Waar bent u, 21 december 2012?

Ben je een beetje geïnformeerd, dan weet je wel waar je moet zijn, want een beetje fin-du-mondiste heeft z’n kamer gereserveerd: in Bugarach. Op 21 december 2012 houdt namelijk de wereld op te bestaan, behalve op de Pech de Bugarach – een berg met een magnetische aantrekkingskracht. Vooral op wandelaars en dwazen.
Dit alles volgens de Maya-kalender; volgens sommigen. Volgens anderen (want waarom zou je Maya geloven?) komt het magnetisme door de UFO’s die er onder die berg geparkeerd zijn. Laatst ontving ik iemand in mijn bureau die een film hierover gemaakt had: keihard bewijs dat die OVNI’s, zoals ze hier zeggen, voor de kust bij Canet-en-Roussillon in zee landen en via een onderaardse doorgang dus parkeren onder de Pech de Bugarach. Dus ik zeg: “Monsieur, die film moet u inderdaad maar bij ons in bewaring geven. Een filmarchief is tenslotte de beste plek om dergelijk werk voor het nageslacht – zelfs tot na 21 december 2012 – te bewaren.” Heaas heeft-ie die film nooit bij ons gedeponeerd, dus ik blijf verstoken van bewijs…
De burgemeester van Bugarach heeft het leger al verzocht om paraat te zijn op deze datum, want hij vreest dat zijn dorpje van zo’n 189 zielen overspoeld wordt door tienduizend heilzoekers.
Weinig kans dus dat je nog een kamer kunt reserveren voor die datum, maar laat je dat er niet van weerhouden om er toch eens langs te gaan en, bijvoorbeeld, te eten en overnachten in de Presbytère de Bugarach. Daar spreken ze nog Nederlands ook, schijnt (heb ’t nog niet geprobeerd, maar dat gaat er vast eens van komen).
Buiten dat alles is het gewoon een geweldige plek voor een mooie wandeling. Het is even klimmen, maar het uitzicht is prachtig. En als je goed kijkt, kan je mijn terras zien.

Reacties zijn gesloten.