Gratis kunst

Helaas. Hollandais en France heeft een ‘bladformule’. We hebben met elkaar afgesproken dat we alleen maar onderwerpen aansnijden die met Frankrijk te maken hebben. Op zich is dat niet erg, maar soms is het toch ook een akelige beperking. Bijvoorbeeld als je eens enthousiast over iets bent, dat eigenlijk niks met Frankrijk te maken heeft. Zoals het Nederlandse digitale kunsttijdschrift Cosimo, uitgegeven door Joachim Smit, met wie ik 35 jaar geleden op school zat. Volgens mij hebben we in 1972 zelfs van dezelfde lerares (Mme Sauvage) Franse les gehad. Reden genoeg voor een stukkie, lijkt me.

Maar alle gekheid op een stokje, dat Cosimo biedt werkelijk bijzonder veel waar voor zijn geld. Het is namelijk helemaal gratis en staat boordevol goed geschreven, interessante en rijk geïllusteerde artikelen over kunst. Er zit elke keer een soort van rode draad in, en dit keer is dat ‘lust’, geloof ik. Of zin, dat kan ook. Het gaat over Leda en de Zwaan in de kunst, over kunstwerken gemaakt van voedsel, over de Mona Lisa en over moderne dans in de kunst. Verder een juichend stuk van Paul Mertz over de nieuwe dépendance van ‘Le Hermitage’ in het oude Amstelhof (voormalig bejaardenhuis aan de Amstel).

Nou ja, kijk zelf maar. En als ik je een tip mag geven, schrijf je dan in als abonnee. Dan krijg je telkens bericht als er een nieuw nummer uit is. Had ik al gezegd dat het gratis is?

Reacties zijn gesloten.