46 reacties op “—TWIST-PUNT—

 1. “Querulanten negeren”, zeg ik zelf. Maar als querulanten je privé gaan mailen, wordt negeren wat lastig. Nu had ik het natuurlijk zelf aangehaald, niet wetende dat ik daarmee een stortvloed van beledigingen en verdachtmakingen op gang zou brengen. Bert blijft volhouden dat hij heel goed kan argumenteren. Oordeel zelf. Hieronder onze discussie (van beneden naar boven lezen!), eindigend met de toestemming van Bert om alles online te zetten.
  From: “Bert Werkman”
  Lijkt mij een strak plan .
  Voor intimidatie ben ik nog nooit gevoelig geweest.
  Je kan het krijgen zoals jij graag wilt.
  Als jij denkt dat dit bevordelijk is voor je zakelijke activiteiten, moet je
  dat vooral doen.
  Ik wacht met belangstelling af…………………….
  From: Gregor Hakkenberg
  Je bewijst zelf dat je een waardeloze discussiepartner bent. Zodra je het op argumenten lijkt te gaan verliezen, haal je er allerlei onzin bij en wordt je persoonlijk. Misschien zet ik deze discussie, die jij volgens mij bewust liever buiten de kolommen van het weblog voert, wel online. Kan iedereen lezen wat een vervelend mannetje je bent, dat het geen probleem vindt om de levensloop van zijn discussiepartner er bij te halen als dat zo uit komt.
  From: “Bert Werkman”
  Hier heb ik geen argumenten voor nodig.
  Ik heb je duidelijk mijn mening gegeven. En zo’n mening hoeft niet
  beargumenteerd te worden.
  Dat ik een gebrek heb aan argumentatieve kwaliteiten, heb jij zelfs niet
  kunnen beargumenteren.
  Gebrek aan argumentatieve kwaliteiten?
  Wat een dooddoener!
  Zeg toch gewoon wat je te zeggen hebt, dat doe ik ook.
  Ik heb mijn mening over jou niet onder stoelen of banken gestoken.
  Het is toch duidelijk hoe je jezelf profileert op je site.
  Als een eigenwijze, arrogante, intelligente(hoop je) persoon , die op zoek
  is naar erkenning in het zakenleven.
  Alleen door je zo te profileren op een site, zal het voor jou altijd een
  luchtballon blijven.
  Deze ballon prikken ze zo voor je kapot.
  Stel je toch gewoon nuchter en sympathieker op. Neem deze raad nu maar aan
  van een zakenman in ruste. En….dat kost je echt niets.
  From: Gregor Hakkenberg
  Haha, Bert is een beetje jaloers, lijkt het wel!
  [noot: hierop geen reactie van Bert]
  From: “Bert Werkman”
  het ga je goed met je dikdoenderij.
  Je zielige huisjesmelkerij in Frankrijk. Je kon natuurlijk in Nederland geen
  emplooi meer vinden.
  Volgens je site ben jij de beste, de slimste, de intelligenste……enz.
  Deze personen zijn we in Nederland liever kwijt dan rijk.
  Wel je geld willen verdienen aan nederlandse bedrijven en potverteren in
  Frankrijk.
  From: Gregor Hakkenberg
  Dank je wel, Bert.
  Ik denk dat hiermee je gebrek aan argumentatieve kwaliteiten wel afdoende
  bewezen is.
  Het ga je goed verder.
  From: “Bert Werkman”
  ik lees heel goed. Daar kan je als copywriter nog iets van leren.
  Dat je geen mening hebt, verbaast me niets.
  Dat je alleen een mening hebt over personen verbaast me ook niet.
  Je gaat zelf nogal prat op je carriere en opleidingen. Zie je eigen
  web-site.
  Dat zegt meer over je karakter. Een ieder moet wel weten hoe jouw
  carriere-planning is verlopen.
  Mensen die carriere hebben gemaakt, ventileren dat niet op zo’n
  kinderachtige wijze.
  En of je het nu wel of niet met mij eens bent, dat interesseert mij dus
  geen biet.
  En als jij je stoort aan mijn manier van discuseren, dan lees je het
  toch niet.
  Er zullen vast wel mensen zijn die ook niet in jouw ïntelligente stukjes
  zijn geiinteresseerd.
  Jouw site zegt MIJ genoeg over jouw persoon.
  Je wilt je profileren als een intelligente carriere-boy, uitgeweken naar
  Frankrijk.
  Misschien dat de Fransen voor je babbel vallen, in ieder geval de
  nuchtere Noord-Nederlanders niet.
  From: Gregor Hakkenberg
  Zie je wel dat je niet leest.
  Heb ik gezegd dat ik het wél met je eens ben?
  Ik schrijf juist dat ik geen mening heb over jouw meningen.
  Bovendien heb ik niet gezegd dat je gestudeerd moet hebben. Zelf heb
  ik alleen middelbare school. En als ik zo nodig carrière moest maken was
  ik wel in Nederland gebleven. Er zijn belangrijker zaken in het leven dan
  zaken, Bert. Bovendien, wat hebben mijn werk, mijn studie en mijn
  nevenactiviteiten met deze discussie te maken?
  Waarom je slecht argumenteert? Omdat je slecht leest (inmiddels
  aangetoond), uitwijdt over bijzaken (studie, zakelijk succes) en met argumenten
  komt die niks met het onderwerp te maken hebben (dat ik niet blij zou zijn als
  domme mensen carrière maken en dat ik allerlei zaken naast mijn gewone werk
  doe).
  From: “Bert Werkman”
  Daar gaat het om.
  Jij veroordeelt mensen die volgens jou een rammelend verhaal hebben, slecht argumenteert, geen gevoel voor humor. En ondanks alles, ben je het toch met mij eens. Daar zou je respect voor moeten hebben.
  Mensen die slecht argumenteren en een rammelend verhaal naar voren
  brengen, die TOCH gelijk hebben.
  Jij veroordeelt de zgn. domme mensen. Die mogen geen mening hebben en zeker geen (of toch wel?) gelijk hebben, omdat ze hun verhaal slecht voor het voetlicht brengen.
  We moeten gestudeerd hebben om niet aangevallen te worden op slechte argumentatie en een rammelend verhaal. Toch knap dat deze mensen met deze beperkingen toch gelijk hebben en dat je het daar mee eens bent. Je moet wel gestudeerd hebben voor copywriter om een goede argumentatie te hebben.
  Trouwens, ik deel jouw mening niet hoor.
  Mijn argumentatie is niet slecht. Als je het hier niet mee eens
  bent, moet JIJ beargumenteren waarom mijn argumentatie slecht is. Dat heb ik nog niet vernomen. Hoe zit het dan met jouw argumentatie? Is die wel zo goed als je zegt?
  Ben blij dat ook domme mensen carriere kunnen maken, al is het alleen maar
  vanwege helder en simpel denken. En geen ingewikkelde verhalen waarin de argumentatie ontbreekt.
  En mijn gevoel voor humor?
  Drink maar een borrel met mij, dan weet je het.
  Trouwens, waarom moet je Sicco verdedigen? Is Sicco zo hulpbehoevend?
  Dacht dat je copywriter was en geen hulpverlener? Alhoewel op je site kan ik vinden dat je overal een graantje van mee wil pikken. Alleen copywriter toch geen lukratieve bezigheid? Mocht je er prijs op stellen kan ik je nog wel een paar zakelijke tips geven. Misschien heb je dan gelijk de carriere waar je al zo lang op wacht.
  From: Gregor Hakkenberg
  Heb ik gezegd dat ik het niet met je eens ben?
  Ik heb het over je manier van discussiëren, niet over je meningen. Met je rammelende verhaal, waarin je allerlei bijzaken aanhaalt, laat je precies zien wat mij stoort in je bijdragen bij Sicco. Je verwijt me dat ik meediscussieer over iets waar ik geen voeling heb. Dus heb je mijn kritiek niet goed gelezen. Ik zal mijn argumenten voor mijn afkeurende reactie nog ene keertje op een rijtje zetten, zodat je daar wellicht inhoudelijk op in kunt gaan.
  Je leest slecht, argumenteert slecht en hebt geen greintje gevoel voor humor en relativeringsvermogen.
  Over jouw inhoudelijke meningen heb ik geen mening.
  From: “Bert Werkman”
  Precies……….dat zeg je heel goed, als buitenstaander! Volgens mij ben jij de affiniteit met Nederland allang verloren en wil je de intelligente jongen uithangen. (zie je website). Een hoge eigendunk die de realiteit uit het oog is verloren. Als buitenstaander weet je allang niet meer wat er in Nederland “leeft” en in Oost-Groningen al helemaal niet.
  En als je het niet met mij eens bent, heb je dan als intelligente jongen geleerd om maar niet over een onderwerp te discuseren met degene waar je het niet mee eens bent?
  Bepaal jij als intelligente jongen wat dom is en wat ouwehoeren is?
  Weet je dat de zogenaamde intelligente jongens ver van het leven staan en de realiteit uit het oog verliezen.
  Carriere-planning is verblinden voor de zogenaamde snelle intelligente jongens.
  Ik verlies de realiteit niet uit het oog en loop al helemaal niet mijn carriere “te koop”.
  Iemand die in het zakenleven iets heeft bereikt, zal dit niet zo ventileren als jij het doet. Als jij zo’n houding hebt in het zakenleven, is dit geen lang leven beschoren.
  Daarom presenteer ik mij ook niet op deze manier en doe al 40 jaar zaken op mijn eerlijke, vertrouwde wijze. Zonder geschreeuw (weinig wol?).
  From: Gregor Hakkenberg
  Date: Fri, 24 Jun 2005 12:21:31 +0200
  Oh, die Bert! Ik vind als buitenstaander dat je op de site van Stiekelsteert ongelooflijk ouwehoert, waarbij je te vaak je best doet om het niet met Sicco eens te zijn. Daarbij argumenteer je beroerd, lees je slecht en heb je geen greintje gevoel voor humor en relativeringsvermogen. Het leek me goed je dit bij Sicco te melden. Hoor je het ook eens van een ander.
  Het gaat dus over deze reactie van Krek. op de site van Sicco
  krek.:: 17 juni 2005 14:51 :: e-mail :: website
  Ik zit hier nu zo eens een half uurtje te lezen, maar volgens mij moet Bert hoognodig zelf een weblog beginnen. Kan hij daar zijn allegaartje aan ideeën spuien zonder er de discussie hier mee te bevuilen.
  From: “Bert Werkman”
  zie je reaktie op website Sicco Stiekelsteert……………………
  From: Gregor Hakkenberg
  Waar heb je het over,
  Bert?
  From: “Bert Werkman
  Vanwaar opeens die agressie?
  bert

 2. Ik kreeg vanmorgen weer een mailtje van hem, over een onderwerp op Stiekelsteert. Op mijn verzoek in het vervolg alleen in de kolommen van de weblogs te reageren, kwam hij terug met het volgende mailtje:
  nee hoor, pas mij aan bij jouw kinderachtige manier.
  Zal je geregeld blijven bestoken met mailtjes. Alsmede je zakelijke
  contacten, zal ik , zover nodig,
  op de hoogte stellen van je kinderachtige activiteiten.
  bert
  Wie intimideert wie nou?
  @René: Ik probeer beleefd te blijven, René, al valt het niet mee.

 3. Hahaha, zo heb ik toch nog een web-log erbij.
  Er is altijd wel iemand te vinden die er intrapt.
  Veel leesplezier !

 4. Werd ook al verblijd met een mailtje van Bert, heb het gevoel dat z’n bovenkamer niet helemaal op orde is

 5. En dat ik jouw levensloop erbij haal, is natuurlijk niet voor niks.
  Jij brengt je levensloop zelf in de openbaarheid en vindt het blijkbaar heel belangrijk dat buitenstaanders hier deelgenoot van worden.
  Tja, dan moet je niet raar opkijken, dat ik dit een beetje kleinzielig vind.

 6. Wacht ook met belangstelling op mijn eigen log op de site van Henk…………..hahhaa

 7. Je bent gewoon jaloers, Bert. Jij zit je in Nederland een beetje te vervelen achter de geraniums, na 40 jaar eerlijk en betrouwbaar hard te hebben gewerkt. Nooit eens het avontuur gezocht, nooit wat meegemaakt en nu kennelijk niks anders te doen dan weblogs bezoeken en ingezonden brieven schrijven. Terwijl ik op mijn 46ste lekker in Frankrijk woon, waar ik uitstekend kan rondkomen van een 20-urige werkweek. En dat zonder universitaire studie!
  Goed, ik ga even een paar rondjes doen in ons zwembadje. Lekker potverteren… 😀

 8. Volgens mij kun je de Berten van deze wereld beter doodzwijgen. Krek, waar zit je wisknop?

 9. Die geestelijke vermogens, dat zit ‘m wel hoog, hè? Achilleshiel?

 10. Bert heeft kennelijk iets tegen snelle, intelligente carrièrejongens. En wil graag erkend zien dat ook domme mensen wel degelijk hun plek hebben in deze wereld. Ik heb overigens nooit beweerd dat domme mensen geen plek hebben. Ik geef ze bovendien graag de gelegenheid hun ideeën hier te spuien.

 11. Dat gaat er weer heftig aan toe, zeg. ’t Is altijd weer vervelend om te zien hoe mensen die geconfronteerd worden met een botte discussiestijl zelf eveneens de botte bijl gaan hanteren. Heb ik zelf ook wel eens last van. Ik heb dus vaker met Bert gediscussieerd. Van de botte bijl vliegt hij de bomen in, dat heb ik zelf gemerkt. Maar hij kan ook anders. En ik ook. Als iedereen een beetje dimt, schakelt de razande Bert zijn autolampen ook wel terug. Echt waar. Ja toch, Bert?

 12. Bert heeft inmiddels gedreigd mijn klanten met mailtjes te gaan bestoken. Dat gaat toch wel een beetje ver, vind ik. Al krijgen mijn klanten met elk van mijn mailtjes standaard een overzicht van mijn sites en zijn ze dus waarschijnlijk goed op de hoogte van mijn reilen en zeilen op het internet. Dat iemand die in een logdiscussie het onderspit delft, dreigt met economische sancties, dat is toch wel een nieuwe ervaring voor mij. Veel lager kun je echt niet zinken.

 13. niets meer te twisten hier ??
  Krekkie, als jij niet lager wilt zinken, heb ik nog wel een zwemvestje voor je in de aanbieding…………..hahahha.
  Kom op mensen…reageer op mijn speciaal opgezette log!

 14. Haha.die Kits, dat is ECHT de snuggerste van de familie………….

 15. Maar goed dat Dineke er nog is….die geeft altijd graag ongevraagd adviezen.

 16. Ook nog even een ongevraagd advies van mij. Gewoon niet reageren op Bert, zit gewoon te fokken.

 17. bert: je reactie van 21.12 getuigt van weinig inzicht en humor, alhoewel je ‘haha’ als zodanig kan worden opgevat.
  Dineke: ik dacht dat jij dat wel zou begrijpen.

 18. @Bert: je reacties op dit weblog lijken alleen bedoeld om te beledigen, te zieken of te zeiken. Daarvoor is één aangewezen plek: het Twistpunt. Uit het oogpunt van de vrijheid van meningsuiting mag je hier je ongenoegen spuien over van alles en nog wat. Maar val mijn gasten niet lastig met je domme geblaat op andere plekken op HeF. Jouw reacties elders worden vanaf vandaag verwijderd. Niet mee eens? Meld het hier.

 19. Tja, dat had je net niet tegen Bert moeten zeggen Krekkie.
  Nu wordt je verder overal gezocht…………….behalve hier !

 20. Na continue bevuiling van alle actuele topics heeft Bert een totale IP-ban. Dit betekent dat hij vanaf zijn computer dit weblog niet meer kan bezoeken. Mailen kan hij me nog wel, heb ik gemerkt, maar daar zijn dan weer spamfilters voor uitgevonden, dus de prullenbak staat nu onder de brievenbus.

 21. oké doe dan ff en schoon Twistpunt want deze begint te stinken..