenaarse Slag te betreden. Wilt u uw hond wel meenemen naar het strand dan kan dat ten noorden van de Wassenaarse slag, waar een stuk strand is open gesteld voor honden. Dit strand is te bereiken via de hondenuitlaat route, welke begint bij hotel Duinoord. Doe wel in het duingebied uw hond aan de lijn. Ook voor paarden is het niet altijd toegestaan om het strand te betreden. van 15 mei t/m 15 septemberis is het in de weekenden van 10.00 uur tot 18.00 uur en van 15 juni t/m 15 augustus dagelijks tussen 10.00 uur en 18.00 uur niet toegestaan.

 45. wat voor hond heb je eigenlijk? of is dat een vraag waarvan het antwoord al ergens te vinden is?
  wij willen ook graag een hond, maar voorlopig nog niet, zolang we op de flat wonen en ik nog te ver weg werk, is het niet te doen.
  misschien ooit als we kinderen hebben en ik parttime werk ofzo.. 8)

 46. ohja, die had ik al gezien idd, mooi beest hoor!
  als kat zou ik idd ook wel wat schichtig zijn als zo’n beest met me wil spelen hahaha

 47. Heeft iedereen een verblijfsvergunning én een legitimatiebewijs van 18+?

 48. Mag je een diender wat aanbieden? Ik weet niet of ie onder werktijd komt..

 49. heb je op zijn weblog gekeken, wij hadden niet bang hoeven zijn hahaha

 50. pfff..gelukkig die is weg. Raar hè? Dat je toch altijd schichtig wordt zonder iets op je kerfstok te hebben (en zoals ik al eerder zei: ik heb net mijn bewijs van goed gedrag binnen…….)

 51. Inmiddels kan ik je katjes bewonderen. En Kreks fotos is weg.
  Naja, zal wel een bugje zijn 😕

 52. hahaha, vrouwen zijn NOOIT nieuwsgierig!!
  het was een homo, hij had zijn trouwfoto’s op zijn weblog staan en nog wat foto’s van zichzelf in een discotheek, met allerlei verleidelijke poses tijdens het dansen enzo…
  ik heb niet verder gekeken! hahaha

 53. natuurlijk. Toch goed dat je het even zegt. Voor je het weet heb je weer zo’n moraalridder aan de bar zitten met een vermanend vingertje…

 54. Ronaldus, ook van mij van harte hoor, met jullie volhouden. Wij zijn van 87 geloof ik. Plus drie jaar in zonde. Dus begint ook al respectabel te worden.
  @Jolanda: als je iemand op FF echt een advies wilt geven, kun je hem/haar natuurlijk altijd een persoonlijk mailtje sturen (als tenminste het mailadres bij de vraag staat). Doe ik ook. Ik zeg er dan wel even bij dat ik niet anders kan, omdat ik geblokkeerd ben.
  @Dineke, ik zou niet weten wat er met het smoelenboek is. Probeer het eens met de ‘refresh-knop van je browser.
  Zo, vanochtend was ik bij de bank voor een lening ivm de verbouwing van ons nieuwe huis. Ik snap er niks van. Je kunt alleen een lening voor lange tijd krijgen, en moet – als je sneller aflost – 3% boeterente betalen. Maar ik weet nú al dat ik het geld stukje bij beetje ga opnemen, om de verbouwing te betalen. En dat ik zodra mijn huis verkocht is álles in een keer aflos. En dan zou ik 3% moeten betalen bovenop het percentage wat ze toch al vragen? Dat wordt een dure bedoening.
  Vanmorgen was ook nog even France telecom hier. Mijn internetverbinding is nog steeds niet OK. Ik ben nu met een analoge lijn, nota bene!
  OK, dat was het nieuws. Nu even lunchen en dan een tekstje tikken en even wat huizen op immogo zetten. TXS Erik!

 55. tja, dat gaat zo met leningen. als je sneller inlost lopen de banken inkomsten mis, vandaar de boeterente. met een hypotheek gaat dat ook zo

 56. In België gaat dat niet zo met leningen, toen wij ooit eens wat extra geld hadden en een lening afbetaalde voor een auto, waren we bij verrast dat we juist korting rkegen omdat we zo snel aflosten, maar goed dit is wel een jaar of 14 geleden.

 57. Ja, maar het grappige is juist, dat ik nu al weet dat ik de lening maximaal 1 jaar nodig heb. Dus er is geen sprake van sneller aflossen. Ik wil gewoon een lening voor een jaar. Dassal.
  @Ronaldus: Ferré is binnen! Heel hartelijk bedankt, ook voor de geste wat betreft de financiële afwikkeling. Je hebt wel weer een maandje gratis drinken bij ReF verdiend! Ik ben ‘m nu aan het inladen en ga straks een mooie selectie maken voor in de auto (een van de weinige plekken waar ik echt met overgave muziek kan luisteren en meezingen).

 58. Jeetje, wat een typefouten, komt door windows, niet door mij…
  bij = blij
  rkegen = kregen
  En zitten we niet op een record, volgens mij hebben we nog nooit zo vroeg op de dag de 100 gepasseerd.

 59. nog 2 uurtjes en dan heb ik weer weekend… wat kan het leven in nederland toch vermoeiend zijn 😉

 60. Is er nog iemand in de kroeg die een idee heeft voor Ronalds etentje. Heb namelijk hetzelfde probleem.Gr. Yo

 61. Er komen vast nog wel mensen in de kroeg die het wel kunnen.Weet je al dat je weer mag op FF, je antwoord is geplaatst. Ik weet niet of je er blij mee moet zijn. Gr. Yo

 62. ja, ik heb met Hans ge-emaild en ik ben gede-blokkeerd. verder zal ik er niets over zeggen.
  ach, ik vind het een leuk forum en ben blij dat ik gewoon weer kan plaatsen 🙂

 63. Je blijft ook hier gewoon welkom, hoor, Jolanda. Sterker, als je een foto van jezelf stuurt, zullen we het onderwerp FF in het vervolg mijden als jij in de buurt bent, om je niet te compromitteren (mooi frans woord, trouwens. Net als chantage ;)).

 64. Het is ook een leuk forum, D.W.Z. Laagdrempelig. Als nieuweling is dat meestal het eerste forum wat je op internet vindt en het is gewoon een open forum. Nou ja, op het ogenblik bijna open. 😀

 65. hahaha, nee krek, helaas, ik stuur geen foto en als jullie het over FF hebben, ‘luister’ ik gewoon even niet. 😛

 66. zo, mijn weekend gaat zo beginnen!
  voor als ik dit weekend geen tijd heb, wens ik iedereen een prettig weekend!!!
  doe alle fransen de groeten van mij 😉

 67. @Ronaldus en @Yo, wat dachten jullie van boerenkool met worst, dat kennen ze niet in Frankrijk en dan griesmeelpudding toe.

 68. Lekker, boerenkool met worst. Wel Hema worst. die zijn het lekkerst. En spekje erdoorheen. Water loopt mij in de mond.

 69. Misschien niet echt een goed idee, nu ik het zo zie staan, denk ik bij mezelf, ik hoop niet dat iik voor zo’n etetje uitgenodigd wordt. Ik zou gewoon iets klaarmaken, waarvan je weet dat het altijd lukt en ook lekker is. Volgens mij zijn jullie buren blij met alles, als je er maar moeite voor gedaan hebt. Ik zou trouwens wel een toetje met advocaat doen of zo, dan zit er toch nog iets echt nederlands in.

 70. Met boerenkool niks, maar ik vind griesmeelpudding zo ontzettend vies….
  Boerenkool met worst is een van de weinige NL dingen die ik hier echt mis. Ik ga ook proberen om boerenkool in mijn moestuintje te kweken, de worst laat ik dan wel uit NL komen.

 71. Griesmeelpudding zou ik ook niet graag als export product vab Holland willen promoten. YAK!. Maar boerenkool mag je mij midden in de nacht voor wakker maken.

 72. Nodig ze anders uit voor een grand apéritif. Dat mag rustig uitlopen tot in de kleine uurtjes, maar het kán ook om 20.30 afgelopen zijn. Geeft je flexibiliteit.
  Begin met kir royal (Crèmant de Bourgogne met crème de cassis) of iets sterkers naar smaak. Om de tongen wat losser te maken een whisky, of inderdaad een jenevertje, al doet dat het beter als digestif en vinden de Franse dames het vaak wat te hard. Lekkere stukjes harde worst van de lokale slager er bij, en oude kaas uit Holland met Moutarde de Dijon.
  Dan quiche of groententaart met bijvoorbeeld geitenkaas. Vervolgens kun je iets met vis doen. Fransen houden bijvoorbeeld wel van haringsalade (zure haring), al maken zij die erg zoet. Zoiets als die rommel van de IKEA. Of voor ieder een lekker vers zalmmootje met grof zeezout en ene paar nog knapperige haricots verts. Maar ook rolletjes van chair de sauccisse (kruidig gehakt) met spek gebakken. Of vijgen met spek gebakken doen het ook goed. Mijn vrouw doet vaak ook gemarineerde kipfilet op een satehprikkertje gegrild. De sateh-saus kun je er eventueel naast serveren.
  Zijn ze dan nog niet vertrokken, dan kun je altijd nog wat speciale Hollandse kaasjes laten proeven, zoals brandnetel en kruidnagel. Plus natuurlijk brood met een goede paté de campagne. En een mooie korenwijn. Zo moet je de avond toch wel doorkomen, dunkt me.
  Sterker, ik wil ook uitgenodigd worden!

 73. Nu we het er toch over hebben, Als we door onze buren worden uitgenodigd voor het eten. Wat neem je dan mee?? Tenminste we willen niet met lege handen binnenkomen. Of is dat dat toch een typisch Hollandse gedachte.

 74. inderdaad, altijd goed. Maar jenever vinden ze ook interessant. Niet lekker, maar wel interessant. Tulpebollen, ook goed, is het het seizoen voor. Twee jaar geleden bracht ik hele kisten van bij de Praxis mee voor een prijs waarvoor je hier nog geen zakje van 10 koopt. Maak je goede sier mee bij de buurvrouw. 😉

 75. Dan doen al die Fransen hier het zeker fout! Hoewel die ook wel eens een flesje uit eigen stook meenemen.
  Wat ook aardig is, is een zelfgebakken taart, voor bij het dessert. Of de al eerder genoemde bijzondere Hollandse kaasjes (ook dessert) met kruiden.

 76. TA-TI-TA-TI!
  NU ALS DE BRANDWEER STEMMEN!
  Frankrijktoplist is opnieuw begonnen met tellen. Als we snel zijn, krijgen we vanavond HeF even aan kop. De bovenste heeft twee stemmen, wij eentje. Dat moet toch kunnen, of niet? Overigens ben ik zelf uit eten. Wie maakt even een screenshotje als het lukt?
  Tot later!

 77. Gelukt! Het zou mooi zijn als dat ook een keertje halverwege lukt, met 50 stemmen of zo. Maar goed. Een gegeven paard niet in de bek kijken.

 78. @ Krek, valt mee snelheid van levering, ik had minstens een week verwacht. Ik hoop dat het te beluisteren is.
  Ik zit nu 7 x via mijn web-log op HenF en ik blijf tellen.

 79. Het is héél mooi, Ronaldus. Dit brengt me weer terug naar mijn studententijd (Frans, jawel).
  Overigens ligt mijn server er even uit. Al mijn sites offline, behalve deze. Dus even geen plaatjes. Later weer goed, hoop ik.

 80. Ik lees ff alles weer door, stem voor de goede orde en we staan op 1!!!!!!!!
  Champagne voor de hele zaak!
  O… ik ben alleen met 2 onbekenden!
  Lamazittu dan….

 81. Geef die fles champagne dan aan mij mij , garcon.
  Dan maak ik hem wel soldaat met de twee onbekenden………. 😀

 82. Ik was daarnet ook even inconnue. had ingelogd met mozilla, daarin werkte wie kennelijk niet. Werk nu weer met firefox en ben weer helemaal me zelf…

 83. Stats zijn leuk, ook al liegen ze soms. Volgens de Nedstatteller heeft een bezoeker HeF gevonden door http://www.hollandais.web-log.nl in te tikken in Google… En raad eens, als je dat doet staat HeF helemaal onderaan. Bovenaan ook trouwens, want het is de enige vermelding.

 84. Ja, je dant dat dat raar is, maar ik zag het vandaag gebeuren. Ik was bij de bank en zeg tegen die man: mijn huis staat op immogo.com. Gaat hij naar google en tikt daar immogo.com in! Ik zie http://www.immogo.com ook heel vaak in de zoekopdrachten langs komen… Dan zet je dat toch meteen in de adresregel? Of ben ik nou gek?
  Overigens kon hij de site niet bekijken, want op de begane grond zijn de computers zo ingesteld dat ze geen plaatjes van sites weergeven!
  Boven, bij de chef, kan het wel. Sneu is dat!

 85. @krek; Er zijn een heleboel mensen die geen barst van dat hele internet, of computers in het algemeen snappen. Het is ook wel logisch want die krengen zijn ook veel te ingewikkeld voor de meeste mensen.

 86. Hee!! weer helemaal alleen, Roger nergens te bekennen, dan neem ik stiekem wat uit mijn eigen fles Pieter Jol Beerenburg.

 87. Waar ben je klaar voor Ronaldus? Om al die recepten te ontvangen voor je etentje?

 88. Geweldig, wat een voorstellen, voral die van Krek. Als je hem gelezen hebt ben je al een kilo aangekomen.

 89. Die stookketel is trouwens helemaal het einde, ik heb heel wat kersen staan en dat gaat helemaal lukken volgend jaar.
  Je eigen kersen eaux de vie.

 90. Boerenkool met worst, griemeelpudding, een fles jenever, een kistje tulpebollen en krek’s recept. Dat vind ik toch een beetje magere oogst.

 91. Mager…… Vet, worst en spek 🙂
  Je kunt ook nauwelijks meer verwachten van typisch Hollandse kost.

 92. ’t ging ook alleen maar om het idee, kun je er mee aankomen of niet. Ik zelf heb ooit in een restaurant een dergelijk buffet voorgeschoteld gekregen. En ik vond het wel grappig.

 93. De laatste keer dat ik bij mijn huisje was had ik voor de buurvrouwen (allebei weduwe) wat regionale producten meegenomen. Ik was naar de plaatselijk kazende boer gegaan en heb voor beide een stukje overjarige boerenkaas, een beker eigen gebrouwen bitterkoekjes vanillevla en een pak zuurkool meegenomen (zuurkool uit onze plaatselijke fabriek). Ze zeiden dat ze het geweldig vonden en deden heel enthousiast. Of ze dat ook nog waren toen ze de kaas geproefd hadden, weet ik niet, maar naar mij toe bleven ze in ieder geval vriendelijk.

 94. Ik ga gewoon wat proberen en het gaat uiteindelijk om de lol.
  Afgelopen middag heb ik de gerepareerde spullen opgehaald maar het ziet er naar uit dat de omvormer vervangen moet worden. Ik heb een leen mee zodat ik in ieder geval de accu’s kan gebruiken. Toch zonde om zo’n apparaat zomaar weg te gooien straks, of zou er nog iets mee te doen zijn.
  Is toch 800 euries.

 95. Als ze hem inderdaad ongerepareerd terugsturen zal ik dat doen, en wie weet.

 96. Het is toch vaak zo dat fabrikanten en/of leveranciers graag weer wat nieuws verkopen. Misschien zijn er alleen wat eindtorren defect maar kan de reparatie dienst, wegens gebrek aan kennis, eigenlijk alleen zekeringen vervangen of een doorgebrande draad vervangen. Maar als er bijvoorbeeld een spoortje op de printkaart door de bliksem is weggedampt zullen ze al gauw de gehele print willen vervangen terwijl een amateur de soldeerbout pakt en een draadje op de print legt.

 97. Aat dat is natuurlijk vaak zo, je hebt alleen de pech als consument dat je zelf geen verstand van zaken hebt en er dus niets mee kan doen. Zelf lukt het mij om heel veel zelf te doen maar helaas niet alles. In dit geval schijnt mijn Franse verzekeraar alles te vergoeden.

 98. Ik kan uitstekend tegen eigen brouwsels, hoewel dat van Grolsch onovertroffen blijft (mijn jeugdtrauma: al die vrachtwagens vol Grolsch weg zien rijden zonder dat ze een kratje achterlaten).
  Maar eh, als je browsers bedoelt: ik heb t gewoon niet zo op explorer. te onveilig.

 99. Netscape is geloof ik verleden tijd. Opera is goed, maar kost geld als geen reclame wilt. Mozilla en Mozilla Firefox zijn ook goed en gratis (bovendien ook beschikbaar voor linux).
  Perfect zijn ze ook niet, maar ze hebben in ieder geval minder veiligheidsproblemen dan explorer. Bovendien worden ze veel minder gebruikt en zijn lekken in mozilla/firefox dus minder aantrekkelijk voor hackers.
  Eigenlijk zou ik deze zending dus niet moeten bedrijven 🙂

 100. welterusten trouwens, morgens weer vroeg op om met zoonlief naar het voetbal te gaan. Jawel, OranjeWit D9 zit weer boordevol goede voornemens…

 101. truste.. ik hou nog vol tot 24.00 uur want dan kan ik nog ff zingen voor Ferry 😛

 102. Lang zal ie leven….. lang zal ie leven…… lang zal ie leven in de gloria.. in de glooooriiiiiiaaaaaa…
  in de glooooo riiiiiiiii aaaaaaaaaa
  hieperdepiep…………………………….

 103. Hoeraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa……………….
  Van Harte Gefeliciteerd Ferry……………. 😛 😛 😛