What’s on in Mâcon?

Oplettende lezertjes weten dat wij in de zomer ons huis verhuren, opdat we ons een appartement in Mâcon (71000) kunnen veroorloven. Nu is het zover, en zitten we weer een week of 8 à 10 in de hoofdstad van de Saône et Loire. Wegens te druk met werk heb ik de happening rond de Tour de France – Mâcon was vertrekstad – aan me voorbij laten gaan. Maar nu we er permanent zitten probeer ik zo veel mogelijk cultuur mee te krijgen. Gisterenavond naar een jazz-concert en vanavond naar een… Jazzconcert. Gratis in de open lucht. Het is het jaarlijkse Jazz-festival van de Crescent Jazz Club hier ter stede. Vanavond was het trouwens top, een concert van de band van drummer Brian Blade: de Brian Blade Fellowship.

Morgen weer jazz, als je jongeren die deze week stage hebben gelopen een concert geven. Dit gebeurt allemaal in de open lucht, aan de kade van de Saône. Hele avond de straat afgesloten verkeer omgeleid. Niet kinderachtig.

Nu is Mâcon sowieso een stad die in de zomer veel doet om de boel te animeren. Ze noemen het ‘été frappé‘ en het komt neer op heel veel concerten, theater en dansvoorstellingen, grotendeels gratis of goedkoop. Binnenkort een drive-in movie met de musical ‘Grease’ en deze zomer ook nog het internetsterretje Irma uit Mozambique. Kortom, we zijn er niet rouwig om dat we ons huis in het midden van nergens moeten missen. Wij genieten van everything that’s on in Mâcon.

Zie ook ‘Sortir à Mâcon

Reacties zijn gesloten.