22 reacties op “Aaaaah, een huis in Frankrijk: dat willen wij ook!

 1. Ja, ik bedoelde ook meer ‘binnen’ in het leven – en bijna de ziel – van de échte Francofielen. De overtuiging en bezieling waarmee deze mensen hun soms weerbarstige huis te lijf gaan vind ik inspirerend.

 2. Ik zou zeggen, kijk even op onze website, volgens mij staan daar ook binnen foto’s op.
  Trouwens ik wil foto’s van mensen, hoe zien mensen eruit die naar frankrijk gaan, is er een uiterlijk overeenkomst?….Is er een innerlijk overeenkomst?….dat soort dingen, dat wil ik weten.8)

 3. Dus we zijn het nu eens: we vinden op Hollandais en France vele binnen- én buitenfoto’s.
  Volgens mij lijken juist alle níet naar Frankrijkgangers op elkaar. Een vriend des huizes zei het gisteren tijdens de BBQ zo: “Al die leraren, die in hun lerarenkamertjes zitten fantaseren hoe het zou zijn om een huisje in Frankrijk te hebben en het heel idyllisch voorstellen. En die elk jaar weer gaan zoeken naar dat romantische huisje voor 30.000 euro, goed bewoonbaar, met stevig dak, maar nog een beetje opknapwerk, midden tussen de lavendelvelden, met zo’n krom buurmannetje dat elke keer groenten uit eigen tuin en flessen zelfgestookte ‘goutte’ komt brengen. Waar ze dan de luiken lichtblauw kunnen schilderen en lekker hele zomers in de schaduw van een eeuwenoude eik vol maretakken kunnen zitten lezen, af en toe goedkeurend naar hun partner knikkend die hetzelfde zit te doen. ”
  En die dus niet weten of niet willen weten dat zo’n huisje niet meer bestaat, of bij het overlijden van de eigenaar door een lokale handelaar wordt op- en voor 80.000 doorverkocht. Terwijl het leven in Frankrijk toch ook bestaat uit maaien, snoeien, geulen graven, het gevecht met de braamstruiken verliezen, ’s ochtends om 6 uur opgeschrikt worden door een hypermoderne trekker met een blozende jonge boer die zijn eigen braamstruiken met Agent Orange te lijf gaat aan de loefzijde van jouw groenten- en kruidentuintje…
  Het paradijs van God in Frankrijk bestaat gewoon niet. En als het tóch bestaat, dan is het er zeker niet één en al ledigheid.

 4. nee,
  Het paradijs van God in Frankrijk bestaat echt niet, ben net terug van een weekendje strafkamp
  Nee niet echt, ik vind klussen leuk. er ligt nog zo’n 15 jaar kluswerk te wachten in Bourgondie kijk maar op mijn website 😀

 5. Tjs, ik denk dat het wel degelijk bestaat. Is het niet zo dat veel mensen te groot kopen? En een te oud pand? Wij hebben welbewust gekozen voor een klein huisje. Het moet leuk blijven, geen moeten iedere keer.
  Robert

 6. Het is waar dat je als Nederlander uit de Randstad, met dito OG-prijzen in je hoofd, al snel graaierig wordt. Zó veel m2, voor zo weinig geld… kopen! Achteraf denk je: “Heb ik dat allemaal wel nódig?” Tegelijk zij er mensen die in hun streven zo min mogelijk te betalen een ruïne kopen, om na een paar jaar te moeten ontdekken dat ze slaaf van hun eigen vakantiehuis zijn. Als je een kantoorbaan hebt, is in je vakantie bouwvakken misschien ontspannend. Maar niet makkelijk. Als je in de bouw werkt, is klussen misschien makkelijk, maar geen vakantie. Goed nadenken dus over wat je eigenlijk wilt. Wat dat betreft lijkt Robert mij een verstandig mens.

 7. Wij gingen ook voor een huis dat al redelijk bewoonbaar was.
  Dat was het ook alleen bleken de slaapkamers erg vochtig, omdat de verkoper, een oude man, werkelijk alle gaten en kieren had weten dicht te stoppen. Het condens kon nergens heen en de vloer- en wanddelen waren dus gaan schimmelen.
  Tijdens de bezichtiging niets gemerkt of geroken maar toen we er eenmaal inkwamen………..brrrrrr
  Dus toch nog onvoorzien ernstig klussen. De slaapkamers worden helemaal gestript (wandisolatie eraf – polystereen met houtfineer – beschimmeld – gedver – plafond eruit, vloer eruit) en van scratch af opnieuw beginnen.
  Er is er nu 1 klaar. De tweede slaapkamer vordert goed. De schimmellucht is in ieder geval weg. Dus t komt goed.
  We vinden niet dat we te groot hebben gekocht (woonkamer – keuken, 3 slaapkamers, 2 bergingen en een garage.)
  We willen er t.z.t. permanent gaan wonen, dus dan wil je wel een beetje ruimte – ’t is niet altijd mooi weer tenslotte).
  Het is ook een vrij nieuw huisje (eind jaren ’70 begin jaren ’80). Maar dit is gewoon pure pech.
  Gelukkig vindt mijn man het niet zo erg om te klussen. ’s morgens klussen, ’s middags vakantie…………
  We hebben ook niet zo’n haast. Onze slaapkamer is klaar, de andere worden t.z.t. onze studeer/hobbykamers/logeerkamers, dus voorlopig geen logés!
  🙂

 8. Verstandig maar dat is natuurlijk wel wat saaier…. We hebben eerst uitgerekend hoeveel geld we per maand zouden kunnen missen voor een huisje zonder in de problemen te komen. Dat hele circus hebben we eerst in orde gebracht. We gingen er ook vanuit dat verhuren leuk zou zijn maar geen must was. Met dat geld in onze zak zijn we huizen gaan bekijken. En dan moet je natuurlijk een beetje geluk hebben. Klein gezellig huisje met keuken, 2 slaapkamers , huiskamer s op 700m grond. Wat wil je nog meer? Een zwembad natuurlijk, maar dat zullen we zelf aan moeten leggen.
  Robert

 9. Ziet er leuk uit Robert, dat huisje van je!
  De manier waarop jij het aangepakt is ongeveer ook de manier waarop wij gezocht hebben.
  Betaalbaar, niet te groot, niet te klein en een redelijk terrein (6500 m2 – maar het meeste is water, dat hoef je niet te snoeien en te maaien)
  En met het oog op later: alles gelijkvloers. Bij Engelse vrienden van ons die zo’n oud huis hebben moet je trapje op, trapje af. Da’s nu niet zo erg, maar als je wat minder goed ter been wordt dan is dat niet zo fijn.
  We hopen het er dus nog lang uit te kunnen houden! 😀

 10. Krijgen we nog wat foto’s, Annemarie? Stuur ze maar naar mij, dan zet ik ze wel ff bij elkaar op een paginaatje ergens met een linkje er naar toe.

 11. De vijverfotootjes komen eraan, maar ik moet ze nog even inscannen en ben gisteren de hele dag op pad geweest, dus geen tijd gehad.
  Ik probeer het vanavond!

 12. wel weer erg nederlands en zo doordacht, klein, overzichtelijk…
  Wij wilden juist ruimte en dat hebben we :400 m2 woonoppervlak, als het eindelijk allemaal af is. 2 hectare grond en er komt nog zo’n 2 hectare bij als de boer met pensioen gaat. En onderhoud….ach als je hier permanent woont is dat natuurlijk wel te doen. En maaien doet de buurman/boer voor ons. het meeste werk op dit moment is het zwembad, want dat het water is nu gifgroen,heb al van alles geprobeerd, maar het blijft groen en af en toe schiumt het!?!? Ik snap er niks meer van…..
  En zolang we lol hebben , vind ik het allemaal prima:)

 13. Je hebt gelijk, als je er woont os dat te doen. De eerste jaren zullen wij echter niet permanent in het huisje wonen. Dat was een van de afwegingen om niet zo groot te kopen. Mocht ik over 10 jaar daar gaan wonen dan kan ik altijd proberen grond bij te kopen of een ander huis te kopen. Tegen die tijd weten we uitstekend de weg in Frankrijk.
  Robert
  Robert

 14. Robert, heb net even gekeken naar de foto’s van je huis. Het is wel een heel schattig huisje..

 15. Vonden wij ook, We waren bij het bezoek nogal happig,. Dat heeft de onderhandelingen wel wat moeilijker gemaakt. Goede les voor de volgende keer. Het huisje was net opgeknapt voor de zoon van de eigenaar. Die zoon wilde echter toch niet daar gaan wonen omdat de verkering of zoiets uit was geraakt. Het elektra, kozijnen muren en plafonds zijn allemaal nieuw. We gaan nu een houtkachel plaatsen en er een mooie keuken inbouwen. Afgelopen weekend zijn we er een paar dagen geweest om elementaire dingen neer te zetten (ui t Nederland meegenomen) zoals een koelkast, tafel kooktoestel magnetron en een aanhangwagen. De rest gaan we in augustus als we vakantie hebben daar wel kopen. Als het huisje zelf klaar is gaan we eens kijken naar een zwembad in de tuin. Kortom geen moeten, gewoon leuk en voor ons tween groot genoeg.
  Robert

 16. ff tussendoor, de vijverfoto’s van Annemarie57 liggen op tafel bij Chez Roger et Françoise.