Woef!

Om te bewijzen dat ik er werkelijk álles voor over heb om jou, waarde bezoeker van Hollandais en France, nuttige links te bezorgen, vandaag een linktip die wat mij betreft de normale plichtsbetrachting verre overstijgt. Tientallen pagina’s over de rassen (in het Frans!), de verzorging, de ziektes en weet ik veel wat nog meer van ’s mans beste vriend: het stinkende, knagende, ruftende, blaffende en schijtende Untertier HOND.

14 reacties op “Woef!

 1. En meteen mijn woeste wilde dank, heer Krek!
  Aangezien mon mari en ik een CHdH voor mensen met honden willen beginnen, is dit een zeer nuttige. Al was het alleen maar om alle hondenterminologie in het Frans te leren kennen….en wellicht later voor advertentie doeleinden.
  Dank, dank, dank.
  Hanneke.

 2. Ik heb wat op het oog met veel stallen. Misschien voor een hondenkennel!?

 3. Een ChdH voor mensen met honden? Hierbij mijn diepste medeleven, ook voor jullie buren. Maar toch bedankt voor je reactie. Het is leuk te merken dat ik hier niet voor de kat zijn hond leuke linkjes aan het zoeken ben.

 4. krek, mocht je trek krijgen, ik heb er hier 4 rondlopen van een ouwe taaie van 10 tot jong vers vlees van een maand of 5

 5. Buren, buren? Welke buren? Mallerd. Het dichtstbijzijnde huis ligt op ruim een kilometer. Het dichtstbijzijnde dorp op 7 kilometer. Een aantal hectares eigen (bos)grond voor de vierpoters en hun ontlasting. Manlief verheugt zich nu al op de motor-met-poepzuiger. Moet kunnen, toch?
  Ik heb overigens altijd horen verluiden dat kat naar konijn smaakt. Eén ding is zeker: bij ons vinden de gasten ondanks een ChdH en TdH géén hond in de pot!

 6. Zelden zo’n sic topic gelezen!.En Krek zeg niet dat ik me moet gedragen en anders maar weg moet blijven,want dit is echt walgelijk!
  Monique

 7. Jaaaa, Hanneke, zo’n motor heet volgens mij een Caninette! Was een primeur voor Parijs, ooit.
  Maar goed, ben blij dat jullie voldoende fatsoen hebben om een uithoek op te zoeken voor je hondse gasten. Er zijn namelijk ook mensen die lak hebben aan de privacy van anderen en met een troep ongegeneerd de eigen domheid uitkeffende canineflaten op andermans lip gaan zitten.
  Bovendien merk ik, Hanneke, dat je beschikt over een gezonde dosis humor (met dat ‘mallerd’ had je mij in één keer plat). Mag ik je daarom van harte welkom heten op Hollandais en France en de wens uitspreken dat je ons nog vaak met je aanwezigheid zult vereren? Iemand als jij is zelfs in gezelschap van een hond (mits aangelijnd) gewoon welkom.
  Monique, volgens mij ben jij zelfs aangelijnd niet te harden in welk gezelschap dan ook. Bij dezen mijn medeleven met Willem en Anna, die moeten leren leven met een volslagen van humor gespeende huisgenoot.
  Overigens, Monique, zelf heb ik maar lieffst zes honden (één ouderpaar en vier pups). Ik heb in navolging van een directief van de Chinese regering gekozen voor St. Bernards, omdat die makkelijk te fokken zijn, relatief weinig bewegen en daardoor een uitstekende vleesopbrengst geven in relatie tot de investering in hondenvoer.
  Maar konijntjes, lammetjes en koetjes komen bij ons niet op tafel, dat vind ik zielig.

 8. Dank voor je hartelijke welkomstwoorden, Krek. Overigens zit ik hier een beetje vals te spelen: wij zitten nog niet in Frankrijk maar in (een op dit moment lekker zonnig en warm)Nederland. Nog een half jaartje en dan gaat het echt gebeuren.
  Eerst dat mooie, geïsoleerd liggende huis kopen en dan gaat het roer echt om. En dan maar hopen dat de verkoop van ons huis genoeg opbrengt voor een mooie tweedehands caninette (haha, wat een woord!). Anders is het wel heel sneu voor mannie, dan wordt het handwerk.
  En bij de weg: mijn honden zijn zó braaf, die kunnen gewoon onaangelijnd mee. Zelfs op deze licht anarchistische vrijplaats.

 9. Oh, maar dan moet je eens op Frankrijkforum kijken. Daar is een wanhopige journalist van Top Santé al maanden bezig met het vinden van een leuke jonge vrouw bij wie het roer om gaat. En ook eentje van de EO. Misschien ene mooie manier om je chdh te promoten? Zit je meteen tot aan je nek toe tussen de blije baasjes.

 10. Ik maak reeds dankbaar gebruik van het forum! Die journalist van Top Santé hoeft helaas niet bij mij te zijn: ik ben te oud voor de doelgroep. En verkeer helaas ook niet top in santé.
  Voor de EO zijn wij wegens het bezigen van té veel krachttermen ook niet echt geschikt, vrees ik. Nog afgezien van de principiele bezwaren die ik tegen die club heb. En stel je voor dat ik allemaal pijnlijk positieve, Jezus-blije baasjes krijg? Moet er toch niet aan denken, eerlijk gezegd.

 11. Gelijk heb je. Stom dat ik daar niet aan gedacht heb. Zo’n zijïge pluis die dan zegt: “Excuseer, maar Bello drinkt alleen wijwater.” Of die zijn beestje heeft geleerd om twee minuten in dankbaarheid te wachten alvorens op zijn voer aan te vallen.