ADSNEL?

Een van de meest ergerlijke nadelen van het leven op het platteland is de traagheid van het Internet. Bij ons in de buurt zijn nog steeds huizen verstoken van ADSL en op bijvoorbeeld Frankrijkforum blijft ‘Internet per satelliet’ een telkens terugkerend onderwerp.

En heb je eenmaal een ADSL-verbinding, dan is die vaak van het traagste soort. France Télécom verkoopt je gerust een contract ‘Huit méga’ terwijl ze donders goed weten dat je bij jou in de straat nooit boven de 500K (een half MB) uitkomt.

Je merkt natuurlijk in het dagelijks gebruik wel dat je verbinding traag is. Maar hoe traag is hij nou precies? Dat kun je nakijken op deze site. Met een leuke interface volg je de test op de voet om te weten te komen hoeveel bandbreedte (débit) je hebt.

Daarbij maken ze onderscheid tussen upload en download. Upload (berichten van jouw computer naar het net) is altijd trager, simpelweg omdat je tijdens het surfen weinig informatie verstuurt. Een paar muisklikjes of (zoals ik nu doe) wat toetsenbordaanslagen. Alleen als je grote bestanden wilt versturen, bijvoorbeeld foto’s per e-mail, heb je plezier van een hooge uploadsnelheid.

Overigens is dit best een beetje een saai stukje geworden. Bijna zonde van de bandbreedte!

Reacties zijn gesloten.