78 reacties op “weekend 23-24 en 25/07

 1. Tja, het kan nu eenmaal niet altijd feest zijn. Gasten, uitjes… wellicht dat we na de zomer de bezoekfrequentie aan RF wat op kunnen schroeven? We houden het contact warm (waakvlammetje desnoods), dan komt het allemaal goed.

 2. Trouwens, op weblogs is het in het weekend altijd stil. En moet je voor de gein eens bij de concurrentie gaan kijken. Het hurktoiletweblog bijvoorbeeld heeft hele interessante items, wel vier per dag, maar geen enkele reactie. Dus dan mogen wij nog in onze handen knijpen!
  @Robert
  Tuurlijk wel, een onlinelife! Virtueel recreëren is helemaal da bomb in 2004.

 3. Noem je dat recreëren?. Toch wel mooi allemaal. Ik was jaren geleden een van de eerste met internet. Niemand wist nog wat email was. Eergister zat ik met mijn laptop in de tuin tegelijkertijd op dit log en te kletsen met iemand in Seatle. Het blijft wonderbaarlijk. 😀
  Het wordt hier in Holland weer zo”n typische bewolkte druildag. Nog 14 dagen, dan ben ik weer thuis.
  Robert 😉

 4. Hallo, ik lees net het boek “Waarom de fransen zo frans zijn”en daarin staat dat het /not done/ is om (rechtstreeks) naar iemands naam en beroep te vragen. Is dat echt zo of is het gechargeerd weergegeven in het boek?
  Groeten Rene – die zich zorgen maakt hoe hij nu aan de naam van dat mooie meisje boven de l’Arc Triomphe komt…

 5. Ik kleur nu langzaam groen van jaloezie 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁

 6. René,
  Je bent buitenlander. Dit betekent dat je veel meer mag dan de gemiddelde Fransman. als je al Frans spreekt, moeten ze niet zeuren dat je een beetje direct bent.
  Als je iemand wilt leren kennen, dan kun je gewoon op haar afstappen, je hand uitsteken en zeggen:”Bonjour. Permettez-moi de me présenter. Je suis René Smit, enchanté.”
  Als het goed is, krijg je haar naam dan meteen terug. Of ze wendt zich walgend af. Maar dan weet je ook meteen waar je aan toe bent.
  Vind je het beroep belangrijk?
  Dan kun je het natuurlijk altijd vragen. Als je je vraag vooraf laat gaan door het handige zinnetje: “Sans indiscrétion, mais… (êtes-vous mannequin?) kom je heel ver. Probeer het anders eens met: …est-ce que ja vous ai vu sur Star Academy? … vous venez souvent ici? … Aah, cette vue, presqu’aussi belle que vous!”.
  Wat je boek betreft:
  Het is heel onbeleefd om lezers via een boek voor te schrijven hoe zij zich dienen te gedragen.

 7. @ Krek : wat jammer dat ik jou niet 15 kilos eerder heb leren kennen !
  @ René : De versierzinnetjes van Krek zijn wel leuk , maar of de gemiddelde vrouw/meisje daarin trapt ?!

 8. Zulke boeken zijn natuurlijk een gids, niet een voorschrift. Zo dwingend als ik het schrijf, staat het er ook trouwens niet… Maar hoewel het boek beetje saai is (het is ook zo dik), is het al zappend heel goed te doen…

 9. @Yinda: ja, ik ben inderdaad wat te stevig, maar ik ben hard aan het lijnen en 10 van de 15 zijn er af. (zie ook Mijn Buik en Ik
  @ René: Bij de wat steviger dames kun je altijd nog openen met: “Pouvez-vous faire deux pas à gauche, s’il vous plaît, vous bloquez La Tour Eiffel!”

 10. @ Krek , wel lief dat je het zo persoonlijk opvat. Misschien geldt die 15 kilos wel voor de aangesproken dame in kwestie. Overigens, die buik van jou mag geen naam hebben…..
  Als René jouw zin gebruikt t.av. het blokkeren van de Tour Eiffel, dan kon het wel eens een Nederlandse of een Duitse zijn. Franse vourwen tot ca. 50 jaar zijn naar mijn idee nooit echt heel dik Of misschien ken jij veel ” bemiddelde ” vrouwen in Frankrijk ?..

 11. Nou er lopen er hier letterlijk ‘rond’ die je kunt betitelen als ‘vrouw van de wereld’, want ze zien er globaal net zo uit als een wereldbol, in bloemetjesjurk, met witte lakceintuur als evenaar. Echt tonnetjes, die zich voortbewegen. “Avec la molesse d’un jeune éléphant”, zoals Baudelaire dat zo mooi zegt. Dus dan is 15 kilo te zwaar echt verwaarloosbaar.

 12. Nou we zijn net weer ‘thuis’ in NLna 10 dagen ‘thuis’ in FR.
  En ik probeer me altijd in te houden in FR met direct zijn, maar het is mijn ervaring dat ze je zelf de hemd van het lijf vragen. Vooral ouderen. Hoezo niet direct? Maar geeft niet hoor kheb niks te verbergen.
  Maar als je onderweg zo’n oud baasje tegenkomt die na het praatje over het weer meteen weet te melden:
  “Ah vous êtes aussi grosse comme ma petite fille”, dan denk ik wel: hoezo niet direct?
  😀

 13. Mijn ervaring is dat mannen onder elkaar makkelijk praten over het werk dat ze doen, maar dat het onder vrouwen echt erg onbeleefd is om het daarover te hebben. Ik ben dan altijd de onbeleefde buitenlander die daar gewoon over begint, want ik ben van nature erg nieuwsgierig en dat leg ik ze dan ook maar uit dat de nederlanders allemaal heel erg nieuwsgierig zijn en alles willen weten. 8)
  Het favoriete gespreksonderwerp van de fransen is trouwens eten……….of gooi ik nu een open deur in?

 14. Mmm.. vreemd, ik heb AVG met een net geupdate virusscanner, en hij geeft geen virussen aan. Welk virus geeft hij aan? Of misschien staat je scanner heel scherp afgesteld?

 15. nu moet je niet te technisch worden, ik kan alleen zien dat er iets zit en hoe dat dan verder zit weet ik niet, daar heb ik een IT man voor in huis, ik zal hem vragen of hij er even naar kijkt dan laat ik het je wel weten

 16. oh………eh……sorry, ik had weer eens iets niet goed gelezen. Er kwam een waarschuwing voor iets anders (voor technische uitleg moet je bij mijn ega zijn) en niet een virus….Maar ja…..met een IT man in huis die altijd maar loopt te hameren op het feit dat ik mijn virusscanner moet updaten….neem ik alles voor virus aan als het anders gaat dan gewend……………….maar feit blijft ik heb gewoon weer eens iets niet goed gelezen 8)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *