Wie het laatst loeit…


Vorig jaar had La Vache qui rit, wereldberoemde kaasfabrikant uit het naburige (bij mij tenminste) Lons-le-Saunier nog weinig reden tot vrolijkheid. Het ging slecht en er moesten misschien zelfs mensen uit. En toen kwam het ook bij Hollandais en France regelmatig over de tong gaande South Beach Diet, dat gretig gebruik maakt van de light-variant van dit oerfranse zuivelproduct. En ja hoor, ondanks de anti-Franse sentimenten in Amerika rolt iedereen er over elkaar heen om de ronde pakjes van The Laughing Cow uit de schappen te plukken. De transatlantische omzet steeg met 250% en er worden overuren gedraait om aan de behoefte te voldoen. Volgens dit persbericht gaan er nu wereldwijd elke minuut 7500 porties over de toonbank.
Trouwens, als je je buren in Frankrijk aan het lachen wil maken, probeer ze dan de Nederlandse vertaling van La Vache qui rit te leren. Voor hen klinkt het woord ‘lachende’ alsof de koe antiperistaltische bewegingen maakt.

17 reacties op “Wie het laatst loeit…

 1. Hé hé…..maandag begonnen met SB en er is al 5 pond af (en ik laat mijn rode wijn niet staan, wat eigenlijk wel zou moeten)

 2. Wow, Dineke, wat goed!!!!! Dan ga ik het ook maar eerst proberen 😉 Dan toch maar die stervensdure lachende koe gaan kopen…….

 3. Tis best te doen, Marjan.
  Ik had in het begin wat moeite met het glas tomatensap, maar ik begin het nu zelfs lekker te vinden. En sinds ik in het bezit ben van de Tokkies (er is nu overigens een hele rel over de echte, want niemand wil ze als buren) elke ochtend verse eitjes.
  Ik heb het boek gekocht, maar hou me niet aan de menu’s, ik kijk alleen in de lijst met verboden dingen en daar blijf ik vanaf (behalve de wijn dan ;))

 4. Dineke, weet jij waar ik die lijst met verboden dingen kan vinden. Op het web dan? Ik heb geen zin om een boek te kopen waarvan ook ik de recepten niet zal gebruiken. Met Atkins schiet het niet echt meer op. Ik blijf maar rond de 90/91 hangen.

 5. Overigens hebben wij La Vache qui rit light niet kunnen vinden in het land van oorsprong! Schande!!! Gelukkig heeft ome Appie ze wel en zelfs in de aanbieding deze week.

 6. Zwaktebod, Peter, want “Lijst van verboden dingen” levert 0 (nul) hits op. En daar was ik nu juist naar op zoek. Gelukkig heeft Dineke mijn inmiddels een plagiaatlijst gestuurd, waar ik heel aardig mee uit de voeten kan.

 7. Ik geloof dat Peter het niet helemaal heeft begrepen. We zijn niet op zoek naar doping of eetlustremmers 😉

 8. overigens Krek: wellicht ten overvloede, alle suikers zijn strikt verboden. In fase 2 komen daar dan wel weer de fruitsuikers (= -ananas /bananen /fruit-in-blik- rozijnen /watermeloen) en chocola (80%, net als bij Montignac), en -in mindere mate- de fruityoghurts bij.

 9. Dineke, ik mag toch hopen dat je bedoelt dat je infase 2 wél fruit mag, maar nou weer net geen bananen, ananas. watermeloen enz. Je begint met wat bessen (zwarte, rode, veen, whatever) en als je dat geen extra kilo’s oplevert ga je rustig verder met peer, perzik, appel enz. Maar er blijven verboden vruchten!

 10. @ Hanneke, ja ik schrijf toch -ananas etc. De rest van de toegestane suikers komen dus van ander fruit. Maar ik geef toe dat ik het wat cryptisch heb opgeschreven 😉

 11. vanmorgen voor het eerst weer op de weegschaal
  – 9 pond !!!!!! en dat sinds 6 september.
  Eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat ik super zin heb in een knapperige korst brood. Nog even volhouden