Chez Roger et Françoise – donderdag 7 oktober


Klik logo voor smoelenboek.

Bonjour! Gisterenavond is er geschokt gereageerd op Aat, die zijn Pastis puur drinkt. Maar Pastis zonder water is heel best te drinken. Ik heb een paar jaar geleden in het locale café bij het bestellen van een Ricard eens gezegd: “Zonder water graag. Ik heb geen dorst meer.” Ze vielen van hun kruk van het lachen. Zó gevat. ik wordt er nu nóg wel eens mee geconfronteerd. Kun je nagaan wat die dorpelingen hier allemaal beleven, dat dat zó’n indruk heeft gemaakt.
Lekker, dus. Het is alleen wel de pest voor je ingewanden. Ik zal niet in details treden, maar laten we zeggen dat mijn digestieve apparaat erg blij is met mijn beslissing het voortaan maar op rode wijn te houden. En dan nog alleen in het weekend. Scheelt ook enorm in de tikfouten, kan ik je min of meer foutlooos melden. Enfin, je kunt altijd nog een hogere macht de schuld geven, nietwaar, Dineke?
Maar goed, Aat, het is jouw lijf. Hazes dronk zijn Pastis ook puur, heb ik me laten vertellen, maar dat kan natuurlijk toeval zijn. En zolang je maar een goede aardlekschakelaar hebt kan je sowieso weinig gebeuren, schijnt
Klink ik een beetje chaggerijnig? Dat kan. Ik heb een klotedag achter de rug. Vanochtend drie uur zonder internet gezeten. Drie uur! Een week zonder dranque is gemakkelijker.
Tiscali gebeld, technische dienst à 0,34 € per minuut. Eerst 10 minuten in de wacht, dan contact met zo’n minkukel die je wel even door de installatieprocedure van je modem heen zal lullen.
“Is uw modem goed aangesloten?”
“Nee, ik heb een draadloos netwerk met een router.”
“Ah, meneer, dan kunnen wij u niet helpen. U moet een modem gebruiken.”
Echt waar, ongelogen. Betaal je 20 euri per uur voor informatie die je toch al zwart op wit bij je abonnement krijgt. Stekkertjes goed doen. Telefoonnummer, gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. That’s it.
“Ik heb geen modem. Ik heb een router.”
“U kunt beter uw systeembeheerder vragen.”
“Ja maar bij Wanadoo deed mijn router het wel!”
“Koopt u nou maar gewoon een modem, meneer, anders kunnen wij u niet helpen.”
Maar goed, ik heb een noodverband gelegd (er zit natuurlijk óók een modem in mijn mac) en ben weer online. Zij het niet draadloos. Het leven gaat verder. Prettige dag allemaal!
Koffie, Aat?

114 reacties op “Chez Roger et Françoise – donderdag 7 oktober

 1. @Ronaldus: film? Bedoel je die waar Maxima bij was ,vandaag?
  Over dat het vmbo geen afvalputje is (mee eens), want dat zonder afgestudeerde vmbo-kinderen de economie instort (mee eens) etc. etc. Er zit veel oud zeer. Natuurlijk zit er ook uitschot (waar niet), maar het gros gaat me toch aan het hart.. Er zijn veel kinderen, die ondanks giga problemen thuis, toch hun papiertje weten te halen. Voor hen doe ik het. 🙂

 2. Peter jij als Frankrijk kenner de volgende vraag;
  Over een week zitten we weer heerlijk in Frankrijk en hebben we Gilbert en Marie Claire, onze buren, beloofd ze uit te nodigen voor een etentje.
  Maar wat schotel je een Bourgondische metselaar en zijn vrouw nu voor in oktober.
  Zelf hebben zij zich vreselijk voor ons uitgesloofd bij een uitnodiging voor een etentje.
  Moet je culinair aan de slag of zou het leuk zijn ze een typische Hollandse dis voor te zetten.
  b.v. aperitief, jenever met een borrelhap. Vervolgens erwtensoep met roggebrood. Hoofdgerecht een warm buffet van, grauwe erwten met spek en rookworst, zuurkool, aardappelpuree met hachee, boerenkool. Alles natuurlijk begeleid met zilver uitjes, augurken, uitgebakken spekjes en gebakken ui etc.. En als ze nog niet ontploft zijn een desert van diverse puddinkjes. Of jaag ik hiermee de buren definitief weg.

 3. Ben er nog hoor. Ben in deze materie niet zo thuis. Weet wel dat het de gewoonte is bij dit soort gelegenheden uitbundig te eten. Ik kwam ooit (echt lang geleden) zelf eens totaal onverwacht aanwaaien bij een vakantievriendinnetje in Lyon, vroeg haar moeder of ik mee wilde eten. welnu, als t niet al te veel moeite is… wrden de kookplannen dus aangepast om eend voor te kunnen schotelen.

 4. Ik denk, gezien de opening van het café morgen, dat ik een kookboek kan gaan schrijven 😀 , een eend heb ik nog nooit klaargemaakt. Ik kan natuurlijk ook een grote karper hier uit de sloot meenemen 😛 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *