Théâtre du Soleil


Mijn studie Frans had in het tweede jaar een zg. ‘toneeldecade’ in Parijs. D.w.z. 10 dagen lang toneelstukken zien, achter de schermen kijken (wie heeft er ooit op het toneel van de ‘Comédie Française’ gestaan?), workshops doen, colleges volgen, met schrijvers en acteurs praten etc. etc.
Zo kwam ik ook terecht in het bois de Vincennes bij het Théâtre du Soleil Een heel aparte ervaring. Wanneer ik hedentendage naar het Appeltheater ga in Den Haag, proef ik m.o.m dezelfde sfeer. Destijds zag ik de geweldige verfilming van het leven van Molière door Ariane Mnouchkine. Was al lang op zoek naar de video, maar gelukkig komt hij binnenkort uit op DVD.
FNAC, here I come!

4 reacties op “Théâtre du Soleil

  1. …en Marjan geeft geen antwoord, want Marjan is onderweg naar Straatsburg..

  2. Nee hoor, ik ga straks pas, hij was gewoon een beetje flauw, die opmerking, snap zelf ook het verband niet meer. Ik zal gisteren wel even het licht gezien hebben, of juist niet.
    Soms werkt het bij allemaal ietwat vreemd daarboven… 😕