TNT opnemen

In Frankrijk hebben ze ook digitale televisie, met de explosief klinkende afkorting TNT. Dat staat voor Télévision Numérique Terrestre. Je kunt het ontvangen met een antenne die er uit ziet als een gewone hark. Dan heb je verder nog een digitale ontvanger nodig, die het signaal bruikbaar maakt voor je TV. In moderne tv’s zit een TNT-tuner ingebouwd. Dit allemaal terzijde. Want wat ik vandaag naar voren wil brengen, is de mogelijkheid TNT-programma’s op te nemen via het Internet!

Het gaat om Wizzgo, een klein programma’tje dat je kunt downloaden en waarmee je na inschrijving je favoriete programma’s in een lijstje kunt aanklikken. Die programma’s worden dan voor je opgenomen en naar je toegezonden, zodat je ze later op je computer kunt bekijken. Ook kun je ze via iTunes op je iPhone inladen.

Is dat handig of is dat handig? Wizzgo is gratis tot 15 uur per maand. Genoeg voor 7 speelfilms of 15 afleveringen van Plus Belle La Vie. Wil je meer uren, dan moet je de betaalde versie nemen. Wat dat kost kon ik zo gauw niet vinden. Ja! Doe zelf ook ’s wat!

Reacties zijn gesloten.