Chez Roger et Françoise – donderdag 7 oktober


Klik logo voor smoelenboek.

Bonjour! Gisterenavond is er geschokt gereageerd op Aat, die zijn Pastis puur drinkt. Maar Pastis zonder water is heel best te drinken. Ik heb een paar jaar geleden in het locale café bij het bestellen van een Ricard eens gezegd: “Zonder water graag. Ik heb geen dorst meer.” Ze vielen van hun kruk van het lachen. Zó gevat. ik wordt er nu nóg wel eens mee geconfronteerd. Kun je nagaan wat die dorpelingen hier allemaal beleven, dat dat zó’n indruk heeft gemaakt.
Lekker, dus. Het is alleen wel de pest voor je ingewanden. Ik zal niet in details treden, maar laten we zeggen dat mijn digestieve apparaat erg blij is met mijn beslissing het voortaan maar op rode wijn te houden. En dan nog alleen in het weekend. Scheelt ook enorm in de tikfouten, kan ik je min of meer foutlooos melden. Enfin, je kunt altijd nog een hogere macht de schuld geven, nietwaar, Dineke?
Maar goed, Aat, het is jouw lijf. Hazes dronk zijn Pastis ook puur, heb ik me laten vertellen, maar dat kan natuurlijk toeval zijn. En zolang je maar een goede aardlekschakelaar hebt kan je sowieso weinig gebeuren, schijnt
Klink ik een beetje chaggerijnig? Dat kan. Ik heb een klotedag achter de rug. Vanochtend drie uur zonder internet gezeten. Drie uur! Een week zonder dranque is gemakkelijker.
Tiscali gebeld, technische dienst à 0,34 € per minuut. Eerst 10 minuten in de wacht, dan contact met zo’n minkukel die je wel even door de installatieprocedure van je modem heen zal lullen.
“Is uw modem goed aangesloten?”
“Nee, ik heb een draadloos netwerk met een router.”
“Ah, meneer, dan kunnen wij u niet helpen. U moet een modem gebruiken.”
Echt waar, ongelogen. Betaal je 20 euri per uur voor informatie die je toch al zwart op wit bij je abonnement krijgt. Stekkertjes goed doen. Telefoonnummer, gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. That’s it.
“Ik heb geen modem. Ik heb een router.”
“U kunt beter uw systeembeheerder vragen.”
“Ja maar bij Wanadoo deed mijn router het wel!”
“Koopt u nou maar gewoon een modem, meneer, anders kunnen wij u niet helpen.”
Maar goed, ik heb een noodverband gelegd (er zit natuurlijk óók een modem in mijn mac) en ben weer online. Zij het niet draadloos. Het leven gaat verder. Prettige dag allemaal!
Koffie, Aat?

114 reacties op “Chez Roger et Françoise – donderdag 7 oktober

 1. goedenmorgen allen die vandaag komen kijken….nog een halve dag en dan richting la douce France voor anderhalve week, heerlijk….
  Krek dat geklooi met de helpdesk is niet alleen in France hoor, maar kennen we in nederland ook….
  Heb ook een draadloze router, maar heb maar een draadje getrokken voor tijdelijk omdat er iets niet meer werkte…zit er nu al een jaartje..laat het maar zitten….

 2. Weet ik wel, Frank. Ik krijg nog steeds de consumentengids en weet dus wat er speelt met Nuon en Durion. Sterker, bij France Telecom bijvoorbeeld is de service uitstekend. Ze komen wanneer ze beloven en al gaat het steeds opnieuw stuk, ze komen het steeds opnieuw repareren. Gratis. Het is alleen vervelend als mijn vrouw niet vanaf haar terminal kan internetten. Want dan moet ze achter de mijne. En dan moet ik er achter vandaan… lastig.
  Lekker trouwens, vakantie. Vooral als je naar (bijna) je eigen nieuwe huis gaat. Ben je nu nog aan het werk dan? Of alleen maar snel even pakken?

 3. Goedemorgen!!!
  Hahaha, wat een verhaal las ik toch weer… het was ff schrikken, maar ik moet toch ook bekennen dat ik de Pastis ook altijd puur drink. Nou ja, puur, 1 ijsklontje erin om het lekker koel te houden! Dat ijsklontje is nooit helemaal gesmolten als het drankje al op is.
  Erg lachen met de barmannen op de camping ieder jaar als ik idd Pastis zonder water bestel! 😀

 4. Helpdesken zijn een drama. Ik ben er zelf verantwoordelijk voor 1 geweest met medewerkers die serieus tegen klanten zeggen:
  “Hou s op zeg heb ik je …… soms voor t laatst aangeraakt”.
  Vul bij de stippeltjes een willekeurig niet werkend apparaat in 🙁

 5. Ik ben even aan het bijlezen, Aat, man van mijn hart. Pastis drink ik ook zonder water, Wishky trouwens ook. Een aardlekschakelaar is trouwens ook altijd handig.

 6. @Jolanda: welkom bij de club.
  John:” “Hou s op zeg heb ik je …… soms voor t laatst aangeraakt”. Vul bij de stippeltjes een willekeurig niet werkend apparaat in”
  Moet deze reactie niet bij het logje over de abt staan?
  @Robert: Goedemorgen!
  Zo, en nu ga ik naar de maître d’œuvre om de definitieve plannen voor het nieuwe huis door te spreken. Spannend! En dan meteen maar even naar de Liddl lekkere flesjes wijn in slaan voor het weekend. Morgen krijgen we een heel stel buurtgenoten op de borrel. Zwitsers!

 7. ik dacht dat ik daar bij hoorde 🙁
  maar ik ben wel blij hoor!! 😀

 8. De club van 8 zijn de stoute cafebezoekers die allemaal door het FF geboycot worden of werden….
  Natuurlijk behoor jij al tot de vaste stamgasten….;D

 9. @Frank, ja lekker koffie. Ik merk dus nu ook dat ik door het FF wordt geboycot 😀 😀 😀 . Alleen omdat ik mijn gezicht hier heb vertoond. Rare jongen die Hans. Maar ik heb besloten me er verder maar niet meer druk over te maken. Moeite niet waard.
  Robert

 10. Nee, Ronald en ik hebben elkaar nog nooit in het echt ontmoet….maar in Frankrijk zitten we niet ver van elkaar vandaan….dus dast moet een keertje lukken….
  Trouwens een reunie in Moulin-Engilbert is ook al in de planning om het éénjarig bestaan van deze club stamgasten te vieren….en Willem mag ook gerust komen, hoor….het leven behoeft niet altijd serieus te zijn….serieuze dingen kunnen ook buiten dit cafe omlopen…..tenslotte kiest 41% voor het vermaak…..

 11. Pas maar op, Jolanda! Voor je het weet ben je er net zo welkom als ik.
  Oh ja, en ik bedoelde de club Pastis zonder ijs-drinkers. Dat je er op HeF al bij haart was inmiddels al duidelijk. Je hele liefdesgeschiedenis staat op de site! Een fotootje voor het smoelenboek heb ik echter nog niet mogen ontvangen…

 12. dus als jullie toch iets kwijt willen op FF, zal ik het er voor jullie opzetten 😉

 13. Wat ik op FF kwijt wil, komt je direct op een levenslange verbanning te staan. Als ik een vraag of verzoek lees waarop ik iets nuttigs te antwoorden heb, dan stuur ik de desbetreffende vragensteller wel een mailtje. Dat de andere bezoekers dan niet van mijn steevast puntig geformuleerde en uiterst lezenswaardige wijsheden kunnen meegenieten, is jammer voor hen. En voor FF.
  Overigens heb ik van de week ook nog iemand met een vraag over het invoeren van een auto naar FF verwezen, omdat het antwoord daar voor het grijpen lag. Dus zo ben ik ook wel weer.

 14. Wat? Maakt die lover van je nooit foto’s van je? Stuur dan maar een foto van je hond, vis of cavia. Of iets anders dat je dierbaar is. Je auto. Je bonsai. En een kort verhaaltje. Ook goed.

 15. nee, hij maakt nooit foto’s van me en als hij ze maakt, wis ik ze gelijk weer haha
  handig zo’n digitale camera!!
  ik zal een andere leuke foto opsturen, eentje van mijn 2 katten
  en dan zal ik er ook een verhaaltje bij zetten, kort dan he !!

 16. VAKANTIE!!!!!!….even nog de rekeningen de deur uit….de vakantiebijdrage van de patienten als blijk van dank voor het gedane werk…..

 17. @Frank, prettige vakantie, geniet ervan, zou ik zeggen..
  Tja internet, gisteren ook al niet, maar dat kwam omdat de stroom was uitgevallen….kortsluiting, koffiemachine iets te enthousiast gevuld met water, was even vergeten dat er een stroomblok half acht/onder ligt. En daarna moet je dan ergens iets doen om weer internet te krijgen..en dat was ik even vergeten…dus heb ik me maar lam gezopen gisteren van verdrietom dat ik jullie moest missen…..Ik kan ook niet meer posten op FF en ook geen gezellige reacties meer geven, arme ik………….
  Volgens mij werkt de drank van gisteren nog na 😀 😀 😀

 18. Even tussen het fluffen door een borrel. We hebben zo meteen de zoveelste bezichtiging van ons huis en dat moet de hele boel tiptop in orde zijn, hierzo. Een bak werk elke keer, omdat ons langharig tuig een mega-zooi mee naar binnen loopt, zeker nu het herfst is.
  Willen jullie duimen dat dit bezoek resulteert in verkoop van ons huis? We hebben nog wel niks in Frankrijk maar dat boeit niet zo.
  Doe mij ook maar eens een pastis zonder water, Roger. Nog nooit geprobeerd, maar onder het motto ‘onderzoekt alle dingen en behoudt het goede’ sta ik bijna altijd open voor een experiment.

 19. Tjeempig de Peemig Marjan, hoe heb je het volgehouden, zo zonder ons.
  Frank, bofkont, geniet ervan
  Hanneke, Pastis smaakt alleen in Frankrijk en dat huisje komt vanzelf

 20. pasis zonder water, maar dan wel met 1 ijsklontje, dat is het lekkerst, dan blijft het lekker koel en het gaat zo mooi vertroebelen. Zegt ze met een wazige, dromerige Frankrijk-heimweerige blik in haar ogen………

 21. Pastis smaakt alleen maar op je eigen terras onder een lekker Frans zonnetje, net als stokbrood en de lachende koe, smaakloos in Nederland maar ozo lekker in Frankrijk

 22. W.I.E. Online
  -=:GOD:=-, Roberts, Ferry
  Er waren ooit… 12 ‘Hollandais(es)’
  8)

 23. ja, en wil hem nog wel ff aanspreken over vorige week. maar met de staart tussen de benen weer vertrokken!!!

 24. @Ferry, daar heb je helemaal gelijk in! Ik had een keer een fles Pastis mee terug genomen van vakantie, die heb ik na een jaar maar weg gegooid, vond het gewoon niet lekker.
  Terwijl ik toendertijd op vakantie minstens een kwart fles per avond achterover gooide !
  ik las trouwens in een blaadje dat je nu net als smirnoff ice en breezers ook flesjes Ricard hebt, die je zo achterover kan gooien. Misschien is dat wat?

 25. Heb ik god weer net gemist….story of my life…………
  Kan ik nu weer wel op internet, dan wer niet, dan weer wel, ik word er een beetje iepel van….Heb alles al geprobeerd…..
  Enfin vanavond is onze computergoeroe wer thuis, moet hij het maar weer oplossen…

 26. Dank je jolanda, wil je er ook een plakje cake bij…Ik blijf bakken, we hebben veel te veel eieren met 6 kippen….

 27. Dat brengt mij op de volgende vraag: Hoelang kun je eieren bewaren… Iemand enig idee? Of moet ik deze vraag bij het Infopunt stellen, Krek?

 28. ik heb dat ook eens aan mijn moeder gevraagd, die heeft er nooit echt op gelet. Misschien tot ze gaan stinken ofzo? 😕
  Geef maar een plakje cake hoor! lekker…
  als je van je eieren afmoet, mag je ze me ook opsturen hoor 8)

 29. en nu ga ik met bakje troost en plakje cake lekker nog even in het zonnetje zittten..buiten, want het is hier weer prachtig weer. Eergister en gisterochtend, beetje regen gehad en nu is het weer heerlijk.

 30. Ik zal eens bij de post gaan informeren, hoeveel me dat gaat kosten, eieren versturen naar NL. Ze verklaren me vast voor gek.

 31. hahaha, moet je voor de gein doen ja!
  weet iemand toevallig trouwens waar ongeveer Montagne Bourbonnaise ligt?? ik heb daar iets interessants gezien, maar ik weet niet precies waar het ligt… of is dit weer een vraag voor Infopunt?

 32. @Marjan: een week of drie, vier.
  De bezichtiging lijkt niks te gaan opleveren. De mensen waren nogal verrast door alle trapjes hier in huis. Ja, dat kun je zo hebben in een split-level huis *rolt met haar ogen*. Zucht. Enfin, we hebben weer een spikenspan huis, dat wel.

 33. @marjan, kun je trouwens geen deal sluiten met de plaatselijke supermarkt ofzo? dat je ze verkoopt? of op de markt?

 34. Hanneke, waar staat je huis dan?
  staat ie op internet, misschien is het wat voor mij? (vast niet, maar wel leuk om te kijken)

 35. @Jolanda: in de buurt van Vichy. Je kunt daar hele aardige huizen voor relatief weinig geld op de kop tikken. Het is dat wij de omgeving te vlak vinden, anders was het zeker een optie. Op http://www.maisonnera.nl hebben ze veel huizen in de Montagne Bourbonnaise.

 36. @Marjan: prima vraag voor het infopunt. Dat overigens eigenlijk al weer een beetje lang wordt voor lekker. Zal ik een nieuwe maken? Of kijken we het nog even aan? Al die vragen, gék wordt een mens er van.
  Vroeger bewaarden ze eieren in waterglas, heb ik wel eens ergens gelezen. Maar verder zou ik het niet weten. Weggeven, zou ik zeggen, maar aan wie? Op het platteland heeft iedereen kippen. Mijn buurman heeft 2000 biologisch gefokte Cou-nus! Die lopen vrij rond en leggen biologische eieren. Erg duur. En ik proef het verschil niet.

 37. Jolanda op Google “montagne bourbonnaise” intikken en je kan het zo gek niet bedenken, alle info bij elkaar. Het ligt in ieder geval in de Auvergne

 38. @Marjan, eieren kun je het beste bewaren in de vorm van cake, taart, pannekoeken en nog meer cake. Misschien een idee om cake op de plaatselijke markten te verkopen

 39. Wij vertrekken morgenochtend vroeg, dus vandaag kijk ik nog even bij Roger rond….bij al die lieve mensen die ik tien dagen zal missen…..hun perikelen…hun zwakheden…sterke kanten….verslaafdheden…dieeten….haatgevoelens…
  Neem er nog maar eentje van me….Geweldig dat God ook aanwezig is in het cafe, dat geeft me altijd een veilig gevoel….

 40. @Jolanda; begin van dit jaar heb ik een vraag op het FF gesteld over een makelaar in de Montagne Bourbonnaise, omdat wij ook in dit gebied aan het zoeken waren. Er kwamen veel positieve reaktie over deze man, een hollander.
  Uiteindelijk zijn wij wat verder op geschoven in de bourgogne, rand morvan. Als je wil kan ik je zijn naam wel mailen….

 41. Frank wíl volgens mij helemaal niet naar Frankrijk! Hij blijft liever in RF rondhangen, hè Frank? In een echt café hadden we elkaar al lang op de bek geslagen. Aan de ahndere kant levert dat misshcien weer handel voor je op ;).
  Als ik je niet meer spreek, Frank, goede reis en veel plezier. En je weet, mocht je een uurtje over hebben op heen- of terugreis, de GPS weet ook ons te vinden.

 42. Frank wíl volgens mij helemaal niet naar Frankrijk! Hij blijft liever in RF rondhangen, hè Frank? In een echt café hadden we elkaar al lang op de bek geslagen. Aan de ahndere kant levert dat misschien weer handel voor je op ;).
  Als ik je niet meer spreek, Frank, goede reis en veel plezier. En je weet, mocht je een uurtje over hebben op heen- of terugreis, de GPS weet ook ons te vinden.

 43. Krek, zet m’n foto maar weer terug anders gaat dineke nog een foto van Ankie v G. plaatsen

 44. @ Ferry: wij rijden via Antwerpen, Parijs…Nevers en dan richting Autan…inclusief eten en drinken en boodschappen doen bij leclerq in nevers ongeveer 8 uur….eigenlijk wil ik om 7 uur wegrijden…maar ja….
  @Krek, ik weet het, Onlay naar jou is iets meer dan 2 uur…ik heb je telefoonnummer…

 45. Hoop schizos hier Ferry = Krek en Dineke = eigenlijk Ankie van Grunsven. Kortom niet heel duidelijk 😛

 46. @John: ja, ik denk dat we het een beetje aan moeten zien. Het nadeel van dagelijks vers is dat oude onderwerpen snel wegzakken. Het voordeel is natuurlijk de overzichtelijkheid. Een ander nadeel is dat de kolom met logjes naast die van RF ook die van IP gaat vertonen. Veel standaard, weinig nieuws. Laten we het bij oor spelen, om maar eens een Anglicisme te gebruiken.
  Overigens gemerkt dat ik de archieflijst vervangen heb door een kalendertje? De lijst werd te lang. Er is daardoor ook ene zoekfunctie toegevoegd. Handig!

 47. Ok!
  Ik ben weer bij! ( w.b. het lezen van alle nwe berichten)
  Er moet mij nu toch 1 ding van het hart…Ik heb vanaf school (dus met een ander IP-adres een -leuke- reactei geplaatse op een posting van M. (krijg het niet uit mijn strot) Dit is -uiteraard- geaccepteerde, omdat H. nu eenmaal ook niet alles kan bijhouden. Vervolgens reageert M. ( aaaaaagh…) hier ook weer sympa op en probeer ik wederom een aardig (echt waar!) berichtje te plaatsen via mijn eigen IP. Resultaat (ik had beter moeten weten) : 0 , 0 .
  Dit is voor mij dus echt de bloody limit. Dit gaat voorbij sportiviteit, redelijkheid, hoe je het ook wil noemen. En wanneer ik vervolgens het commentaar lees van W. ( een nazaat van boer Koekoek, ongetwijfeld) dan zakt mijn broek helemaal af.
  Dus..vanaf nu…ik heb mijn les geleerd….het zijn boeren en boeren is het enige wat ze produceren. Afvoeren die minkukels!!

 48. neen.
  Ik heb mij van een heel aardige kant laten zien.
  W. en M. mogen van mij in hun gierput vallen

 49. (mocht je het nog niet door hebben: ik ben niet zo tolerant, na een week vee-em-bee-ooo)

 50. Dit was natuurlijk een reactie op jouw ‘mange’,, niet op je ‘boeren’. Ze zijn onbetrouwbaar, Dineke. Ze slijmen als het ze uitkomt, en zodra je een béétje aardig doet, wat zij kennelijk als zwakte zien… PAF, het lid op de neus. Het is hoog tijd dat ze naast de tomaatberg ook het boerenuitschot gaan doordraaien. Overigens, wellicht ten overvloede, mijn beste buren zijn boer, dus niet generaliserend bedoeld. Het gaat alleen om de familie Patser.

 51. Ik vat ‘m niet geheel, maar dat kan aan mijn moeheid liggen; de kat heeft vannacht liggen klieren, zat tot 2 x toe vast in de luxaflex en daarna kon ik de slaap niet meer vatten, tel daar 7 uren lesgeven bij op,dan voel je wellicht -een beetje- hoe ik eraan toe ben.
  Leuk, hè, voorlezen. Mijn kinderen zijn dat stadium voorbij. Ik herinner me nog heel goed hoe ze het juist leuk vonden de bekende stukken te horen. Gaf kennelijk een soort vertrouwdheid, hoorde bij het ritueel, whatever. Het kwam ons onze neus uit, maar zij kregen er niet genoeg van….Ja, mam! Van Sproetje lezen! En dan prevelden ze zelf al de woorden voor jij ze uitsprak….Opan en oma werd wijsgemaakt dat “ze” al konden lezen, want ze pakten op de juiste momenten een nieuwe bladzijde…..Dat ze het ook konden met het licht uit, dat hadden opa en oma gelukkig niet door….Zooo hoogbegaafd, die kleinkinderen

 52. Goedenavond.. Roger.. ik ga meteen voor de whiskey en net als aat geen water.
  pffff.. wat een maratondag. ‘T is hier al puur druk geweest vandaag zie ik. Dineke is al helemaal uitgeput van de kat en het vmbo. Er schijnt trouwens een spannende film te draaien over het vmbo met Dineke in de hoofdrol.

 53. hoor ik daar whisky? Roger, heb je weer gehaald? glukkig doe mij er ook maar een en schenk Ronald maar bij

 54. Zou het trouwens erg zijn als ik een stuk van Frankrijk meeneem op de terugweg, ik heb nog een stel rotsblokken voor mijn tuin nodig. En daar heb ik er toch teveel liggen.

 55. Hoi Frank, er helemaal klaar voor, een veilige reis morgen en laat de champagne maar knallen de eerste nacht in je nieuwe huis.

 56. @Ronaldus: film? Bedoel je die waar Maxima bij was ,vandaag?
  Over dat het vmbo geen afvalputje is (mee eens), want dat zonder afgestudeerde vmbo-kinderen de economie instort (mee eens) etc. etc. Er zit veel oud zeer. Natuurlijk zit er ook uitschot (waar niet), maar het gros gaat me toch aan het hart.. Er zijn veel kinderen, die ondanks giga problemen thuis, toch hun papiertje weten te halen. Voor hen doe ik het. 🙂

 57. hoi. tja, was nog druk aan het werk, had ondertussen vast even ingelogd. Roger, een whisky en geef Ronaldus ook wat

 58. Peter jij als Frankrijk kenner de volgende vraag;
  Over een week zitten we weer heerlijk in Frankrijk en hebben we Gilbert en Marie Claire, onze buren, beloofd ze uit te nodigen voor een etentje.
  Maar wat schotel je een Bourgondische metselaar en zijn vrouw nu voor in oktober.
  Zelf hebben zij zich vreselijk voor ons uitgesloofd bij een uitnodiging voor een etentje.
  Moet je culinair aan de slag of zou het leuk zijn ze een typische Hollandse dis voor te zetten.
  b.v. aperitief, jenever met een borrelhap. Vervolgens erwtensoep met roggebrood. Hoofdgerecht een warm buffet van, grauwe erwten met spek en rookworst, zuurkool, aardappelpuree met hachee, boerenkool. Alles natuurlijk begeleid met zilver uitjes, augurken, uitgebakken spekjes en gebakken ui etc.. En als ze nog niet ontploft zijn een desert van diverse puddinkjes. Of jaag ik hiermee de buren definitief weg.

 59. en toen was peter weer weg, ik plaats hem morgen nog wel een keer deze SBD vriendelijke vraag.
  Roger…. mag ik nog een slaapmutsje.

 60. Ben er nog hoor. Ben in deze materie niet zo thuis. Weet wel dat het de gewoonte is bij dit soort gelegenheden uitbundig te eten. Ik kwam ooit (echt lang geleden) zelf eens totaal onverwacht aanwaaien bij een vakantievriendinnetje in Lyon, vroeg haar moeder of ik mee wilde eten. welnu, als t niet al te veel moeite is… wrden de kookplannen dus aangepast om eend voor te kunnen schotelen.

 61. Ik denk, gezien de opening van het café morgen, dat ik een kookboek kan gaan schrijven 😀 , een eend heb ik nog nooit klaargemaakt. Ik kan natuurlijk ook een grote karper hier uit de sloot meenemen 😛 .