La maison Björk


Ça y est! Het werk aan ons nieuwe huis is begonnen en het raam tussen woon- en eetkamer is doorgebroken. Begint al wat te lijken, of niet soms? Trouwens, heel lang heb ik niet begrepen wat ze precies zeien, die Fransen, als ze riepen: “Sajeh!” Het betekende iets als: “Voor mekaar” of “Geregeld” of “Klaar”, zover was ik wel. Pas onlangs heb ik begrepen dat je het dus schrijft als “Ça y est!”. Logisch. Het is zoiets als Appika!

38 reacties op “La maison Björk

 1. Tja, da’s toch maar ingekocht. De EO was een tijdje terug op FF ook al aan het vissen naar mensen die overstag gingen. Hanneke heeft de boot toen nog afgehouden omdat ze geen christenhonden in haar asiel wilde. Maar als pak ‘m beet de NCRV op ons idyllische plekje de dramatische verbouwing wil komen filmen en de helf betaalt zijn ze van harte welkom.

 2. Oh, nu begrijp ik die zinsnede in het smoelenboek.
  Hoewel voor het eerst van m’n leven soapaddict vind ik het eigenlijk niks dat ‘we’ – en jullie (Marjan, Remke, etc.) in het bijzonder – ineens high-profile zijn.

 3. Bijna klaar, zie ik 😉
  Heb je een idee wanneer het ongeveer af zal zijn?

 4. Van mij mogen ze hier ook komen, als ze er maar genoeg voor betalen, wil ik best een uurtje per week voor lul op tv….
  Dit is, geloof ik, niet erg anarchistisch…. ik zou het eerder opportunistisch noemen…

 5. @Dineke: Toen ze van de week begonnen was de planning dat we er 3 december in kunnen. Maar ik geloof dat we al een paar dagen vertraging hebben 😉

 6. En nu maar hopen dat die TV-makers dit log afzappen… ik blijf graag op de hoogte krek. van de reacties, want ik weet ook nog iemand die binnen afzienbare tijd alles overboord gooit om zich over (hopelijk!) lange tijd in het Franse paradijs te laten begraven. Dichter bij de hemel zegtie… zou dat zo zijn?Heftige verbouwing, ben benieuwd waar dat op uitkomt en maar goed dat je er niet tussen hoeft te leven. Hoever is dit nu van je huidige woonplek? En moeten de kinderen straks naar een andere school?

 7. Het is maar 4km en de kinderen houden hun eigen school en vriendjes.. Anders hadden we het ook niet gedaan. We hebben juist ons huidige huis verbouwd omdat we niets leukers konden vinden en we de kinderen niet opnieuw wilden ontwortelen. En nét toen het af was, vonden we dit. Vooruit, nog één keertje dan.

 8. Raar gevoel: twee van onze kinderen gaan eruit en krijgen hun eigen levens waar we helemaal buiten staan. Het lijkt nog zo kort geleden dat ik hun billen moest afvegen…

 9. @dineke: komen ze in de weekenden dan niet thuis met hun wasgoed? Waar jij dan goed voor bent, maar dat terzijde…

 10. @dineke: gewoon trots en tevreden zijn dat je ze zo goed afgeleverd hebt.

 11. Ça y est geldt toch niet voor deze verbouwing Krek.?
  Björk heeft nogal wat schoonheidsbehandelingen nodig.
  Toch maar een HeF klussenweekend bij jou thuis organiseren deze zomer.

 12. @René: ‘Fini’ zeg je volgens mij vooral als je wilt dat iets afgelopen moet zijn, bijvoorbeeld tegen een zeurend kind. Maar misschien is het veelvuldig gebruik van ‘Ça y est’ wel regionaal, hoor.

 13. Ik zag net een programma op TV van een Engels stel dat voor 55.000 pond een bouwval tot ‘ahum’ paleisje heeft verbouwd. Duurde wel 7 maanden in plaats van 8 weken, maar de prijs viel me niet tegen. Had zelf het dubbele geschat. Gezien?

 14. Ik heb zelf dit weekend een drilboor gekocht waarmee ik die natuurstenen muren klein hoop te krijgen. Op sommige plekken is het harder dan beton.

 15. Dan maakt dat voor mij niet veel uit. Maar ik moet heel wat boren kopen om 2 x een uur autorijden terug te verdienen.

 16. doe net als ik maak er een uitje van.. vrouw de stad in en ik naar de Brico. maar je hebt toch wel meer nodig dan alleen boren?
  btw zo’n grote potboor waar je ook mee kan hakken en beitelen kost bij de brico 27,-

 17. Ik heb 27,91 bij de Praxis betaald gisteren.
  Ja, ik heb veel meer nodig, maar het moet wel veel zijn om een ritje voorbij de Brico in Luzy te rechtvaardigen.

 18. Ja, René, morgen trekken we er in. Schuif gewoon die hoop stenen een stukkie aan de kant en klaar is Kees.