Chez Roger & Françoise, weekend 25 en 26 juni


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Na een plaknacht die zijn weerga niet kent en een kort maar hevig onweer is het in huis nog net zo benauwd als gister. Straks even voelen hoe het buiten is.
Er kliert een Bertje van buiten, die niet helemaal begrijpt hoe het er in een café toegaat (waarschijnlijk omdat hij de leeftijd nog niet heeft). Hij verwacht HeFtig interessante gesprekken. Toegegeven: die zijn er op enig moment ook wel. Maar wat is er heerlijker om na gedane arbeid een beetje te lanterfanten in de kroeg, onder het genot van een drankje en in het gezelschap van mensen die je aardig vindt? Niets! Onze kroegtijgers hebben zonder uitzondering op de dag genoeg uitdaging gehad…..
UPDATE: we maken er weer een zomerweekend van. Het café blijft 48 uur open! Water met ijsklontjes gratis.

234 reacties op “Chez Roger & Françoise, weekend 25 en 26 juni

 1. Ook een goedemorgen van buiten, in Groningen regent het nog helder op, en mag van mij nog wel even doorgaan. De boel wordt er lekker fris van.

 2. Het heeft hier maar een beetje geregend, er liggen niet eens palssen. Hoop dat er vandaag nog wat valt, anders moet ik alsnog sproeien

 3. Zo, Ik was even een avondje offline vanwege heftige onweeractiviteit hier. Alle stekkers er uit getrokken. Gelukkig hebben we wel nog kunnen BBQ’en voor het echt losbarstte. Zo dadelijk gaan we de laatste rapportjes van de kinderen ophalen. Wat onze nieuwe gast B betreft geldt hetzelfde als bij andere querulanten: negeren.

 4. vannacht een half donder en bliksem gehad en toen was het over. wel een beetje zielig dat de katten de hele nacht buiten hebben gezeten..
  nouja, moeten ze ook maar binnenkomen als ik ze roep

 5. Het is hier al de hele dag drukkend, geen spatje regen! Maar goed ook: straks bbq’en met vrienden.
  Kunnen we direct nog even nadenken over wat we met die ene vakantieweek die we ‘vrij’ hebben (luxeprobleem: geen kippenoppas) gaan doen. Richting Normandië? Morvan?

 6. Vandaag is er een heel nest vlaamse motorrijders gearriveerd. Allé, unne Pintje! Gezellig, moet er trouwens niet aan denken met dit weer in zo’n pak te moeten de hele dag. Word drukke avond. Ook nog naar fête de Cavenac (buurdorpje), het jaarlijkse hoogtepunt van onze bergburen.

 7. @Krek: Hadden de kindertjes goede rapportjes?
  Moet wel met een intelligente vader……….pfffffffffffffff
  negeren maar………..

 8. Dineke, onderweg ben je hier ook welkom hoor. Geen hele week, maar een paar daagjes lijkt me gezellig. Waarom maak je er niet een HeF-toer van?

 9. De butenboel moet geverfd, er moet een kraan worden aangelegd buiten, we willen een vijver…of misschien een vaste bbq..zijn we nog niet uit…
  Maar zonder gekheid: met 3 kinderen en verschillende agenda’s en bovendien een op te knappen flat in Utrecht blijt er niet zoveel tijd over dat we (zonder veel oppas te moeten regelen) weg kunnen

 10. Zonde. Na zo’n jaar met stress verdien je een aantal weken rust in een hangmat met een paar boeken lijkt me.

 11. Buren? Welluke buren? Hebben we buren?
  @Krek.: sorry, ik vlieg er af en toe uit bij W.I.E.
  Ben momenteel prettig ongeremd.
  Remke in de buurt?

 12. Wat lafbek Fred allemaal bekokstooft, interesseert mij echt geen hol. Ik ga daar echt geen content meer leveren. Zonde van de energie. Misschien een fijne plek voor Bert? Hier Bert: vrienden voor je.

 13. Ja, hoor! Moet het nog wel even in de ‘groep’ gooien.
  We hoeven toch niet te klussen 😉 ? Ronald (en vooral Dave…ahum..) ook nog in de buurt….

 14. Niks metselen of kwasten. Gasten kwasten slechts vrijwillig. Maar Dave… ik dacht dat dat een gepasseerd station was? Hoe dan ook, twee nachten op de berg van Ronald, twee nachten bij ons, twee nachten bij Remke, een kop kofie bij FrankB en een heeeeele lange reis terug.Volgens mij is je vakantieroute uitgestippeld.

 15. Ik denk dat we wel kunnen stellen dat dat andere log overleden is. Het is hier ook slapjes, maar zooooo slap…neuh…

 16. @Krek.: leuk intineraire, maar wij gaan vooral voor relaxen. Dus we gaan het toch wat anders inkleden, weten alleen nog niet hoe

 17. OK, zie maar. Dat je weet dat er hier een paar bedden staan. Vind visite uit NL altijd gezellig. Ook goed om voeling te houden met Winschoten 😉

 18. Weet je: samen op vakntie is geen optie meer: P. heeft een vriendin, andere verplichtingen; E. heeft leuk werk (bij zwager in Friesland), A. heeft ook een vakantiebaan, maar wil ook nog wel ff met ons weg, maar heeft ondertussen veel noten op haar zang: bij een riviertje, een meer of aan zee. Ga d’r maar aan staan. Op de bonnefooi. Met een ADHD-hond….

 19. Bonjour gens. Sorry Peter, maar ik had je niet gehoord, maar doe nu maar koffie, bier is het nog te vroeg voor. Jij sloeg zeker net een nieuw vat aan toen ik binnenkwam, ik dacht er is niemand en ben rechtsomkeerd weer vertrokken. Een nieuwe dag geeft nieuwe kansen maak er wat van allemaal.

 20. Nou, die kun er je goed bij hebben, vlaamse motormuizen. Helmen werden vanmorgen om 7.30 uur ‘heel voorzichtig’ opgezet. “Allé, het was goe hè…”
  Vanavond 15x drie gangen menu met confit de canard.
  Goeie zondag voor wat er van rest, voor ieder.

 21. nee hoor niet vanwege een andere mening. wenste zich net als jij niet aan de spelregels die hier gelden te houden.
  neem Fred’s voorbeeld en onthou je van commentaar

 22. Wie bepaalt de spelregels?
  Ik bepaal mijn eigen spelregels. Zoals jij ook je spelregels bepaald dat ik mij van commentaar moet onthouden.

 23. Zijn er nog fatsoenlijke huizen te koop Dineke?
  Of alleen klusjes-woningen?
  Heb de site bekeken, het zijn inderdaad alleen maar krotten. Veel werk dus. Beter iets duurder huis, dan heb je misschien wat meer tijd voor jezelf.
  Ja, je hebt ook wel eens gasten die niet welkom zijn in een kroeg. Maar ik heb de portier omzeild. En krijg toch nog een borrel ingeschonken van de kastelein.
  Af en toe praat er nog iemand tegen mij in de kroeg.
  En je hebt mensen die zich heerlijk laten opnaaien.
  Maar ja, daar moet je tenslotte tegen kunnen. Anders ga je maar naar de volgende kroeg.

 24. De e-mail kreeg ik niet aan depraat, maar het werkt weer. Gewoon een systeemherstel gedaan.
  Ook allen van Harte met de geboorte van onze nieuwe (koninginnen)spruit. Ziet er gezond groen uit!

 25. Maar Henk, toch! Dat geven ze nooit onmiddellijk prijs.
  Maar Andrée zal wel vstzitten in het verkeer; komt van haar 1e werkdagje op de Pier terug en moet langs het Bronovo.

 26. Ikke?
  Nieuwe aardappeltjes met botersaus en bieslook. Verse tuinboontjes uit eigen tuin (zachtjes gebakken in olijfolie met tijmbloemetjes), broccoli uit eigen tuin en hamburgers op de bbq. Na een verse aardbeienmilkshake.
  Honger?

 27. Het water loopt me in de mond. Heb gisteravond/vannacht een maaltijd meegemaakt die uit 17 gangen (Chinees/Indisch) bestond, vanochtend om vijf uur maar onder de wol gegaan met nog twee gangen te gaan.

 28. En gisteren was de generale repetitie. Bruiloft van een dochter van vrienden en tevens ook vriendin van de m’n zoon en as schoondochter.

 29. Het was heel gezellig. Nog wat NL kennissen uit de buurt op bezoek gehad voor de apéro, die wat uit liep, maar nu weer gelegenheid om uit te buiken in mijn lekker warme kantoortje.

 30. Het is hier goed afgekoeld. Vandaag met name kinderdingen gedaan: reuzenkermis bij de ArenA en pierenbadje in het Vondelpark.

 31. Was ook een geintje GJ en zo was het ook ooit begonnen, totdat ‘men’ het wel heel serieus oppakte. (en ik lag werkelijk nooit op de loer, maar was altijd toevallig op tijd…)

 32. Lekker, hè? Zodra hier de la van de diepvries opengaat, staat Bo kwispelend af te wachten….IJSBLOKJE!!! Om zich vervolgens uit de voeten te maken en ergens, onder de heg, het blokje uitspugend, inslikkend soldaat te maken…

 33. Ze zakken behoorlijk:
  Aangeboden: Hyundai Scoupe GTi
  Prijs: 250,00
  Beschrijving: Bj 1992 ,el.ramen en spiegels ,koppeling defect
  Foto’s:
  Datum: 11-05-2005, 11:04
  Gezien: 3165 keer bekeken.

 34. Héééj GJ! Zijn het alleen jij en ikke vanavond?
  Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik ben een beetje moe,veel schoolwerk afgemaakt. Dus ik denk dat ik er maar een end aan brei.
  Laat je niet verleiden te reageren op die **** van de overkant. Is nl precies waar ze op zitten te wachten, bij gebrek aan kopij…

 35. Oooooh!
  Volgens mij valt-ie wel mee…
  Hij drijft ook graag de zaak op de spits, zoals wel meer…
  “Wass sich liebt dass neckt sich”!

 36. Was goed te doen Ferry, gezellige innemers. Wel een ex-mijnwerker die zowat op de tafel ging staan om z’n moppen te vertellen. Kan ie wel hebben, die tafel…

 37. Jeanne er is wel een Franse Marktplaats, doe ff een zoekopdracht bij FrankrijkForum. het is daar al eens aan de orde geweest..

 38. Biertje Fer. @ Remke: Daarom alleen al zou ik niet met je willen ruilen. Vlaamse motormuizen die op tafel staan om moppen te vertellen. En wat als je daar nu net ff geen zin in hebt?

 39. @gertjan: Ik was er toch niet, zat op fête de Cavenac. Wat weer een heel ander genre is trouwens. Hoog bejaarden nonnen op de dansvloer…

 40. Kan ik dan inhuren voor fête de Therondels? Is volgende zomer, 10de seizoen. Drank gratis natuurlijk anders word de microfoon stoffig begrijp ik…

 41. Nou Fer, misschien moeten we boeken. De laatste kans om onze stoffige varieté carrière op poten te helpen. Er van uitgaande dat ze genoeg drank hebben om onze kelen te smeren.

 42. Nou nou Gertjan, hoeveel dorst heb je…drank te weinig is nog niet voorgekomen hier. Wijn is per 100 liter in huis zo ook bier. Overige dranken gaan minder snel. (wat drink je?)
  @Ferry, nog geen datum geprikt maar dat word zoiezo hoogseizoen om alle stamgasten de gelegeheid te geven erbij te zijn.

 43. Gaan jullie vooral stamgasten uitnodigen, Remnke, of sta je open voor een HeF-bende? Mei/juni volgend jaar is wel weer de gelegenheid voor ons tweede jaarfeest.

 44. Mogge Henk. Voor een kermishater als ik was het net te verteren. Maar vandaag (gisteren!) was al de laatste dag. Ze zullen al aan het afbreken zijn.

 45. Nou Krek, ten eerste is er nog niet zo´n vast omlijnd plan en 2..HeFfers zijn heus altijd welkom. Het gaat om de gezeligheid. Denk niet dat ´onze´ stamgasten veel verschillen van jullie. Tekens doen raar maar zit dus nu te lachen…

 46. Wij gaan binnenkort een paar daagjes naar de Aude, en onderweg bij JohnP langs. We zijn niet echt campingmensen, maar een mobil home moet kunnen, voor een paar nachtjes.

 47. @Remke: Mag je Cor eerst wel voorbereiden. Als ikmde foto’s van je gasten heb gezien, zijn wij toch net iets anders. (hoop ik?)

 48. Fotoos zijn moment opnames, niet iedereen zit hier met een petje aan tafel. (Jij wel straks…) Er komen ook veel rustzoekers, die zetten we wat meer naar boven. Voor elk wat wils. Cor hoef ik niet voor te bereiden, nachtmens…Gaat pas naar bed als ie denkt dat nergens meer leven in zit.

 49. Krek, Aude is voor ons dichtbij want we zitten op driedepartementenpunt (ook leuk voor galgje). Maar ook de Aude heeft verre hoeken.

 50. Boze geesten in weblogland, nu weer binnen maar voor hoe lang…Henk, niet zo paranoia (sorry geen tekens). De haakjes heb ik nu gevonden trouwens, alles is 1 verschoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *