Chez Roger & Françoise, vrijdag 24 juni


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Oleeeeee, ole, ole, oleeeeee. Het gaat goed met het Nederlands elftal onder de 20. Al had Hugo Borst nog wel wat te zeiken, vanavond. Maar ja, al worden we met nul tegendoelpunten wereldkampioen, Hugo Borst zal altijd wat te zeiken hebben. Een soort voetbal-Peter van Bueren. Een vleesgeworden volkskrant. Waarschijnlijk telg uit een lange lijn van agrariërs. Wat me er aan doet denken… al dagen niet wezen gluren bij de buren!
Bijna weekend. Nog een paar weekjes, dan gaat ons gezinnetje er even een weekje tussen uit. FF buurten bij (oa) John:P!

131 reacties op “Chez Roger & Françoise, vrijdag 24 juni

 1. Heeeeeerlijk geslapen.
  Vandaag maar veel water drinken, want er schijnen records gebroken te gaan worden.

 2. Ook goedemorgen. Peter van Bueren, ook nooit van gehoord, behoeft uitleg dus Krek. Wat Hugo betreft, klopt, maar waarom of die boeren er bij worden gehaald? Als Ajax tegen FC groningen speelt of een andere provinciale club dan galmt het ook van de tribunes: BOEREN. Dus alleen in Amsterdam wonen geen boeren? Maar goed dat ze daar supermarkten hebben anders komen ze daar om van de honger. Verder een fijne dag allemaal. Dineke een koel glas melk of bier daar geef ik de voorkeur aan op een hete dag, het laatste alleen als ik een vrije dag heb natuurlijk. Een beetje boeren sponseren, doar is niks mis met, zeggen ze in Twente.

 3. Peter van Bueren is recensent in de Volkskrant.
  En bier heb ik gister al genoeg gedronken (en daarna sloten cola omdat ik moest rijden) Iskouwe melk heeft ook wel iets, ja. Maar niet zo koud dat er ijskristallen inzitten

 4. Peter van Bueren was in mijn tijd inderdaad filmrecensent. Wij gingen er van uit dat als hij het niks vond, je er blind op kon vertrouwen dat het een topfilm was, met veel gratuit geweld en zo. Vond PvB het een meesterwerk, dan was het geheid een slaapmiddel, met broeierig kijkende mensen en ellenlange gesprekken in het Italiaans.
  Boeren werden er bij gehaald omdat dat notoire klagers zijn. Niet genoeg subsidie, te lage aardappelprijs, te veel regen, te weinig regen, geen vrouw, boll weevils, niet genoeg respect. En of je maar even wilt onthouden van wie jij eigenlijk vreet. De enige soort neringdoenden die ik ken die hardop vindt dat jij dankbaar moet zijn dat hij jou iets wil verkopen. Je hoort bouwvakkers nou nooit roepen: Wij bouwen wel mooi jouw huis! Zonder ons had je niks te wonen!
  Met Amsterdam heeft dit verder niks te maken.

 5. Goedenmorgen ook allemaal, ik ben er ingeluist. Ik ga dit weekend kamperen met dochterlief. In een piepklein tentje . 2 dagen zonder internet. 🙂

 6. Is ze van haar geloof gevallen, RobertS.? Ik meen me te herinneren dat ze met geen mogelijkheid in een tent wilde slapen.
  @Krek.: geen ouw koeien uit de sloot halen, tis net zo lekker rustig 😉

 7. Er is een 2cv weekend, en ze wilde niet alleen. Dus dan offer je je maar op als vader. Zal best gezellig worden denk ik. Maar het is echt een heel klaien tentje. Mijn vrouw en mijn andere dochter, die krijg je niet in een tent. Niks beneden de 3 sterren. 😉

 8. @Krek, mensen die trots op hun beroep zijn, en dat zijn gelukkig ook de meeste bouwvakkers daar is niks mis mee. Iedere beroepsgroep draagt bij aan het draaien van onze maatschappij. Maar ik weet nu wie Peter is, en dat is dan weer winst. Een boer die weer wat geleerd heeft. (lol)

 9. @Sicco: beroepstrots is inderdaad heel mooi. Zo lang het maar niet omslaat in het gevoel dat de rest van de bevolking grote dankbaarheid verschuldigd is aan al die edele agrariërs die in het zweet huns aanschijns en voor een hongerloontje zorgen voor brood op de nationale plank. Het is een mooi beroep, en vast niet makkelijk, maar het is en blijft gewoon een vak. Die ostentatieve verheerlijking van de eigen bijdrage aan de maatschappij zal wel een soort overcompensatie zijn, geboren uit gevoelens van minderwaardigheid of door randstedelijke hufters gekrenkte trots. Dat heb je met die minderheidsgroeperingen, die worden van de weeromstuit extra trots. Nog even en boeren uit heel Nederland trekken elk jaar een dagje naar Amsterdam, om daar getooid met riek, vlegel en roodbonte zakdoek in een bonte stoet door de grachten te varen: The Clay Parade!

 10. @Krek, dit is nu een bijdrage met humor en rake opmerkingen, dat kan ik grotendeels onderschrijven.
  @Henk, werken? Sommigen zullen dat moeten, maar ik neem een vrije dag vandaag. Heb overigens wel gewerkt van vier tot zeven vanmorgen.

 11. @Henk: Wat ik hier doe is ter compensatie voor het gortdroge werk. De brochure over het Financieel Toetsings Kader pensioenfondsen is af, zodat ik nu tegen wil en dank verstand begin te krijgen van de matching tussen de cashflow van vastrentende beleggingen en die van aangegane pensioenverplichtingen. Dan kun je natuurlijk aan looptijdblokken-matching doen, maar dat is natuurlijk erg bewerkelijk. 😉
  Nog steeds geen flauw idee wat het betekent allemaal, maar het Nederlands waarin de informatie vervat is, is nu in ieder geval leesbaar.
  @Sicco: het hoeft allemaal niet 100% gemeend te zijn, zolang het maar onderhoudend is opgeschreven, nietwaar.

 12. @Krek.: Qua spraakwaterval steek je intussen Schwep naar de kroon, maar ’t is inderdaad zeer onderhoudend: encore… encore…!!
  @Sicco: Tropenrooster?

 13. Als jij in het geweer komt Gertjan met een gew…wapen dan zal ik mij maar niet meer verweren, ook ik geef mij over!

 14. Flauwe grap Rem. “Mijn sproeten zijn de roestige uiteinden van m’n stalen zenuwen” én “mijn vader had roest in de pijp”…
  Wie kent ‘r nog meer?

 15. Heb net drie uur naar een motorblok staan staren. Kan niet zeggen dat ik daar heel vrolijk van word. Wel weer wat geleerd, dat dan wel.

 16. W.b. dat gluren bij de buren: niet doen, zonde van je tijd. Er gebeurt toch niks. (Behalve dan dat F. nu K. afzeikt)

 17. Hallo Sicco, Gaat ie?
  Hier begint het opeens heel hard te waaien: deuren klappen dicht, luxaflex vouwt dubbel etc. Zal wel een voorbode zijn van de verwachte stortbuien. I.i.g. ga ik nu ff naar buiten met een glaasje grenache

 18. @Dineke: weer bij andere buren ligt k onder vuur van B, waar ken ik dat van, moedeloos wordt je ervan. Eerts was het O, toen S, daarna D en nu dus F, en Henk moet hem hier maar niet heen lokken dan zitten jullie ermee.

 19. Lachen toch? Maar al die intialen, daar kom ik nog even niet uit. O en B, tsja. Die D, dat ben ik tochnie?

 20. Maar je hoeft het niet echt te vertellen maar Bers Visscher zit al de hele dag in mijn hoofd, zal het weer zijn

 21. Wat een slap gelul hier. Dacht dat men aangespoord werd om toch een beetje bij het onderwerp te blijven.
  Zoek toch een chatbox op.
  Waardeloze site !!!

 22. Bert heeft het niet begrepen. Hij zit in het café…daar wordt per definitie slap geluld (alhoewel af en toe best inhoudelijk gelul) Ik heb Bert nog niet echt op iets oorspronkelijks kunnen betrappen, dus….
  @Sicco: Bert V. is OK!!

 23. @S: K is een sgatju (schaap in wolfskleren) en B heeft zich zojuist in zijn eigen gedaante gemanifesteerd….

 24. Manifiek….er komen hier net 30 zwetsers voorbij…….sluit je aan en dans een ouderwetse polka.
  Kan nu nog, het is hier ong. 36 gr.
  Laat met die temperatuur het sop maar mooi bij de kool.

 25. Geweldig die Hugo Borst.
  Goed op de hoogte van alle ins en outs op voetbalgebied.
  Nuchtere kijk op het spelletje, zonder mee te gaan in bedachte ingewikkelde systemen.

 26. Nou Coco, dat hele kleine miezerige beetje kun je moeilijk ‘een bui’ noemen, maar goed: er viel iets. Al heel lang niet gebeurt.

 27. remke, ik leef met jullie mee. Bij jullie (nu ja, in Béziers) morgen: ,,A few clouds in the morning, otherwise sunny. Warm. High 30°C. NE winds shifting to SSE at 16 km/h to 32 km/h.”

 28. truste slaapkop…
  coco: ja, ben toch een vrij mens? en zolang ik niet vervelend ben mag ik van mijn moeder altijd alles zelf beslissen!

 29. truste slaapkop…
  coco: ja, ben toch een vrij mens? en zolang ik niet vervelend ben mag ik van mijn moeder altijd alles zelf beslissen!

 30. gertjan: je bent lief! Maar Fred meende dat niet hoor, vorm van aandacht trekken. Maar als het nodig is zal ik het in de groep gooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *