Zorro in een nieuw jasje

De afgelopen weken heb ik hard gewerkt aan de verdere verbetering van Zorro Immo. De wat onlogische menustructuur, met onder meer onklikbare kopjes, is aangepast en ook de vormgeving wat meer naar mijn zin. Wat warmer, spannender. Toen Zorro Immo in eerste instantie ontwikkeld werd, gebeurde dat onder de stress en de tijdsdruk van een verboden verklaarde Immogo. Nu hebben we de tijd genomen om het wat beter te doen.

Naast de uiterlijke veranderingen is er onderhuids ook het een en ander verbeterd. Zo is de hoeveelheid code met 30% afgenomen (de site zit efficiënter in elkaar) en kan ik nu automatisch rekeningen laten genereren voor de door de klant bestelde plaatsing en vertalingen. Verder hebben we de mogelijkheid toegevoegd voor de verkopers om extra ‘exposure’ bij te kopen. Het gebeurde me regelmatig dat mensen vroegen hoe ze op de voorpagina terecht zouden kunnen komen, of bovenaan de lijst met laatste huizen.

Dat laatste was natuurlijk onmogelijk, want alleen het laatste huis kan het laatste huis zijn. Wel kunnen er nu op de voorpagina huizen in het zonnetje gezet worden. De bedoeling is dat ik deze vier plekken straks ga verkopen aan maximaal 8 eigenaren. Die acht huizen worden dan ‘at random’ op de vier plekken getoond.

Daarnaast komt er de mogelijkheid om in de eigen regio bovenaan de lijst te komen. Als een zogenaamde ‘featured’ advertentie. Nu is het nog het goedkoopste huis dat bovenaan staat.

Het betalingssysteem voor deze extra opties is nog niet af, maar ik hoop er snel mee aan de slag te kunnen.

Oh ja… er zijn ook wat hoofdstukken toegevoegd. Bijvoorbeeld met achtergrondinformatie over huizen zoeken en het koopproces. En een hoofdstuk over internetoplichters. Tot nu toe alleen in het Nederlands en (deels) Engels. Het Frans moet ik nog doen, maar dat is iets lastiger voor me. En dan moet ik ook mijn Duitse partner nog even zo ver zien te krijgen dat ze de vertalingen in haar moedertaal wil verzorgen.

Hoe dan ook zit er beweging in ZZZZorro Immo!

Reacties zijn gesloten.