Wat voor weer wordt het vandaag?

Kun je het grasmaaien nog lekker even uitstellen of moet het juist stante pede, omdat er een buienfront aan komt? Gaan we naar het strand, of kiezen we voor het écomusée?
Als de meteorologisch onderlegde boerenbuurman er met zijn natte vinger niet uit komt, kun je altijd nog terugvallen op het internet. Zelf vind ik de site van France 2 wel handig. Mooie kaartjes, je kunt zoeken op postcode en ook nog eens een flink end vooruit kijken. Kun je vandaag al zeuren over het weer van overmogen!

29 reacties op “Wat voor weer wordt het vandaag?

 1. Gebruikte ik ook, maar daar moet je tegenwoordig voor de langere termijn betalen……….. 🙁

 2. Jorgen kijkt altijd naar chaine-meteo.fr en we kijken op tv ook naar chaine meteo, klopt meestal aardig. En de presentator is een kalende man en daar kijk ik graag naar
  Marjan’

 3. Louis Bodin, die presentator. Mijn man vindt Sandra ‘van de Straat’ natuurlijk veel leuker………. 😕

 4. Barthez is een kleine Van der Sar, maar dan zonder haar. Een soort Stanley Menzo, maar dan wit. Kojak, maar dan jonger en keeper en Frans. Nou… zoveel hints, nu moet je er toch op kunnen komen. Weet je ook wir Roger en Françoise van ons Stamcafé zijn? Stam? Wie is Stam?

 5. Kojak, die ken ik…. mooie kale man uit de jaren 70/80
  Roger en francoise zegt me heel erg weinig moet ik eerlijk bekennen. Ik had vroeger meer met Pitty en de Olijke tweeling en abba

 6. O Marjan, Enid Blyton…………..wet je dat ik De Vijf af en toe gewoon nog lees?
  Heerlijk…………………………
  Maar zo te lezen heb je weinig op met voetbal 😉

 7. Annemarie, je bent een vrouw naar mijn hart. Ik lees ze af en toe ook nog wel eens……..heerlijk gewoon.

 8. Krijg jij dan ook zo’n trek als ze die picknicks beschrijven? Ik kan me herinneren dat ik ooit ginger-ale kocht alleen maar om te weten hoe het smaakte.

 9. Enid Blyghton, van de vijf? Echt iets voor wijven. Zo braaf! Nee, dan de Bob Evers cyclus. Arie Roos als Lichtmatroos en zo. Die heb ik vorig jaar nog ’s helemaal herlezen (wat ik in huis had dan). De schrijver maakt in elk boek reclame voor de Encyclopedia Brittanica en voor London Tonic. Hij liet zich daarvoor ook betalen. Net zoals ze nu IKEA-meubeltjes in de soaps verwerken. Non spot advertising avant la lettre (om ook maar weer eens een Franse term in dit weblog te verwerken ;-).

 10. Hoi Krek, Bob Evers ois mij ook wel bekend hoor.Ik had ze alleen niet zelf.
  Heb nog wel wat Biggles en Bob Moranes. Ken je die?

 11. Jaaaa, Biggles! Altijd weer spannend.
  Mijn vader had heel veel van die Amerikaanse serie noir pocket books. Van Mickey Spillaine en Richard S. Prather. Met van die prachtige jaren vijftig omslagen. Ik heb er een paar kunnen redden, maar de meeste heeft mijn moeder na de scheiding met de vuilnis meegedaan. Schijnt dat alleen al die omslagen nu verzamelwaarde hebben.
  Bob Morane heb ik ook wel wat van gelezen. En de Saint natuurlijk, van Charteris (?). En de Schaduw, van Havank. Onbeholpen humoristisch, maar daardoor weer extra om te lachen.
  Op mijn 13de had ik zo’n beetje de hele Bruna-bibliotheek uit. Maar ja, ik had dan ook niet veel vriendjes…

 12. De Schaduw ja, nou je het zegt. Heb er eens een partij van mijn oom gehad. Maar ik heb ze geloof ik weggedaan nadat ik ze had gelezen wegens ruimtegebrek. Jij bent ook zo’n leesfanaat dus.
  Lees je ook Franse boeken? Ik heb sinds de middelbare school een beetje een hekel gekregen aan Literatuur (met hoofdletter L). Maar Franse streekromans vind ik wel fantastisch. Zo leer je ongemerkt ook nog wat van de streek en kom je in de sfeer van de ‘patrimoine’

 13. Tot mijn schande moet ik zeggen dat de Franse boeken mijn kast niet uit komen. Op de middelbare school was ik (vanwege Franse vakanties en aanleg voor taal) zó goed in Frans, dat ik me zat te vervelen tijdens de les. Ik mocht samen met een half-Frans vriendje in een ander lokaal gaan zitten lezen. Op mijn 16e had ik Le Rouge et Le Noir uit. En natuurlijk voor mijn lijst veel gelezen. Sinds die tijd heb ik echter maar één Frans boek gelezen, vorig jaar, een vertaling van een Stephen King NB! Maar ik ben een lui mens, en Frans kost toch iets meer moeite dan Engels. Dus lees ik vooral Engels. Als ik lees, want internet is een grote afleiding, die veel tijd vreet.
  Oh ja, en ik lees natuurlijk af en toe Frans voor, voor de kinderen. Gisteren Les vacances de petit Nicolas uitgelezen. Maar ook dat doe ik liever in het Nederlands, om hun woordenschat bij te houden. We wachten nu al met smart op de nieuwe Harry Potter.

 14. Harry Potter and the halfblood prince schijnt de titel te worden.
  Hoewel we geen kinderen hebben heb ook ik de boeken allemaal gelezen en kijk ik halsreikend uit naar het nieuwe deel.
  Maar nu moet ik aan het werk. Moet morgen mijn artikel inleveren en nog even de laatste foutjes er uit halen…………

 15. De Schaduw, ja prachtig, mijn vader had de complete serie en die is nu in mijn bezit, prachtig.
  En, Krek, er is niks mis met Enid Blyton……….
  Enne nog eentje, heel erg truttig, maar ik vond ze zalig en soms zelfs nog weleens: Sanne van Havelte, heerlijke vooroorlogse romantische verhalen, ik zwijmelde er helemaal bij weg.
  Eigenlijk lees ik alles wat los en vast zit, maar franse boeken, zover ben ik nog niet. Ik ben al blij als ik de Haute Anjou begrijp en de Arts et Decoration.

 16. Sanne van Havelte, daar moet ook nog iets van op zolder liggen. En van Leni Saris en Konsalik. Als dat ooit verhuisd moet worden naar FR……………..!

 17. ach, annemarie je moest eens weten….wij hebben een opslag van 70 m2 in ons gebouw en dat moet ooit eens onze slaapkamer worden,nog vol met dozen, waar van de helft boeken. het is vorig jaar allemaal ingepakt, maar het moet ook allemaal nog uitgepakt…..zucht, zucht………En het is mooi weer en ik wil gewoon in de zon met een boek, af en toe het zwembad in om af te koelen en dan zit ik hier achter een pc waar ben ik in hemelsnaam mee bezig……en ik moet de kozijnen nog in de beits zetten…en een keuken maken…. en mijn beeld af maken ……
  wat was het topic ook al weer…iets met het weer?????????

 18. Ach meisje toch.
  In Nederland kun je dan zeggen: geniet eerst even een dagje van het mooie weer. Maar met zo’n zomer als vorig jaar in FR komt er dan helemaal niets van je lijstje terecht.
  Dus sterkte ermee…………….