Wereldmeeting Eendenvrienden

Ik sprak al eerder de hoop uit en die is nu werkelijkheid geworden: de 19e World Meeting voor de Eendenvrienden 2011 vindt plaats in Frankrijk en wel van 26 – 31 juli in Salbris (Loir-et-Cher ). Het stadje heeft 6000 inwoners en de organisatie verwacht 4000 – 5000 deux chevaux, vermenigvuldig dat maar met 2 , dat betekent dat Salbris plotseling driemaal zoveel mensen gaat herbergen.

Inschrijven kan op deze site. maar ik hoorde al van de Nederlandse Eendengroep dat de betaling van 80 euro niet helemaal soepel verloopt, wat waarschijnlijk te wijten is aan de grote hoeveelheid inschrijvers die dat allemaal tegelijk willen doen.

Vlak bij het stadje is een 60 hectaren groot terrein met wc’s en andere sanitaire voorzieningen beschikbaar, waar iedereen z’n 2cv kan parkeren. Elke avond feest, muziek, onderdelen uitwisselen, bier drinken, dansen en hangen, kraampjes met eten en drinken enzovoorts. Na afloop van de Meeting kan iedereen desgewenst nog een week door Frankrijk crossen “om alle rijkdommen van Frankrijk te ontdekken”. Het is maar 2 uur rijden van ons vandaan, dus ik ga kijken of ik een paar eendenvrienden van mijn lokale club zo gek kan krijgen, dat ze een dagje met me meegaan.

Let ook even op vooral het wonderlijke Nederlands van de site, ik citeer: “..een streek die beroemd is voor de vijvers, wouden en echte wilde fauna maar ook voor de gastronomie en de levenskunst.” Vijvers weet ik niet, maar wouden en echte wilde fauna wil toch iedereen meemaken, of niet soms?

Zou er wel genoeg benzine zijn?

De site van de Meeting

de internationale Eendenorganisatie

Mijn eigen clubje in de Creuse

Wikipedia over Salbris

Reacties zijn gesloten.