Aantoonbaar intelligent emigreren

Nederland heeft slechts een half procentpunt meer hashgebruikers dan Frankrijk. Maar Hollanders drinken wel twee keer zo veel bier. En de wijnconsumptie? Wat dacht je… 47-20 liter per jaar, in het voordeel van Frankrijk. Als het gaat om dood door kanker kun je overigens beter in Frankrijk leven. In Nederland sterven jaarlijks 433 per 100.000 inwoners aan kanker, waarmee we de dubieuze eer hebben van de Europese koppositie. Frankrijk? Dat staat pas op nummer negen, met 286. Zou het komen doordat Frankrijk meer geld uitgeeft aan gezondheidszorg? Nee, daarin ontlopen beide landen elkaar nauwelijks. Net als in het percentage te dikke mensen: allebei rond de 9%. En waar kunnen Dineke en Tim het beste heen verhuizen? Als ze veel vakantie willen naar Frankrijk. Daar hebben kinderen maar 35 weken school per jaar. In Nederland… 40.
Al deze wijsheid komt van Nationmaster, een werkelijk zeer interessante en verslavende statistiekensite. Iemand nog een leuk weetje?
Dank aan FrankB

12 reacties op “Aantoonbaar intelligent emigreren

 1. Maar de franse kinderen maken langere dagen op school.
  Hier is de kleuter/lagere school van 08.30/11.30 en van 13.30 tot 16.30.

 2. Was er nog niet aan toegekomen, is inderdaad verslavend de hoeveelheid grafiekjes die je tevoorschijn kunt toveren.
  NL in de middenmoot qua education.

 3. Gave site. Op de middelbare school hadden we ook een PC-File-bestandje (destijds (begin jaren ’90) hèt databaseprogramma) met allerlei gegevens van landen. Als ik toen de statistiekkennis had die ik nu heb, had ik me helemaal kunnen uitleven. Alleen heb ik het bestandje niet meer…..

 4. @Rene: Wij gaan nu pas over van PC-File naar FileMaker Pro, grappig dat je die oer-database kent.

 5. @Henk: Oeps na even gegooglet te hebben, ben ik er achter gekomen dat ik toch verkeerde associaties bij FMP had..

 6. @René: Heb Access wel in gebruik maar vind ’t een gruwelprogramma, durfde het niet te gebruiken om voor ons essentiële kaartenbakken mee te beheren. Dus nog lang aangemodderd met PC-File.

 7. Statistieken kun je manipuleren zoals het je blieft, dat moge bekend zijn. Dat er meer nederlanders aan kanker lijken dood te gaan kan overigens ook te maken met de nauwkeurigheid van de franse statistieken en/of de registratie door aangeschoten franse artsen. “Dood door dronken franse automobiele kankerlijders “is een onbekend probleem in Nederland evenals “school gesloten omdat ongeneeslijk alcoholistische leraar (m/v) moet afkicken”. Wordt allemaal met de franse mantel der liefde bedekt?

 8. “Dood door dronken franse automobiele kankerlijders “is een onbekend probleem in Nederland evenals “school gesloten omdat ongeneeslijk alcoholistische leraar (m/v) moet afkicken”. Wordt allemaal met de franse mantel der liefde bedekt?
  Wat is dit voor kul?