Beveiliging van je vakantiehuis?


Het nadeel van een vakantiehuis is dat je er vaak niet bent. Zeker als het wat afgelegen is, hebben inbrekers vrij spel. Nou is een vriend van mij onlangs begonnen als leverancier van Hometronic beveiligingsinstallaties. Hij installeert een complete draadloze alarminstallatie met automatische telefoonmelding voor 2000 euro. Dit systeem is uit te breiden met diverse andere ‘domotica’ gadgets. Zoals afstandbedienbare apparatuur, verlichting en thermostaten. Bel je bij de Belgische grens vast even naar je huis, is het bij aankomst lekker behaaglijk. Ook kun je bijvoorbeeld bij inbraakalarm álle lichten en de geluidsinstallatie aan laten gaan. Rammstein. Reken maar dat die inbreker zich het apelazerus schrikt.
Op de site van Verhoog Comfort staat dat hij vooral in Het Gooi en omstreken werkt. Maar voor bezoekers van HeF wil hij – met een wat langere wachttijd want het vereist wat planning – ook wel in Frankrijk installeren.

13 reacties op “Beveiliging van je vakantiehuis?

 1. heb ik op mijn bedrijf ook gehad gaat om 4h ’s nachts de telefoon loop ga je er naar toe je weet dat er iemand binnen is of meerdere…. ben blij dat ik van die allende af ben.Maar idd had er ook water alarm op voor de kelders en PH controle alles is mogelijk maar zorg wel voor verschillende meldingen(piepjes) anders weet je niet of je de brandweer of de politie moet bellen.
  Frank

 2. Als je toch een alarm installatie wilt en weinig te makken hebt (ik dus), een alarm van elro is meer dan zeer afdoende.
  Ook draadloos en op afstand bedienbaar en flitslicht en hoorn op dak. Met een mededeling achter glas dat bij inbraak een stil alarm afgaat naar de gendarmerie. Kosten

 3. Het doel van een alarm installatie is preventief. Maar… als het moet, moet ie zijn mannetje staan. Een alarm heeft alleen zin als andere verwittigd worden…toch…..Maak het dorp maar wakker, laat ze maar weten dat er onraad is.!.
  Geen bescheidenheid in deze.

 4. Begrijp ik. Ik zou alleen heel erg beducht zijn op valse alarmen. Dan is het dorp ook wakker.

 5. Ik heb sinds Januari een tweede huis in Montmarault. (allier)
  In April is daar ingebroken, nou dat was een desillusie gesterkt door de vermoeidheid van de reis, regen en kou…..
  De gedachten om dat meerdere malen mee te maken maakten ons angstig… twijfelachtig….Whats Next…
  Ik heb het verbouwen die week gelaten voor wat het is en ben direct overgegaan tot het beveiligen van het huis. Daar waar nodig extra staal aangebracht (op de luiken), Balken voor de schuurdeuren en voor/op de voordeur een prachtig ijzer raster gelast. Extra sloten in de deur gezet en een anti inbraak (koevoet) strip aangebracht.
  Bij thuiskomst, gewacht op een aanbieding (in dit geval Praxis), een Elro alarm van 200e aangeschaft. Een bewegingsmelder, kontakten voor de deuren en afstandsbediening, alles geheel draadloos. Als meerprijs heb ik een extra hoorn met flitslicht gekocht en aan de schoorsteen bevestigd.
  Daarnaast heb ik in het Ned een briefje gemaakt dat het huis beveiligd is en een stil alarm afgaat naar de plaatselijke gendarmerie. Omdat ik geen noot Frans praat/lees heb ik het vertaald met een internet vertaler. Daarna het geheel geplastificeerd achter het glas van de voordeur gehangen.
  Vals alarm,….tsja een storing in de installatie is altijd mogelijk, verder moet je zelf opletten dat je het alarm uitzet alvorens het huis binnen te gaan.
  Verder sprak het paniek alarm mij aan, het hele circus geactiveerd met een druk op de knop.
  Makkelijk toch…….

 6. Goede sloten en stalen strips op deuren en ramen is erg nuttig. Het moet zo moeilijk mogelijk gemaakt worden om binnen te komen.
  Je kunt een preventief (morrel-morrel)alarm genereren als er iemand om je huis sluipt en ervoor zorgen dat dan de lampen in huis aangaan. Of een stereo laten afgaan voor het schrikeffect.
  Bij een echt alarm kun je kiezen uit sirene laten afgaan (altijd goed), of een stil alarm naar je eigen GSM, de telefoon van een vriendelijke kennis, of naar de gendarmerie of een professionele meldkamer. Combinaties zijn natuurlijk ook mogelijk.
  Als een boef eenmaal binnen is, heeft hij meestal wel voldoende tijd om zijn zakken te vullen en er vandoor te gaan, voordat iemand ter plaatse is. Zorg dus dat je waardevolle spullen niet voor het grijpen liggen, en zeker niet door de ramen van buiten zichtbaar zijn.

 7. Een kleine opmerking.
  Wat ik niet begrijp is het volgende: jullie hebben een huis of een 2e in Frankrijk. Alle aankopen worden bij Praxis gedaan.
  Is het geen tijd om de FRanse middenstanders ook een graantje mee te laten pikken. Hoe willen we nu dat de Fransen (ons gastland) ons accepteren als we niet besteden.

 8. Is het geen tijd om de FRanse middenstanders ook een graantje mee te laten pikken.
  Pardon, ik heb sinds Januari al 17.000 euro uitgegeven in (vooral) winkels in Frankrijk.
  Vind ik toch knap voor iemand die de taal totaal niet machtig is. Als ik de Brico/intermarche/carrfour binnenkom zeggen ze al bonsjoer ted ca va
  Daarnaast nemen we meer produkten mee naar Ned als andersom. Maar dat terzijde, ik snap wat je bedoelt.
  groet ted

 9. @coco, ik neem veel spullen uit Nederland mee omdat ik hier veel meer tijd heb om rond te kijken. Als je maar een weekje in Frankrijk zit, en je bent daar dan al drie dagen kwijt met winkelen in allerlei bouwmarkten, is dat zonde van je tijd.
  Maar wees gerust, ik heb veel meer in Frankrijk gekocht dan meegenomen uit Nederland.
  Mijn laatste aankoop ter plekke is een nieuw gasfornuis, dat wordt 2 januari bezorgd, ik ben benieuwd.

 10. Mijn huis is niet van stroom voorzien, tenzij ik er zelf ben.
  Is voor mij helaas geen optie. Waarschijnlijk ook niemand die iets zal horen.
  Niet slim deze informatie.
  Laat ik nu een paar buurmannen met enorme honden hebben
  waarlangs de enige toegangsweg naar het huis loopt:)

 11. koop alleen bij de Praxis/Gamma als iets; in de aanbieding is, niet te groot of stukken goedkoper dan bij de BricoDepot. maar dat gebeurd niet zo vaak

 12. In de Computer totaal staat een goed stuk over beveiligen van je huis etc en webcam via internet. Is ook niet zo moeilijk te realiseren hoor.
  Ik denk eraan om tzt ook ADSL bij ons huis in Frankrijk te nemen. Via de telefoon en adsl kan ik dan mijn computer aan en uitzetten en bv buiten kijken wat voor weer het is.
  Ook zijn andere commando’s te geven, tot en met het bekijken van de elektra meter.
  Conrad electronics heeft ook een berg op dit gebied.
  Ik moet alleen even uitvogelen wie ADSL kan leveren tegen een goede prijs/kwaliteit verhouding.
  groet ted