78 reacties op “weekend 23-24 en 25/07

 1. Onze hond(Golden Retriever) is 8 jaar en gaat altijd met ons mee naar ons huis in Frankrijk. Sinds 2 maanden hebben we nu ook 2 kittens.De discussie is nu in huis:Kunnen de katjes wel of niet mee op vakantie?

 2. Als je dat on-line zijn bedoelt. Ik werk in de IT. Zit dus bijna dag en nacht met een scherm voor mijn neus. Wat de katten betreft. Zijn lieve beesten daar niet van. Als ik ze niet had zou ik gek worden van de muizen. De hond is afwezig omdat wij beiden de hele dag werken. De katten blijven gewoon in Nederland. Een autorit van 12 uur kun je die beesten niet aandoen vindt ik. Als het nu eenmalig was ging het nog. Maar 6 x per jaar? Over huisdieren op vakantie, kijk eens op de site http://www.infofrankrijk.com/ Daar staat net als in het boek van Wim info over huisdieren.
  Robert 😀

 3. Gewoon de hele tijd met een scherm voor je neus zitten. 😀
  Ik zag op je website dat je je huis ook verhuurde, wordt dat niet uitgewoond??
  Robert.

 4. hoi Robert,
  daar hebben we het gisteravond ook nog even over gehad.Nee dat valt wel mee.We hebben de inrichting wel “Hufterproof”gemaakt.

 5. Dat is ook de reden dat we onze meubelen wel bij de Ikea gaan halen. We zagen nog een prachtige eiken keukentafel maar ik durf het niet aan.
  Robert 😀

 6. Ah joh, zo’n grote eiken kloostertafel, mooi doorleefd, die kan toch wel wat hebben? Wij stropen de vide greniers af en kopen oude rommel, met als groot voordeel dat dat over 10 jaar nog net zo weinig waard is. Terwijl dat spul van IKEA er over 10 jaar gedateerd uit ziet en niets meer waard is.

 7. ik ben het helemaal eens met Krek. Ik heb in 4 maanden tijd al mijn meubels gevonden bij een kringloopwinkel en bij kennissen en familie. Voor de inboedel van 2 huizen was ik ongeveer 500,- kwijt. 😀

 8. die meubels heb ik dus opgeslagen in mijn garage in Nederland en toen het huis helemaal gerenoveerd was zijn we er met een gehuurde vrachtwagen naar toe gereden.Daarvoor was ik ong. ook nog eens 500,- kwijt. Maar mijn huizen waren wel direct helemaal klaar 😛

 9. Jullie hebben best gelijk maar ik zit over 14 dagen in een leeg huis en heb toch snel een tafel en wat stoelen nodig. We willen niet 14 dagen gaan shoppen voor een tafel. (Het staat bij ons buiten kijf dat we die dingen in Frankrijk kopen en niet uit Nederland meenemen) Maar misschien is het toch niet onverstandig om eerst eens een dagje in Agen rond te kijken.
  Dan maar een dag langer op de grond slapen 😀
  Robert

 10. Robert wat zit je ook alweer, ik heb en lijst met 2e handswinkels in Bourgondie. Als je daar wat aan hebt geef dan je fax nummer door, zal ik hem faxen.
  Beesten?? Artis is d’r nix bij
  2 katten, 2 ratten, een hamster, een cavia, een konijn, een vis en een paard 😀

 11. Robert bij de LINKS saat ook een link met data van Brocantes in Bourgondië

 12. Robert, kun je anders niet achterhalen via Internetof er bij jou in de buurt Vide-greniers zijn in FR.?

 13. Ik heb dit keer een grote voorraad droppotjes gekocht bij het Kruidvat. Die kosten maar 0,89. Het gaat toch om het gebaar. Bovendien zijn mijn beide buurvrouwen al 85 en zijn ze blij met alles.Ik word dan weer onthaald met een mok (niettezuipen)koffie en heel veel koekjes… 😉

 14. Een lijst met brocantes in mijn deel van de Bourgogne vind je hier. Klik op “de bouger” of het kleine i-pictootje.

 15. Ik zit in een heel stuk zuidelijker, tussen Bordeau en Toulouse. in het uiterste zuidelijkste puntje van lot et Garonne. Maar ik heb bij de vorige bezoeken veel bordjes met Brocante langs de weg zien staan. We zullen ze eens gaan bezoeken.
  Robert

 16. ik merk dat je website aangepast is Robert, dan weet ik gelijk waar je zit en dan heb je ook nix aan de lijst van 2e hands winkels.
  beschouw je verblijf gewoon als kamperen met een stenen tent, luchtbedje mee enz 😉

 17. robert waar in de lot en garonne ik ben daar getrouwd in Esclottes een klein dorpje vlak bij Duras
  ga over 11 weken in Tursac wonen vlak bij Les Eyzies

 18. Vide-greniers kende ik nog niet. Goed idee, er zit er een bij mij in de buurt. Dat kamperen vindt ik niet erg. Zoals je op de website kan zien hebben we een koelkast, magnetron, kookplaats en klapstoeltjes. De houtkachel is 2 weken geleden geinstalleerd. Kunnen we er met kertsmis ook heen. We willen alleen op korte termijn een fatsoenlijke tafel in de keuken hebben om aan te kunnen eten en werken. Karin,Edwin. Ik zit ongever 120km meer zuidelijker in een heel klein dorp vlak bij Sos. Mariella, ik woon in het gooi, dus je bent niet toevallig mijn buurvrouw. 😀 . Ferry, we hebben Jenever voor hem en waarschijnlijk bloembollen voor haar.
  Robert S 😀

 19. Robert http://www.marktplaats.nl tafels en stoelen zat, zelf gratis zitten ze d’r tussen. als je de tafel uit elkaar haal kan hij met gemak mee in de auto neemt dan haast geen plaats in 8)

 20. Mariella en Robert, jullie mògen meeschrijven aan het vervolgverhaal!
  Krek, ook gij BRUTUS
  😉

 21. Ik zal dit weekend eens kijken of ik het verhaal een onverwachte wending kan geven. Verwacht echter niet teveel, ik ben beter in het schrijven van technische documentatie.
  Robert S 8)

 22. Krek, heb jij de W.I.E.online afgezet of is dat nu echt overleden??

 23. Ferry, krijg net een mailtje van WIE:
  Beste W.I.E. gebruiker,
  Zoals je waarschijnlijk weet heeft ilse media recentelijk W.I.E. overgenomen. Niet lang daarna hebben we de hele dienst naar de servers van ilse media verhuisd. De benodigde capaciteit daarvoor hebben we echter onderschat waardoor de kwaliteit van de W.I.E.-applicatie daalde. Je hebt dat kunnen merken doordat sites met W.I.E langzamer werden.
  Op dit moment hebben we dienst voor enige dagen uitgezet en zijn we bezig een structurele, schaalbare oplossing te bouwen. Daarmee zal je in de toekomst geen last meer hebben van verdwenen lijstjes of een trage website. Sterker nog we gaan de dienst alleen nog maar leuker maken!
  Dank je voor je geduld,
  Het W.I.E.-team

 24. Ferry, heel mooi bord, zij het wat te breed. Maar moet dat niet Café des Hollandais en France zijn? Voor mijn gevoel is dat altijd meervoud geweest.

 25. Jongens, moet je horen. Soms kijk ik bij Nedstat hoe mensen op Hollandais en France terecht gekomen zijn. Verbazingwekkend welke zoekwoorden soms tot een uitstapje naar ons vrolijk weblog leiden:
  http://www.google.nl/search?hl=nlie=UTF-8lr=lang_nlq=ongestelde meterspell=1
  http://www.google.nl/search?q=blote mensenhl=nllr=ie=UTF-8start=10sa=N
  http://www.google.fr/search?hl=frie=ISO-8859-1q=piscine ecologique calvadosbtnG=Recherchermeta=
  Ik zag zelfs een keer Klussen met Ferry langskomen!
  Waar ik dan weer niet van kan slapen is natuurlijk de vraag: “Wat is een ongestelde meter?”
  Hé, maar dit even tussendoor, want ik heb mijn lieve vrouw beloofd dat ik wat meer tijd met haar zou doorbrengen en wat minder met mijn Imac.
  *klok in één teug mijn petit rouge achterover en begeef me naar de deur*
  WEEKEND!

 26. Alleen maar even melden, we zijn er nog wel, lees af en toe wat er hier gebeurd, maar ben verder erg druk met 15 man/vrouw/kind en 2 honden visite en dan wij zelf nog met 4 honden, man/vrouw en 3 kinderen en niet te vergeten onze 4 kippen, de haan en onze spaanse kat.
  A.s. zondag is iedereen weer vertrokken, hebben we weer een beejte tijd voor onszelf 8)

 27. Om op het onderwerp terug te komen:ik ben een heel veelzijdig mens,zowel hondenmens(onze bejaarde,poeslieve Bouvier Brenda),kattenmens(onze ook al oude rode je weet wel kater Piep,en onze twee spierwitte kittens Sneeuw en witje,ook wel Blanche en Neige genaamd)als ook nog koeienmens(daar zijn er hier heel veel van dus noem ik geen namen).Verder ben ik gek op paarden maar die heb ik niet,helaas.Met ezels heb ik niets(waarschijnlijk omdat ik er zelf een ben).
  En Krek,ooit heb zo ongeveer alle antieke meubelen die er in onze familie te vinden waren gekregen(ik heb het dan niet over oude troep maar echt mooie dingen)en dat gecombineerd met Ikea meubelen,die vanwege de strakke vormgeving tijdloos zijn,je wilt niet weten hoe mooi dat kan zijn! 😀 😛

 28. Ik heb die combinatie meer gezien, antiek en modern door elkaar heen. Zoals in een prachtig gerestaureerd huis een strakke moderne keuken. Prachtig is dat, vult elkaar erg goed aan.
  Robert S

 29. @ Ferry . Het nieuwe café -uithangbord ziet er goed uit. Ik zou het niet kunnen, maar ik ben dan ook een computer-nerdinnetje. Ik weet niet eens hoe ik de emoticons aan moet klikken ! Eén dingetje, ” Café du hollandais” is grammaticaal helemaal juist , alleen, het lijkt net of de dames nu niet welkom zijn Dat kan toch niet je bedoeling zijn, Ferry ?. Als je de suggestie van Krek opvolgt ” des Hollandais “, dan zijn de dames erbij inbegrepen. Oké ?
  @ Krek : Waarom is er op Frankrijk forum geen link gemaakt naar deze gezellige site ? Ruzie met de webmaster van FF ?

 30. De basis is het donkere eiken,met een oranje/rode gloed van het antiek.Dit heb ik gecombineerd met kersenkleurige(Billy,van Ikea)boekenkasten.De kleur van het antiek komt terug in de vloer en onze leren bank(van Ikea zit alsof hij op maat gemaakt is).Dit alles ton sur ton.Verder is onze vitrinekast berken,heel licht dus,wat weer heel erg mooi combineerd met de salontafel(zwart ijzer en glas).De meubelen voor audio en video apperatuur zijn zwart.Het behang is groen en dat komt weer terug in de kleur van de eetkamerstoelen.Als je dit zo leest is het een allegaartje maar als je het ziet….heeeel erg mooi! 😀

 31. @Yinda,
  Nee, zeker geen ruzie met Frankrijkforum. Wij komen uit FF voort en vullen hen aan. Dat wil zeggen dat alle kletspraatjes waar ze daar niet op zitten wachten hier uiterst welkom zijn.
  In principe doen ze bij FF niet aan gratis links. Maar ik weet zeker dat als ik Hans eens lief aankijk dat hij dan best genegen is. Hans? Lees je mee?
  Verder kun je natuurlijk – als een discussie daar weer eens dreigt te ontsporen – bij FF de suggestie opperen hier in het café verder te gaan. Met als grote voordeel dat ík hier reacties die me niet bevallen gewoon in de prullenbak kan flikkeren.
  @Monique: lijkt me prachtig, die kersenkleurige Billy met de lichte berken vitrinekast, dat zwarte glas van de salontafel en het groene behang. Heet je toevallig Des Bouvrie van achteren?

 32. maar om even terug te komen op de vraag: ik ben gewoon een dierenmens en gek op nutteloze ezels………
  wat inrichting betreft ik rommel en schuif wat spul bij elkaar en dan ziet het er wel aardig uit….paarse bank, rode bank, gouden boekenkast, zilveren tafel, antieke kast…..

 33. Dat ben ik niet met je eens, Marjan. Ik rommel en schuif ook wat spul bij elkaar en dan ziet het er echt voor geen meter uit!
  Het schijnt overigens dat ezelvlees best lekker is. Wat ik alleen nooit begrepen heb is waarom ze het een ‘lastdier’ noemen. Ze balken een beetje en als ze met volle bepakking over de weg lopen kunnen ze ook in de weg lopen, maar om nou te zeggen dat je echt last van ze hebt, dat vind ik toch te zwaar uitgedrukt.

 34. sorry, krek, maar bij mij werkt schuiven en rommelen wel.;)
  En ik vind dat je ezels niet moet eten, ezels zijn gewoon een soort zen………..

 35. Als het voor je wegloopt moet je het niet eten. Zei mijn oude zeer wijze moeder altijd…
  Robert

 36. Tja, het kan nu eenmaal niet altijd feest zijn. Gasten, uitjes… wellicht dat we na de zomer de bezoekfrequentie aan RF wat op kunnen schroeven? We houden het contact warm (waakvlammetje desnoods), dan komt het allemaal goed.

 37. Trouwens, op weblogs is het in het weekend altijd stil. En moet je voor de gein eens bij de concurrentie gaan kijken. Het hurktoiletweblog bijvoorbeeld heeft hele interessante items, wel vier per dag, maar geen enkele reactie. Dus dan mogen wij nog in onze handen knijpen!
  @Robert
  Tuurlijk wel, een onlinelife! Virtueel recreëren is helemaal da bomb in 2004.

 38. Noem je dat recreëren?. Toch wel mooi allemaal. Ik was jaren geleden een van de eerste met internet. Niemand wist nog wat email was. Eergister zat ik met mijn laptop in de tuin tegelijkertijd op dit log en te kletsen met iemand in Seatle. Het blijft wonderbaarlijk. 😀
  Het wordt hier in Holland weer zo”n typische bewolkte druildag. Nog 14 dagen, dan ben ik weer thuis.
  Robert 😉

 39. Hallo, ik lees net het boek “Waarom de fransen zo frans zijn”en daarin staat dat het /not done/ is om (rechtstreeks) naar iemands naam en beroep te vragen. Is dat echt zo of is het gechargeerd weergegeven in het boek?
  Groeten Rene – die zich zorgen maakt hoe hij nu aan de naam van dat mooie meisje boven de l’Arc Triomphe komt…

 40. Ik kleur nu langzaam groen van jaloezie 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁

 41. René,
  Je bent buitenlander. Dit betekent dat je veel meer mag dan de gemiddelde Fransman. als je al Frans spreekt, moeten ze niet zeuren dat je een beetje direct bent.
  Als je iemand wilt leren kennen, dan kun je gewoon op haar afstappen, je hand uitsteken en zeggen:”Bonjour. Permettez-moi de me présenter. Je suis René Smit, enchanté.”
  Als het goed is, krijg je haar naam dan meteen terug. Of ze wendt zich walgend af. Maar dan weet je ook meteen waar je aan toe bent.
  Vind je het beroep belangrijk?
  Dan kun je het natuurlijk altijd vragen. Als je je vraag vooraf laat gaan door het handige zinnetje: “Sans indiscrétion, mais… (êtes-vous mannequin?) kom je heel ver. Probeer het anders eens met: …est-ce que ja vous ai vu sur Star Academy? … vous venez souvent ici? … Aah, cette vue, presqu’aussi belle que vous!”.
  Wat je boek betreft:
  Het is heel onbeleefd om lezers via een boek voor te schrijven hoe zij zich dienen te gedragen.

 42. @ Krek : wat jammer dat ik jou niet 15 kilos eerder heb leren kennen !
  @ René : De versierzinnetjes van Krek zijn wel leuk , maar of de gemiddelde vrouw/meisje daarin trapt ?!

 43. Zulke boeken zijn natuurlijk een gids, niet een voorschrift. Zo dwingend als ik het schrijf, staat het er ook trouwens niet… Maar hoewel het boek beetje saai is (het is ook zo dik), is het al zappend heel goed te doen…

 44. @Yinda: ja, ik ben inderdaad wat te stevig, maar ik ben hard aan het lijnen en 10 van de 15 zijn er af. (zie ook Mijn Buik en Ik
  @ René: Bij de wat steviger dames kun je altijd nog openen met: “Pouvez-vous faire deux pas à gauche, s’il vous plaît, vous bloquez La Tour Eiffel!”

 45. @ Krek , wel lief dat je het zo persoonlijk opvat. Misschien geldt die 15 kilos wel voor de aangesproken dame in kwestie. Overigens, die buik van jou mag geen naam hebben…..
  Als René jouw zin gebruikt t.av. het blokkeren van de Tour Eiffel, dan kon het wel eens een Nederlandse of een Duitse zijn. Franse vourwen tot ca. 50 jaar zijn naar mijn idee nooit echt heel dik Of misschien ken jij veel ” bemiddelde ” vrouwen in Frankrijk ?..

 46. Nou er lopen er hier letterlijk ‘rond’ die je kunt betitelen als ‘vrouw van de wereld’, want ze zien er globaal net zo uit als een wereldbol, in bloemetjesjurk, met witte lakceintuur als evenaar. Echt tonnetjes, die zich voortbewegen. “Avec la molesse d’un jeune éléphant”, zoals Baudelaire dat zo mooi zegt. Dus dan is 15 kilo te zwaar echt verwaarloosbaar.

 47. Nou we zijn net weer ‘thuis’ in NLna 10 dagen ‘thuis’ in FR.
  En ik probeer me altijd in te houden in FR met direct zijn, maar het is mijn ervaring dat ze je zelf de hemd van het lijf vragen. Vooral ouderen. Hoezo niet direct? Maar geeft niet hoor kheb niks te verbergen.
  Maar als je onderweg zo’n oud baasje tegenkomt die na het praatje over het weer meteen weet te melden:
  “Ah vous êtes aussi grosse comme ma petite fille”, dan denk ik wel: hoezo niet direct?
  😀

 48. Mijn ervaring is dat mannen onder elkaar makkelijk praten over het werk dat ze doen, maar dat het onder vrouwen echt erg onbeleefd is om het daarover te hebben. Ik ben dan altijd de onbeleefde buitenlander die daar gewoon over begint, want ik ben van nature erg nieuwsgierig en dat leg ik ze dan ook maar uit dat de nederlanders allemaal heel erg nieuwsgierig zijn en alles willen weten. 8)
  Het favoriete gespreksonderwerp van de fransen is trouwens eten……….of gooi ik nu een open deur in?

 49. Krek, bedankt voor je zinnetjes. Ik had nog een artikel uit een mannenblad liggen met een hele boel zinnetjes. Deze dus ingescand en ge-OCR’d. Alleen voor 18+, niet voor tere zieltjes en niet voor werk: ge zijt gewaarschuwd: http://www.yepcheck.com/vocabulaire_dixhuit_plus.doc
  Verder is het artikel minstens tien jaar oud, dus er zal wel ondertussen wat bijgekomen en afgegaan zijn…

 50. Mmm.. vreemd, ik heb AVG met een net geupdate virusscanner, en hij geeft geen virussen aan. Welk virus geeft hij aan? Of misschien staat je scanner heel scherp afgesteld?

 51. nu moet je niet te technisch worden, ik kan alleen zien dat er iets zit en hoe dat dan verder zit weet ik niet, daar heb ik een IT man voor in huis, ik zal hem vragen of hij er even naar kijkt dan laat ik het je wel weten

 52. oh………eh……sorry, ik had weer eens iets niet goed gelezen. Er kwam een waarschuwing voor iets anders (voor technische uitleg moet je bij mijn ega zijn) en niet een virus….Maar ja…..met een IT man in huis die altijd maar loopt te hameren op het feit dat ik mijn virusscanner moet updaten….neem ik alles voor virus aan als het anders gaat dan gewend……………….maar feit blijft ik heb gewoon weer eens iets niet goed gelezen 8)