Chez Roger et Françoise – vrijdag 8 oktober


Klik logo voor smoelenboek.

Gisterenavond laat, toen iedereen al bijna naar bed leek, stelde Ronald aan Peter de volgende vraag:
Over een week zitten we weer heerlijk in Frankrijk en hebben we Gilbert en Marie Claire, onze buren, beloofd ze uit te nodigen voor een etentje. Maar wat schotel je een Bourgondische metselaar en zijn vrouw nu voor in oktober. Zelf hebben zij zich vreselijk voor ons uitgesloofd bij een uitnodiging voor een etentje. Moet je culinair aan de slag of zou het leuk zijn ze een typische Hollandse dis voor te zetten.
b.v. aperitief, jenever met een borrelhap. Vervolgens erwtensoep met roggebrood. Hoofdgerecht een warm buffet van, grauwe erwten met spek en rookworst, zuurkool, aardappelpuree met hachee, boerenkool. Alles natuurlijk begeleid met zilver uitjes, augurken, uitgebakken spekjes en gebakken ui etc.. En als ze nog niet ontploft zijn een desert van diverse puddinkjes. Of jaag ik hiermee de buren definitief weg.

Mijn intuïtieve antwoord is: “Ja.” Maar dat ruil ik graag in voor een ander! Iemand?

170 reacties op “Chez Roger et Françoise – vrijdag 8 oktober

 1. Ik ga gewoon wat proberen en het gaat uiteindelijk om de lol.
  Afgelopen middag heb ik de gerepareerde spullen opgehaald maar het ziet er naar uit dat de omvormer vervangen moet worden. Ik heb een leen mee zodat ik in ieder geval de accu’s kan gebruiken. Toch zonde om zo’n apparaat zomaar weg te gooien straks, of zou er nog iets mee te doen zijn.
  Is toch 800 euries.

 2. Het is toch vaak zo dat fabrikanten en/of leveranciers graag weer wat nieuws verkopen. Misschien zijn er alleen wat eindtorren defect maar kan de reparatie dienst, wegens gebrek aan kennis, eigenlijk alleen zekeringen vervangen of een doorgebrande draad vervangen. Maar als er bijvoorbeeld een spoortje op de printkaart door de bliksem is weggedampt zullen ze al gauw de gehele print willen vervangen terwijl een amateur de soldeerbout pakt en een draadje op de print legt.

 3. Aat dat is natuurlijk vaak zo, je hebt alleen de pech als consument dat je zelf geen verstand van zaken hebt en er dus niets mee kan doen. Zelf lukt het mij om heel veel zelf te doen maar helaas niet alles. In dit geval schijnt mijn Franse verzekeraar alles te vergoeden.

 4. Ik kan uitstekend tegen eigen brouwsels, hoewel dat van Grolsch onovertroffen blijft (mijn jeugdtrauma: al die vrachtwagens vol Grolsch weg zien rijden zonder dat ze een kratje achterlaten).
  Maar eh, als je browsers bedoelt: ik heb t gewoon niet zo op explorer. te onveilig.

 5. Netscape is geloof ik verleden tijd. Opera is goed, maar kost geld als geen reclame wilt. Mozilla en Mozilla Firefox zijn ook goed en gratis (bovendien ook beschikbaar voor linux).
  Perfect zijn ze ook niet, maar ze hebben in ieder geval minder veiligheidsproblemen dan explorer. Bovendien worden ze veel minder gebruikt en zijn lekken in mozilla/firefox dus minder aantrekkelijk voor hackers.
  Eigenlijk zou ik deze zending dus niet moeten bedrijven 🙂

 6. welterusten trouwens, morgens weer vroeg op om met zoonlief naar het voetbal te gaan. Jawel, OranjeWit D9 zit weer boordevol goede voornemens…

 7. Lang zal ie leven….. lang zal ie leven…… lang zal ie leven in de gloria.. in de glooooriiiiiiaaaaaa…
  in de glooooo riiiiiiiii aaaaaaaaaa
  hieperdepiep…………………………….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *